GuidePedia

0

«Είχα καιρό να ακούσω Έλληνα πρωθυπουργό να λέει σε Τούρκο ανώτατο άρχοντα ότι το Κυπριακό είναι υπόθεση εισβολής και κατοχής» τόνισε ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Μάζης, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του με τίτλο ‘‘Γεωπολιτικά ζητήματα στην ευρυτέρα Μέση Ανατολή και Μεσόγειο», ο κ. Μάζης σημείωσε ότι άκουσε τον πρωθυπουργό να λέει στον Ερντογάν, ότι αυτά που λένε για τη Συνθήκη της Λωζάνης δεν ισχύουν και αυτά που λένε για τις θρησκευτικές ελευθερίες δεν τα καταλαβαίνουμε, γιατί, όπως είπε ο κ. Τσίπρας «εμείς τουλάχιστον στα δικά σας τεμένη, τα μουσουλμανικά, δεν κάναμε ορθόδοξες λειτουργίες, όπως κάνατε εσείς στην Αγιά Σοφιά».

Ο κ. Μάζης αναρωτήθηκε αν αυτή η αντίδραση είναι δεξιά και εθνικόφρων, ενώ επισήμανε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ενήργησε λαμπρά. Έτσι έπρεπε να ενεργήσει πρωτίστως ως Έλλην». Εξήγησε ακόμη ότι η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα ήταν θετική, καθώς, όπως είπε, ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε πολλά διπλωματικά λάθη και εκτέθηκε στο εξωτερικό, ενώ ταυτοχρόνως ξύπνησε κάποιους στην Ελλάδα που πιστεύουν στις σχέσεις καλής γειτονίας.

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top