GuidePedia

0

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )

Σμήνη από εξοπλισμένα UCAV MIGA ετοιμάζει η Μόσχα για τον πόλεμο των drone με την πρόβα τζενεράλε να γίνεται στη Συρία ενώ ο Τραμπ ζητά όπλα κατά όλων των τύπων των εναέριων συστημάτων σε μια διαμάχη για τα νέα εναέρια συστήματα μάχης που θα πρωταγωνιστήσουν στο νέο παγκόσμιο πεδίο μάχης.

Η ρωσική εταιρία «MiG» ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει εξοπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ικανά να εκτελούν αποστολές αναγνώρισης, ηλεκτρονικού πολέμου, και επιθέσεις με πυραύλους σε εχθρικούς στόχους, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης.



Ο γενικός διευθυντής της ρωσικής εταιρείας «MiG» Ilya Tarasenko είπε στους δημοσιογράφους σχετικά με το τεχνολογικό επίτευγμα του ρωσικού επιθετικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, που θα αλλάξει το δεδομένα στο πεδίο της μάχης.

«Σε αυτούς τους τρεις τομείς [τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν αποστολές αναγνώρισης, ηλεκτρονικού πολέμου, και να εξουδετερώνουν εχθρικούς στόχους] . Μπορώ να αποκαλύψω το μυστικό, το νέο ρωσικό DRONE θα μπορεί να συνδυάσει όλες αυτές τις λειτουργίες»,είπε ο Tarasenko στην εφημερίδα Kommersant».



Σύμφωνα με τον ίδιο, «ήδη έχουν κατασκευαστεί τα πρωτότυπα, μετά την απόφαση να συνεχιστεί η χρηματοδότηση. Έχουμε ξεκινήσει πολλά προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης. Για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα των νέων drone, θα απαιτηθούν πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ρούβλια. Φυσικά, αυτό θα απαιτήσει μια κύρια πηγή χρηματοδότησης », είπε ο Tarasenko.


Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η εντολή του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας αφορά εξοπλισμένα με πυραύλους μακρού βεληνεκούς UAV με εκτιμώμενο βάρος απογείωσης περίπου 20 τόνων .


Αυτό το βαρύ μη επανδρωμένο αεροχήμα , σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι σε μια σειρά συστημάτων που θα επιχειρούν μαζί με το νέο μαχητικό αεροσκάφος PAK FA, παρέχοντας πρωτόγνωρες δυνατότητες στο τομέα των πληροφοριών , της επιτήρησης, του ηλεκτρονικού πολέμου και των αποστολών κρούσεως σε σχέση με τα όπλα του σκάφους, αναφέρει ο Tarasenko.

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση Τραμπ ζήτησε από τις κατασκευάστριες εταιρείες να κάνουν ένα βήμα πιο πέρα στον τομέα εξουδετέρωσης των drone όλων των τύπων.


Ο ίδιος ζήτησε επισταμένα την κατοχή οπλικών συστημάτων άμεσης εξουδετέρωσης drone φοβούμενος μαζικό τρομοκρατικό κτύπημα στις ΗΠΑ και στο Λευκό Οίκο , σύμφωνα με το αμερικανικά δημοσιεύματα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιθυμεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να έχει την εξουσία να εντοπίζει και να εξουδετερώνει κάθε μη επανδρωμένο αερόχημα που θα θεωρείται από τους ειδικούς ως απειλή.



Ένα νομοσχέδιο θα επέτρεπε τη νόμιμη ανάληψη τέτοιας δράσης από την κυβέρνηση αναφέρθηκε από την εφημερίδα The New York Times.

Θεωρείται ότι αποτελεί απάντηση στον αυξανόμενο αριθμό περιστατικών που αφορούν μικρά αεροσκάφη drones να πετούν στον Λευκό Οίκο , σε αθλητικές εκδηλώσεις και φυσικά γύρω από αεροδρόμια όπου ενέχουν σοβαρό κίνδυνο για τα πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη.

Αναφέρονται επίσης οι δυνατότητες μαζικής χρήσης τους με βόμβες ή εκρηκτικά από τρομοκράτες. Αυτό το σενάριο αποτελεί τον εφιάλτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή η «προστασία της ιδιωτικής ζωής, των πολιτικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών», τονίζει το δημοσίευμα .

Εκεί σε αυτήν την συζήτηση τέθηκε το θέμα της δημιουργία σμηνών UCAV τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με πυραύλους και σύγχρονα συστήματα επιτήρησης και καταγραφής , και τα οποία θα αποτελούν τα συστήματα του νέου πεδίου μάχης .

Πρόκειται ουσιαστικά για τον παγκόσμιο πόλεμο των DRONES μικρών και μεγάλων τα οποία ήδη χαρακτηρίζουν την κοινωνική, αθλητική ζωή και τώρα και τον αμυντικό τομέα αλλάζοντας τελείως τα δεδομένα τα οποία γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Μετά από δύο μαζικούς πολέμους στην πρόσφατη ιστορία, η στρατιωτική τεχνολογία έχει προχωρήσει σημαντικά. Από έξυπνες βόμβες, σούπερ ταχύτατα αεροσκάφη και drones, κάνουν τον πόλεμο μια άκρως επικίνδυνη και συνεχώς αυξανόμενη σύγκρουση για την ανθρωπότητα.



Τον τελευταίο καιρό, έχει υπάρξει μία προτυποποίηση όπλων και τεχνολογίας που βλέπουμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Είμαστε στο χείλος μιας μάχης με drones, ρομπότ, όπλων ενέργειας και ρομποτικών εξωσκελετών στο πεδίο της μάχης.
Υπήρξε ένας μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ χωρών για να επιτύχουν υψηλό βαθμό μελλοντικής τεχνολογίας στρατών που θα βασίζονται και οι περισσότερες από αυτές τις καινοτομίες όπου θα τεθούν σε χρήση το συντομότερο έως το 2020.

Όλες οι υπερδυνάμεις (Κίνα, ΗΠΑ, Ρωσία), προετοιμάζονται πυρετωδώς για αυτό το θέμα και σύντομα θα δούμε εικόνες που παραπέμπουν σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας .

Η παρουσία drone άλλωστε στην Κριμαία , στην Συρία, στην Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία σε όλο και πιο μεγάλους αριθμούς, μας υποδεικνύει για αυτό το νέο είδος απρόσωπου πολέμου, που θα πραγματοποιείται με συστήματα μεγάλης ακρίβειας και εξίσου μεγάλης φονικότητας .

Πρόκειται για το σκηνικού του επερχόμενου παγκόσμιου πολέμου ο οποίος αχνοφαίνεται στον ορίζοντα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top