GuidePedia

0

Ενώ ανοίγει συνεχώς νέα μέτωπα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταιγίπ Ερντογάν, πιστός στην υπερφίαλη αλαζονεία του μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση των νομαρχών από όλη την Τουρκία, δήλωσε για άλλη μια φορά πως : «Τα σύνορα της καρδιάς μας εκτείνονται δυτικά και νότια».

Πιο συγκεκριμένα και αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Ιρακινού Κουρδιστάν, δήλωσε:

«Κάποιοι μας λένε τι δουλειά έχετε σε Συρία και Ιράκ;¨.

Η απάντηση μας σε αυτούς τους ανιστόρητους και ανυποψίαστους είναι η εξής.

Όλες οι περιοχές ανατολικά και νότια της Άγκυρας είναι η μια πλευρά της καρδιάς μας, ενώ οι περιοχές στα δυτικά και νότια είναι η άλλη πλευρά της καρδιάς μας.
Μπορεί μήπως κάποιος άνθρωπος να κομματιάσει και να εγκαταλείψει ένα μέρος της καρδιάς του; Μα πως μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας στο Κερκούκ; Ο πρόγονος μας ο Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ δεν χάραξε με το Εθνικό Συμβόλαιο από τα πιο δυτικά ως τα πιο ανατολικά μέχρι και το Κερκούκ σε αυτήν την γραμμή; Συνάδει μήπως σε εμάς να πούμε ¨δεν ανακατευόμαστε¨;

Βγαίνει ο άλλος και δηλώνει ¨Το Κερκούκ είναι δικό μου¨, μα με ποιο δικαίωμα το λες αυτό; Μα τι δουλειά έχεις εσύ στο Κερκούκ; Ποιοι έχουν δικαιώματα εκεί; Προσπάθησαν να επιβληθούν στους ανθρώπους εκεί με τυραννία.
Για αυτό τον λόγο υπεύθυνος για κάθε αίμα που χύνεται είναι η περιφερειακή κυβέρνηση. Πριν ακόμη απαλλαγούμε από την μόλυνση της αιμοβόρας τρομοκρατικής οργάνωσης του ΠΚΚ, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε αυτούς που ετοιμάζουν μια άλλη τρομοκρατική οργάνωση.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε:
«H Τουρκία αυτήν τη στιγμή εξυψώνεται, αναπτύσσεται. Εξ αυτού η ενόχληση τους. Στο πρώτο μισό του έτους η ανάπτυξη ήταν 5,1%. Στην Ευρώπη ήταν 2,5% , είμαστε τρίτοι μετά από Ινδία και Κίνα. Και αυτό δεν το βρίσκουμε επαρκές. Θα γίνουν ακόμη καλύτερα τα πράματα σε κάθε τομέα».¨.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top