GuidePedia

0

Σοβαρότατο πρόβλημα έχει ενσκήψει ανάμεσα στην τουρκική κοινότητα της Γερμανίας η οποία έχει καταστεί στόχος των πάσης φύσεως Γερμανών πολιτών και σύντομα θα έχουμε εξεγέρσεις εντός των γερμανικών πόλεων, σύμφωνα με πληροφορίες .

Μόλις προχθές αναφέρθηκε η ίδρυση τουρκικής μη κυβερνητικής οργάνωσης με την ονομασία DİTİB (Τουρκοϊσλαμική Ένωση για Θρησκευτικές Υποθέσεις), οι εκπρόσωποι της οποίας όχι μόνο αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη διαδήλωση εναντίον της ισλαμιστικής τρομοκρατίας που διεξήχθη στην Κολωνία της Γερμανίας, αλλά προέβησαν και σε προκλητικές δηλώσεις, θέλοντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.



Οι ίδιοι ανέφεραν ότι «η διαδήλωση «επιβλήθηκε» στη μουσουλμανική κοινότητα της Γερμανίας, αναμιγνύοντας την πρακτική ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους με χώρες που επικρατεί φασισμός και απλά οι πολίτες συμμετέχουν σε «εκδηλώσεις», διότι διαφορετικά οι επιπτώσεις θα είναι βαρύτατες ενώ ο πέλεκυς θα είναι βαρύς σε όποιον παρανομήσει».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος και υπουργοί είναι εξοργισμένοι από την στάση της ΜΚΟ DİTİB, ενώ οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες ερευνούν ήδη τις διασυνδέσεις της με τρομοκρατικούς πυρήνες του ISIS .

Νέα έρευνα στη Γερμανία έδειξε ότι οι Τούρκοι που αιτούνται στέγαση, η οποία αποτελεί μέγα θέμα στην χώρα , έχουν υψηλότερο ποσοστό απόρριψης από τους γηγενείς κατοίκους ή άλλους με ξένα ονόματα.

Ο γερμανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Bayerischer Rundfunk και το περιοδικό Der Spiegel συνεργάστηκαν για την έρευνα, αποστέλλοντας με ειδικές ηλεκτρονικές εφαρμογές αιτήσεις στέγασης με Τουρκικά, Αραβικά, Πολωνικά, Γερμανικά και Ιταλικά ονόματα σε αγγελίες στέγασης που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο.

Η έρευνα κάλυψε το ζήτημα της στέγασης σε 10 μεγάλες πόλεις της Γερμανίας.

Προκειμένου να διατηρηθούν οι ίδιες πιθανότητες για όλους , όλες οι αιτήσεις εμπεριείχαν άτομα με παρόμοιες οικονομικές συνθήκες και με καλό επίπεδο γερμανικής γλώσσας.

Οι αιτήσεις υποβλήθηκαν σε 20.000 ενοικιαζόμενα σπίτια που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο και οι 8.000 απαντήσεις στις αιτήσεις αυτές αναλύθηκαν ως προς την εθνικότητα των αιτούντων.

Ενώ οι αιτούντες με γερμανικά ονόματα δεν είχαν σχεδόν καμία απόρριψη, το 27% των ατόμων με αραβικά ονόματα απορρίφθηκαν, ακολουθούμενο από το 24% των τουρκικών ονομάτων, το 18% των πολωνικών ονομάτων και το 8% των ιταλικών ονομάτων.

Οι αιτούντες με αλλοδαπές ονομασίες ήταν ιδιαίτερα απίθανο να γίνουν δεκτοί σε σπίτια ενοικιαζόμενα από ιδιώτες, ενώ Τούρκοι και Άραβες ήταν λιγότερο πιθανό να γίνουν δεκτοί από γυναίκες της ίδιας εθνικότητας.

Μεταξύ των 10 πόλεων που περιλαμβάνονταν στην έρευνα, συμπεριλαμβάνονταν το Μόναχο και η Φρανκφούρτη στις οποίες οι διακρίσεις ήταν στο χειρότερο επίπεδο .

Ο υπεύθυνος της έρευνας του περιοδικού Der Spiegel πρόσθεσε ότι αυτή η διάκριση είναι πιθανό να αυξηθεί όταν οι αιτούντες συναντήσουν προσωπικά ιδιοκτήτες ή κτηματομεσίτες.

Την ίδια στιγμή γερμανικά ΜΜΕ ανέφεραν για δίκτυο παρακολούθησης Τούρκων που ζουν στη Γερμανία από τις τουρκικές υπηρεσίες. Ιμάμηδες της μουσουλμανικής οργάνωσης Ditib φέρονται να έχουν σοβαρή εμπλοκή στο δίκτυο αυτό που αποτελεί κράτος εν κράτει.



Οι πληροφορίες αναφέρονται από την έρευνα τριών γερμανικών μέσων ενημέρωσης, της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, καθώς και των τηλεοπτικών σταθμών WDR και NDR.

Εκεί αναφέρεται ότι πρόκειται για ένα δίκτυο που έχει αναλάβει να «φακελώσει» τους Τούρκους που δεν είναι αρεστοί στην Άγκυρα και ιδιαίτερα τους οπαδούς του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί υπεύθυνο για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο.

Εντωμεταξύ η γερμανική κυβέρνηση επέκρινε τον Γκιλντιρίμ και την κυβέρνηση του, διότι έχει ξεσηκωθεί εναντίον των εγκαινίων στο Βερολίνο ενός «φιλελεύθερου» τεμένους, όπου άνδρες και γυναίκες οι οποίοι θα προσεύχονται μαζί.

«Είμαι κατάπληκτος και ειλικρινά πολύ προσβεβλημένος από αυτή τη θέση» της αρχής θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας, της Dijanet , ανέφερε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ Μάρτιν Σέφερ.

«Επιθυμώ να απορρίψω ρητά τις δηλώσεις που μοιάζουν να έχουν στόχο να στερηθεί από τον κόσμο στη Γερμανία το δικαίωμά του να ασκεί ελεύθερα τη θρησκεία του και να περιοριστεί η ελευθερία της έκφρασης», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής διπλωματίας.

Η διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας, η περιβόητη Dijanet , έκρινε ότι αυτό το νέο τέμενος, το οποίο έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις αφότου άνοιξε , διότι είναι «ασύμβατο» με τις αρχές του ισλάμ.

Οι Τούρκοι δεν έχουν χάσει το μέτρο αλλά κινούνται βάση πολιτικού, στρατιωτικού σχεδίου το οποίο «πασπαλίζουν» με το ισλάμ , εκεί που τους συμφέρει με αποτέλεσμα να θέλουν να ελέγξουν Τζαμιά μέσα σε ευρωπαϊκές πόλεις και μαζί με αυτά κοινωνίες ολόκληρες.



Το ίδιο κάνουν και στην Δυτική Θράκη, ενώ προσπαθούν με το μεγαλεπήβολο σχέδιο κατασκευής και αναπαλαίωσης Τζαμιών στα Βαλκάνια να βάλουν πόδι στην περιοχή. Βοσνία, Αλβανία, ΠΓΔΜ, ακόμη και μέσα στην Σερβία αποτελούν χώρες στόχο του τουρκικού ισλάμ .

Νομίζουμε ότι ήρθε ο καιρός να κλείσουν όλα αυτά τα Τζαμιά και να δοθεί ένα τέλος στα σχέδια του Ερντογάν για τουρκική κυριαρχία και αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top