GuidePedia

0

Μας απειλεί ξανά ο σουλτάνος από την Κύπρο στο Αιγαίο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Θράκη και παντού θα υλοποιήσουμε τις κατάλληλες πολιτικές για τα συμφέροντα της χώρας μας και του λαού μας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Ξεκάθαρη πολεμική απειλεί κατά του Ελληνισμού με λίγα λόγια.

Η νέα τοποθέτηση του Ερντογάν έρχεται στον απόηχο των δηλώσεων που έκανε το βράδυ του Σαββάτου, όπου επί της ουσίας έθετε ανοιχτά το θέμα της ανταλλαγής των 8 τούρκων αξιωματικών με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

«Όσον αφορά στους Έλληνες στρατιωτικούς, μας ζήτησαν να τους δώσουμε. Κι εμείς τους είπαμε: Αν ζητάτε κάτι τέτοιο από εμάς, πρώτα υπάρχουν οι γκιουλενιστές που έκαναν πραξικόπημα εναντίον του κράτους μας. Κι αυτοί στρατιωτικοί είναι. Κι εμάς πρέπει να μας τους δώσουν. Αν μας τους δώσουν, τότε κι εμείς θα τους βάλουμε (τους δύο Έλληνες) στο τραπέζι. Γιατί αυτοί παραβίασαν τα σύνορα. Και στους δικούς μας στρατιώτες που είχαν παραβιάσει τα σύνορα στο παρελθόν, από όσο γνωρίζω, για παράδειγμα μία φορά σε έναν στρατιώτη μας, που παραβίασε τα σύνορα, τον καταδίκασαν σε 6 μήνες φυλακή.

Επομένως, κι εμείς τώρα είμαστε αντιμέτωποι με μία τέτοια κατάσταση. Εδώ έγινε μία παραβίαση συνόρων, επομένως για να ‘σβήσουμε’ αυτή την παραβίαση και να τη φέρουμε στο τραπέζι, επιστρέψτε μας εσείς αυτά τα άτομα που προέβησαν σε πραξικόπημα εναντίον της χώρας μας κι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα προς τη δικαιοσύνη’, είπαμε. Κι έτσι το κλείσαμε αυτό το θέμα στη Βάρνα. Αλλά η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει διαφορετική θέση. ΗΕλλάδα δεν το καταλαβαίνει. Και ποια είναι η θέση αυτή τη στιγμή της Ελλάδας; Αυτή τη στιγμή η πρώτη στάση των γκιουλενιστών που διαφεύγουν στην Ευρώπη είναι η Ελλάδα. Σε αυτή την κατάσταση έχει περιέλθει η Ελλάδα. Οι δραπέτες σταματούν πρώτα στην Ελλάδα».

Ο σουλτάνος τόνισε ιδιαίτερα ότι η προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του θα ξεκινήσει από τη Σμύρνη ενώ το Σάββατο θα προηγηθεί επαρχιακό συνέδριο των γυναικών του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη.

Για την προσχώρηση 15 βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στο Καλό Κόμμα (IYI Parti), ο Τούρκος Πρόεδρος διερωτήθηκε αν αυτή την κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου την αποδέχτηκε το Καλό Κόμμα.

Για τους 15 βουλευτές που δεν κάθισαν στα έδρανα του «Καλού Κόμματος» της Ακσενέρ , ανέφερε ότι αυτό σημαίνει ότι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν τα δύο κόμματα. “Γιατί δεν πήγαν εκεί; Σημαίνει ότι δεν τους άρεσε εκεί που τους έστειλες”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η ουσία όμως είναι ότι έρχεται μεγάλη πολύ μεγάλη θύελλα στην Τουρκία μέχρι το καλοκαίρι και την διεξαγωγή εκλογών , και όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοικτά επηρεάζοντας σοβαρά και την Ελλάδα, όπως έχουμε αναφέρει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

Η αρχηγός του εθνικιστικού Κόμματος M. Akşener, ισχυρίζεται ότι Τούρκοι πολίτες εκπαιδεύονται και λαμβάνουν όπλα σε στρατόπεδα στην Τουρκία, ενόψει των επικείμενων εκλογών…οδηγώντας σε καταστάσεις εμφύλιου πολέμου το επόμενο διάστημα.

Ίσως για αυτό ακριβώς η ελληνική ανώτατη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα πρέπει να έχει στο νου της ότι το Αιγαίο και Κύπρο θα γίνουν « η βαλβίδα αποσυμπίεσης» και το κύριο θέμα συσπείρωσης των Τούρκων …το επόμενο διάστημα.

Όλα πλέον μας οδηγούν στο συμπέρασμα ενός εσωτερικού εμφυλίου πολέμου …για αυτό και οικονομικά επιφανείς Τούρκοι έρχονται σωρηδόν στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα , έχοντας γνώση του τι ακριβώς θα γίνει στην χώρα τους.

Η ηγέτης του Κόμματος Meral Akşener δήλωσε πριν μήνες ότι Τούρκοι «πολίτες» 9 οπαδοί του ΑΚΡ) λαμβάνουν εκπαίδευση σε στρατόπεδα στην περιοχή του Τόκατ της Μαύρης Θάλασσας και στην κεντρική ανατολική επαρχία Κονγιά.

«Έχουμε ακούσει για αυτά τα στρατόπεδα εκπαίδευσης σε Tokat και Konya. Πρέπει να διερευνηθούν και τα αποτελέσματα να μοιραστούν μαζί μας», ανέφερε η Akşener σε συνέντευξή της .

Η ίδια είπε ότι πολλοί Τούρκοι πολίτες έχουν δει να διακινούνται όπλα μακράς εμβέλειας πρόσφατα , τα οποία λέγεται ότι συνδέονται με αυτά τα στρατόπεδα εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος , το ΑΚΡ προετοιμάζεται για την εκλογική περίοδο, κατά την οποία τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν για να προκαλέσουν χάος εάν τα αποτελέσματα απογοητεύσουν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

«Η κύρια οργάνωση που υλοποιεί αυτά τα σενάρια είναι η γνωστή ιδωτική αμυντική εταιρεία » SADAT «, δήλωσε η Akşener.

Ο επικεφαλής της τουρκικής ιδιωτικής εταιρείας SADAT, Ταξίαρχος ε.α. Adnan Tanrıverdi, αρνείται τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι δηλαδή η εταιρεία του εκπαιδεύει και δίνει όπλα σε οπαδούς του Ερντογάν, ο οποίος φοβάται ότι οι Τούρκοι πολίτες θα τον καταψηφίσουν.

Οι Τούρκοι «φρουροί» της ισλαμικής «επανάστασης» του ιδιωτικού στρατού SADAT δημιουργήθηκαν στην προσπάθεια ανασύστασης του τουρκικού κράτους στα ισλαμικά πρότυπα , προσωπικά από τον Ερντογάν προκαλώντας πλήθος ερωτηματικών σε ανατολή και δύση.

Φόβος , τρόμος και έντονη ανήσυχα έχει καταλάβει το «παλάτι» του Σουλτάνου Ερντογάν μετά τα συνεχιζόμενα κύματα συλλήψεων που έχουν «αγριέψει» την δοκιμαζόμενη τουρκική κοινωνία .

Μέσα σε όλο αυτό το νοσηρό κλίμα , πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν την δυσπιστία του ίδιου του Τούρκου προέδρου στις τουρκικές ένοπλες αλλά και στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας λόγω του κεμαλικού παρελθόντος.

Για αυτό, και έγκυρες πληροφορίες φέρουν την δημιουργία ανάλογου σώματος με αυτών των Φρουρών της επανάστασης στο Ιράν …και των ες ες στην Γερμανία το 1933. Όλοι οι δικτάτορες άλλωστε θέλουν τον δικό τους ιδιωτικό στρατό και δεν εμπιστεύονται θεσμούς όπως οι ένοπλες δυνάμεις.

Ο Ερντογάν έχει δώσει εντολή και για πρωτοφανή αύξηση ειδικών δρακόντειων μέτρων ασφάλειας με την χρήση του γνωστού ιδιωτικού στρατού, με το όνομα SΑDAT.

Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι “αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα περίεργο σενάριο. Ας δούμε πως θα εξελιχθεί μέχρι το τέλος της βδομάδας”, χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά στο όνομα του τέως Τούρκου Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Διερωτήθηκε γιατί ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναζητεί υποψήφιο δεξιά και αριστερά και τον κάλεσε να υποβάλει αμέσως εκείνος υποψηφιότητα για την προεδρία.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top