GuidePedia

0
"Lest We Forget: The USS Liberty"

Η Επιχείρηση Βύθισης του Πολεμικού Λίμπερτυ

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Σε μιαν κυριολεκτικά εκρηκτικήν εκπομπή, το ρωσικό διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο R.T. (Russia Today) παρουσίασε σήμερα τον επί πενήντα χρόνια επτασφράγιστο -άκρως, ακρότατα απόρρητο- φάκελο του μεγαλύτερου κρατικού εγκλήματος μεταξύ των δύο στενότερων –αδελφικών- συμμάχων, μετά τον Β’Π.Π.
Στην παγκόσμια άγνωστη αυτήν υπόθεση δράστης ήταν το Ισραήλ και θύμα οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά τα δρακόντεια μέτρα για να εγκιβωτιστεί η υπόθεση σε απόλυτο σκότος –στις ΗΠΑ και διεθνώς- ελήφθησαν και επιβλήθηκαν επί 50 χρόνια, από το θύμα, όχι από τον δράστη.

Η πάντοτε ενδιαφέρουσα εκπομπή συζήτησης «Cross Talk» του Αμερικανού παρουσιαστή Πήτερ Λαβέλ αφιερώθηκε σήμερα στην προγραμματισμένη και πείσμονα ισραηλινή επιχείρηση καταβύθισης του αμερικανικού πολεμικού σκάφους Λίμπερτυ στα ύδατα της Αιγύπτου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από το γεγονός και της έκδοσης σχετικού βιβλίου από τον Αμερικανό ιστορικό Phillip Nelson, o oποίος συμμετέσχε στην εκπομπή.

Το γεγονός είναι τελείως άγνωστο στους ΄Ελληνες, τελούντες τότε υπό το πολύ πρόσφατο σοκ της δικτατορίας της 21 Απριλίου –ημέρα επίσκεψης και περιοδείας ινκόγκνιτο στην Αθήνα και του Στρατηγού Νταγιάν. Είναι όμως τελείως άγνωστο και στα 99% των Αμερικανών -με την εξαίρεση των αναγνωστών του Αμερικανού δημοσιολόγου Phillip Giraldi, τέως πράκτορα της CIA και συνεργάτη του American Conservative και άλλων εξωσυστημικών μέσων ελεύθερης ενημέρωσης, ο οποίος έχει αναφερθεί στην υπόθεση κατ’ επανάληψη, σε άρθρα για την παντοδυναμία του ισραηλινού λόμπυ στις ΗΠΑ.

Στη σημερινή συζήτηση ο ιστορικός Φίλιπ Νέλσον είπε ότι η ισραηλινή επίθεση εναντίον του αμερικανικού πολεμικού είχε σχεδιαστεί πολλούς μήνες πριν, ότι εντασσόταν στα προ διετίας σχέδια του Ισραήλ να εξαπολύσει τον Πόλεμο των Έξη Ημερών για να αποσπάσει εδάφη της Παλαιστίνης και της Αιγύπτου και ότι η προγραμματισμένη καταβύθιση του αμερικανικού πολεμικού Λίμπερτυ προοριζόταν -ως « επιχείρηση πλαστής σημαίας»- να αποδοθεί στον Νάσσερ και τους Αιγυπτίους και να παρασύρει τις ΗΠΑ στον πόλεμο.

Ο συγγραφέας είπε ότι επί ώρες και σε 15 υπερπτήσεις, τα ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποιούσαν αναγνωρίσεις, προφανώς για την επισήμανση των κρισιμότερων σημείων του στόχου. Κατά την διάρκεια των υπερπτήσεων, αξιωματικοί και ναύτες, θεωρώντας τις ως φιλικές και χαιρετιστήριες, ανταπέδιδαν τον χαιρετισμό στους Ισραηλινούς πιλότους, που συχνά ήσαν σε χαμηλό ύψος και ορατοί. Ακολούθησε αμείλικτος βομβαρδισμός του σκάφους επί δύο ώρες. Το Λίμπερτυ επλήγη κατ’ επανάληψη. Ο κυβερνήτης διέταξε εγκατάλειψη του σκάφους. Οι διασωθέντες από τον βομβαρδισμό επιβιβάστηκαν στις λέμβους. Αλλά τα αεροπλάνα συνέχισαν βομβαρδισμό και πολυβολισμούς εναντίον και των λέμβων με τους ναυαγούς. Ισραηλινό υποβρύχιο που καραδοκούσε στην περιοχή έριξε εναντίον του αμερικανικού πολεμικού τρείς τορπίλες.

Το σχέδιο- είπε ο αφηγητής- ήταν το Λίμπερτυ να βυθιστεί αύτανδρο, να μην διασωθεί κανείς, να μην υπάρξει μαρτυρία της ταυτότητας του δράστη. Αλλά στην περιοχή βρέθηκε ένα ρωσικό πλοίο. Το Λίμπερτυ τελικά δεν το κατάπιε η θάλασσα.
Βόμβες και πολυβόλα (αμερικανικής πιθανώς προέλευσης) σκότωσαν 34 Αμερικανούς άνδρες του πληρώματος, αλλά οι υπόλοιποι διέφυγαν.

Ο κ. Κεν Ο Κήφη, (από τους επιζήσαντες του πληρώματος, αν άκουσε καλά ο γράφων) και μαχητικότερος των συζητητών, είπε ότι υπάρχουν τα πρακτικά των συνομιλιών των πιλότων με το αρχηγείο τους στο Ισραήλ, όπου έκπληκτοι ρωτούν αν πρέπει πράγματι να βομβαρδίσουν Αμερικανούς, εάν δεν πρόκειται περί λάθους και να παίρνουν κατηγορηματική επανάληψη της διαταγής.

Ο Φίλιπ Νέλσον είπε ότι την απόφαση περί ερμητικής μυστικότητας πήρε ο πρόεδρος Τζόνσον «περιστοιχιζόμενος από τους σιωνιστές συμβούλους του» και επιτροπή από τους Μακναμάρα (Υπ.Αμύνης), Χελμς (CIA), Ροσντέηλ και ναύαρχο Μακέϊν, τον πατέρα του θορυβώδους γερουσιαστή. Οι επιζήσαντες του πληρώματος του Λίμπερτυ διασκορπίστηκαν σε πολεμικά στις τέσσερεις άκρες της γης -ένας μόνος σε κάθε πλοίο- και διατάχθηκαν, με απειλή «βαρύτατων συνεπειών», να μην μιλήσουν ούτε στη σύζυγό τους για ό,τι τους συνέβη. Απονεμήθηκαν σε όλους παράσημα –μυστικά, χωρίς αιτιολόγηση και χωρίς ανακοίνωση της απονομής.

Και οι τέσσερεις συνομιλητές στη συζήτηση χαρακτήρισαν τον πρόεδρο Λύντον Τζόνσον αρχιπροδότη ( “First Class Traitor”).

Ο κ. Κεν ο Κήφη καταφέρθηκε βίαια κατά την τρομακτικής αδικίας σε βάρος των θυμάτων και των συγγενών τους που αποτέλεσε αυτή η τεράστια συνωμοσία σιωπής, η οποία –όπως είπε- καθιέρωσε καθεστώς ασυλίας και άδειας στο Ισραήλ να κάνει ότι θέλει ακαταδίωκτο, στις ΗΠΑ, όπως συνέβη –υποστήριξε- και (με την τρομοκρατική επίθεση στους Πύργους της Νέας Υόρκης ) την 9 Σεπτεμβρίου 2001, η οποία –είπε- ήταν επιχείρηση «πλαστής σημαίας» από την Μοσάντ, την CIA και το Βαθύ Κράτος, και που συνεχίζεται και σήμερα με τις επιθέσεις του Ισραήλ με προσχήματα εναντίον του στρατού της Συρίας. Πράκτορες της Μοσάντ συνελήφθησαν τότε με εκρηκτικά και αφέθησαν ελεύθεροι να επιστρέψουν στο Ισραήλ, υποστήριξε.

Ο Κεν ο Κήφη κατήγγειλε την δειλία και δουλοπρέπεια των Αμερικανών πολιτικών απέναντι στις ισχυρές και πλούσιες εβραϊκές οργανώσεις , οι οποίοι, για τον φόβο της πολιτικής τους εξαφάνισης, συνεργούν στο να ρυμουλκείται η πατρίδα τους σε πολέμους καταστρεπτικούς για τα συμφέροντά της. Βλέπουμε και σήμερα –είπε- του ίδιους παίκτες στον ίδιο ρόλο, να κάνουν τα ίδια και του Αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές να τρέμουν για την πολιτική τους επιβίωση.

Σημείωση: Για την επί λέξει καταγραφή της συζήτησης, της οποίας το ανωτέρω κείμενο είναι προϊόν προχείρων σημειώσεων απροετοίμαστου και έκπληκτου ακροατή, ο αναγνώστης μπορεί να προσφύγει στο www.RT.com, το αυριανό δελτίο του οποίου πρέπει να δημοσιεύει το σχετικό βίντεο.

Σχετική ανάρτηση: Πενήντα χρόνια μετά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών - Το Ισραήλ σχεδίαζε να πυροδοτήσει πυρηνική βόμβα στο Σινά




πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top