GuidePedia

0

Χοντρό διπλωματικό επεισόδιο είναι σε εξέλιξη σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah και την ρωσική » κόκκινο αστέρι» ( επίσημο όργανο του ρωσικού ΥΠΑΜ) από επιστολή-τελεσίγραφο της Μόσχας στην ΜΙΤ και κορυφαίους αξιωματούχους ασφαλείας της Τουρκίας σχετικά με επιθέσεις με drone στη βάση της από αντάρτες που εκπαιδεύουν οι Τούρκοι.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που επιτέθηκαν στην ρωσική αεροπορική και ναυτική βάσεις στη Συρία την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν από θέσεις που κατείχε η «μετριοπαθής αντιπολίτευση» ( που ελέγχουν και εκπαιδεύουν οι Τούρκοι) , ανακοίνωσε ο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σήμερα Τετάρτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ στην επίσημη εφημερίδα του υπουργείου Krasnaya Zvezda, έγινε γνωστό ότι επιδόθηκε επιστολή-τελεσίγραφο σχετικά με το περιστατικό στον επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών της Τουρκίας (MİT), Hakan Fidan και στον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατηγό Hulusi Akar.

«Τα έγγραφα υποδεικνύουν την ανάγκη η Άγκυρα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για να εξασφαλίσει την τήρηση της κατάπαυσης των εχθροπραξιών από τις ένοπλες δυνάμεις που έχει υπό τον έλεγχό της και να εντείνει τις εργασίες για τη δημιουργία θέσεων παρατήρησης στη ζώνη αποξένωσης της Idlib, και αποτροπής επιθέσεων από εξοπλισμένα [μη επανδρωμένα εναέριων οχημάτων] UAV», ανέφερε το υπουργείο.

Περίπου 13 εξοπλισμένα drone συμμετείχαν σε επιθέσεις κατά της αεροπορικής βάσης Hemeimeem και της ναυτικής βάσης Tartus στη δυτική Συρία. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν ανέφερε ζημίες μετά τις επιθέσεις.

Τα σχέδια της Αγκυρας δείχνουν ότι πρωταρχικός στόχος ήταν και είναι οι Κούρδοι. Η Ρωσία το γνώριζε και τους έμπλεξε βαθύτατα. Η Αγκυρα σκοπεύει να κάνει λαβίδα θανάτου στους Κούρδους ενώνοντας τις δυνάμεις που εισβάλουν στην Ιντλίμπ με τις δυνάμεις της Επιχείρησης Ασπίδας του Ευφράτη αποκόπτοντας έτσι τον κουρδικό διάδρομο προς την Μεσόγειο και την ένωση των κουρδικών καντονιών.



Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu ζήτησε την Τετάρτη από το Ιράν και τη Ρωσία να πραγματοποιήσουν τα καθήκοντά τους ως εγγυήτριες δυνάμεις στη Συρία και να σταματήσουν τις παραβιάσεις του καθεστώτος Assad κατά των μετριοπαθών δυνάμεων της αντιπολίτευσης στην Idlib.

Ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι η Ρωσία και το Ιράν δεν έχουν δικαιολογίες και έπρεπε να είχαν διακόψει ήδη τις επιθέσεις από το συριακό καθεστώς, σημειώνοντας ότι οι παραβιάσεις δεν μπορούν να λαμβάνουν χώρα χωρίς την υποστήριξη των δύο χωρών.

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top