GuidePedia

0

Απόρρητα στοιχεία για την κατάρριψη του τουρκικού RF-4E Phantom από τα αντιαεροπορικά της Συρίας αποκαλύπτει ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το καθεστώς Ερντογάν έσετειλε σε βέβαιο θάνατο τους δύο πιλότους του,για να σύρει της Δύση και το ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Συρίας. Ο Μποζκούρτ υποστηρίζει ακόμη ότι η Τουρκία είχε δώσει εντολή στους πιλότους της το 2003 να προκαλούν πέρα από κάθε όριο τους Έλληνες στο Αιγαίο,ακόμη και να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους εναντίον τους,μόνο και μόνο για να προκληθεί κρίση. Αν οι Έλληνες δεν “τσιμπούσαν”, υπήρχε σχέδιο να καταρρίψουν δικό τους αεροπλάνο για να προκαλέσουν τη κρίση! Μαφιόζικα σχέδια από ένα κράτος…

Ο Μποζκούρτ επικαλείται απόρρητα στοιχεία που έφθασαν στα χέρια του.

Σύμφωνα μ΄ αυτά το καθεστώς Ερντογάν έστειλε το RF-4E σε αποστολή στην οποία ήταν περίπου βέβαιο ότι θα καταρριφθεί. Κι αυτό ήταν το ζητούμενο!

Ο Μποζκούρτ, γράφει ότι ότι το RF-4 διατάχθηκε να πετάξει εντός του εναέριου χώρου της Συρίας, στα 200 πόδια! Ήταν μια πτήση που είχε σχεδιαστεί και άφηνε το αεροσκάφος εκτεθειμένο στο αντιαεροπορικό σύστημα της Συρίας, το οποίο ειχε τεθεί σε επιφυλακή! Πως και γιατί; Μα επειδή ένα 24ωρο πριν η Τουρκία είχε κάνει ακριβώς την ίδια πτήση με δυο F-16! Η Συρία,μετά απ΄ αυτή τη πτήση έθεσε σε κατάσταση επιφυλακής τα αντιαεροπορικά της και η κατάρριψη του RF-4E των Τούρκων ήταν απλή υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι οι συγγενείς των δύο πιλότων κίνησαν νομικές διαδικασίες εναντίον του τουρκικού κράτους, το οποίο “κρύφτηκε” πίσω από το απόρρητο κι έκλεισε την υπόθεση.

Το πόσο αδίστακτο και επικίνδυνο για τη διεθνή ασφάλεια είναι το καθεστώς Ερντογάν,προκύπτει και απ΄ όσα γράφει στο ίδιο άρθρο ο Μποζκούρτ, για τα σχέδια κρίσης στο Αιγαίο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του,το Φεβρουάριο του 2003,με το σχέδιο Oraj είχε δοθεί στους Τούρκους πιλότους εντολή να είναι όσο το δυνατόν πιο προκλητικοί εναντίον των Ελλήνων στο Αιγαίο. Είχε δοθεί άδεια ακόμη και για τη χρήση όπλων ,λένε οι πληροφορίες του Τούρκου δημοσιογράφου. Ήταν και είναι τόσο αδίσατακτοι ώστε είχαν σενάρια κατάρριψης δικού τους αεροσκάφους και στη συνέχεια θα κατηγορούσαν την Ελλάδα γι΄αυτή την ενέργεια.

Όλο το άρθρο του Αμπντουλάχ Μποζκούρτ στο turkishminute.com

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top