GuidePedia

0

Η φωτογραφία είναι από την υπογραφή συμφωνίας που υπογράφτηκε μεταξύ στο τουρκικό υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας μεταξύ τουρκικής εταιρείας εξοπλισμών και της επίσης τουρκικής τράπεζας Ziraat! Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι η τράπεζα η οποία ως γνωστόν λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στην Κομοτηνή και τη Ξάνθη! Δίνοντας δάνεια για αγορά γης και επενδύοντας τα κέρδη της στον εξοπλισμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων!!!

Δηλαδή έχουμε δώσει την άδεια να λειτουργεί μια τουρκική τράπεζα με δύο υποκαταστήματα -τα κεντρικά της είναι στην Αθήνα- σε δύο πόλεις της Θράκης όπου η δράση της Τουρκίας είναι γνωστή. Το που δίνει χρήμα η αγροτική τράπεζα Ziraat για να αγορές γης είναι εύκολα αντιληπτό. Και τελικά μέρος των κερδών της πηγαίνει σε τουρκικά όπλα! Είμαστε απίθανοι…

Στην ιστοσελίδα της η Ziraat γράφει για την ιστορία της:

Η Τράπεζα Ζιραάτ, της οποίας οι ρίζες εκτείνονται από το 1863, κατέχει το πιο διαδεδομένο τραπεζικό δίκτυο εξυπηρέτησης της Τουρκίας. Η Τράπεζα Ζιραάτ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα μετέφερε κεφάλαια σε όλα τα τμήματα της οικονομίας, παρήγαγε αξία και αποτέλεσε έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της ανάπτυξης της χώρας. Η Τράπεζα που διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ενεργητικά στον τομέα που δραστηριοποιείται, κατευθύνει το χώρο με πλούσια προϊόντα και ποικιλία υπηρεσιών, με την ασυναγώνιστη γνώση και εμπειρία της αγοράς, με την συνεργική δράση συνδεόμενων υποκαταστημάτων, το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό και την ισχυρή οικονομική της διάρθρωση. Η Τράπεζα Ζιραάτ, παράλληλα με την ύπαρξη άνω των 1700 καταστημάτων στην Τουρκία, δραστηριοποιείται σε 18 χώρες του εξωτερικού με πάνω από 80 καταστήματα. Η Τράπεζα Ζιραάτ συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με τα καταστήματα που διατηρεί στην Αθήνα, την Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Να υπενθυμίσουμε ότι εμείς φροντίσαμε να εξαφανίσουμε σε μία νύχτα την δική μας ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και επιτρέψαμε στην τουρκική αγροτική τράπεζα ZIRAAT να ανοίξει υποκαταστήματα στην Θράκη. Στην φωτογραφία τα αρματαγωγά τουρκικής κατασκευής TCG Sancaktar (L403) & TCG Bayraktar (L402),τα οποία όπως φαίνεται από τα αναρτημένο πανό είναι …χορηγίας ZIRAAT!



Το θέμα έχει έρθει στη Βουλή μέσω του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου ο οποίος έχει μιλήσει για «ύπουλο σχέδιο της τουρκικής τράπεζας Ziraat στη Θράκη».
Όπως έχει πει ο ανεξάρτητος βουλευτής, «ακίνητα και ιδιοκτησίες γης αλλάζουν χέρια και το χώμα στη Θράκη βάφεται τουρκικό. Οι Έλληνες της ακριτικής περιοχής αδυνατούν να ανταποκριθούν στις τραπεζικές υποχρεώσεις τους και πέφτουν στα “νύχια” της τουρκικής τράπεζας Ziraat, που δανείζει εύκολα μουσουλμάνους της περιοχής, εγγράφοντας υποθήκες υπέρ του τουρκικού Δημοσίου, οι οποίοι αγοράζουν ακίνητα και χωράφια μέσω πλειστηριασμών των ελληνικών τραπεζών».

πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top