GuidePedia

0

Κλιμάκωση και μάλιστα ραγδαία έχουμε στα υψώματα του Γκολάν στα οποία σύμφωνα με ρωσικές πληροφορίες συρρέουν συνεχώς Ισραηλινοί έφεδροι , άρματα μάχης και πυραυλικά συστήματα.

Πριν λίγο το ισραηλινό γενικό επιτελείο κήρυξε την περιοχή «κλειστή στρατιωτική ζώνη» προϊδεάζοντας γι αυτό που έρχεται.

Πολλές περιοχές των Υψιπέδων του Γκολάν δεσμεύτηκαν ως «κλειστή στρατιωτική ζώνη», ανέφερε πριν λίγο και ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι ο Ισραηλινός Στρατός κήρυξε το Γκολάν κλειστή στρατιωτική ζώνη λόγω των συχνών επιθέσεων στο ισραηλινό έδαφος από τους τζιχαντιστές, αλλά τώρα πρόκειται για πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ και του συριακού τακτικού στρατού», ανέφερε πηγή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, αποφασίστηκε να κλείσουν οι περιοχές « Pithat, Quneitra και Emek-Baha».

Οι ενέργειες αυτές των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) ήταν μια απάντηση στα πυρά που δέχθηκε το ειρηνευτικό στρατιωτικό σώμα του ΟΗΕ από τον συριακό στρατό, αναφέρουν ισραηλινές πηγές.

Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες ότι αρκετές οβίδες έπεσαν δυτικά της περιοχής Quneitra στα Υψώματα του Γκολάν.

Η πιθανότητα ρίψης πυραύλου ή βολής πυροβόλου από την Συρία έθεσε σε συναγερμό τον Ισραηλινό Στρατό.

Στις περιοχές αυτές εργάζονται εκατοντάδες Ισραηλινοί γεωργοί στους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδο μέχρι νεωτέρας .

Χθες, οι ισραηλινές αρχές αποφάσισαν να στείλουν επιπλέον στρατιωτική δύναμη στα Υψώματα του Γκολάν.

Στην περιοχή έρχονται συνεχώς άρματα μάχης Merkava .

Άλλες πληροφορίες φέρουν τις ταξιαρχίες GIVΑTI και GOLANI να είναι πανέτοιμες για εισέλθουν εντός του συριακού εδάφους ενώ στην περιοχή καταφτάνουν ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί.



Είμαστε δηλαδή ελάχιστα 24ωρα πριν την γενική ανάφλεξη στη Συρία, καθώς το Ισραήλ στέλνει ενισχύσεις στο Γκολάν με άρματα μάχης Merkava Mk. IV τα οποία βρίσκονται απέναντι από τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ και των Ιρανών εξοπλισμένοι με ρωσικά αντιαρματικά ενώ η ισραηλινή Αεροπορία «στρώνει το έδαφος» πραγματοποιώντας επιδρομές για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Η ανάφλεξη θεωρείται δεδομένη γιατί η Τεχεράνη απέκτησε αεροπορική βάση κάτι που δεν πρόκειται να δεχτεί ποτέ το Ισραήλ.

Υπενθυμίζουμε ότι από το Σάββατο, οι Ισραηλινοί έπληξαν στόχους του συριακού στρατού, συμπεριλαμβανομένων δύο αρμάτων μάχης , όταν έπεσαν δέκα βλήματα πυροβόλων μεγάλου διαμετρήματος στα Ισραηλινά Όρη του Γκολάν. Δύο Σύροι στρατιώτες αναφέρθηκαν ότι σκοτώθηκαν κατά την ισραηλινή αντεπίθεση.

Την Κυριακή, αρκετά αδέσποτα βλήματα από τη Συρία χτύπησαν το ισραηλινό έδαφος, και προκάλεσαν άλλη μία επίθεση από το Ισραήλ εναντίον δύο θέσεων πυροβολικού του συριακού καθεστώτος και ενός φορτηγού πυρομαχικών.

Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για απώλειες από την ισραηλινή δράση. Και στις δύο περιπτώσεις, οι Ισραηλινοί ανέφεραν ότι τα βλήματα έπεσαν σε «ανοιχτό χώρο» και δεν προκάλεσαν κανένα τραυματισμό.



Οι αρχές όμως προειδοποίησαν τους Ισραηλινούς πολίτες που διαβιούν στην περιοχή να μην συναθροίζονται σε ανοιχτούς χώρους, προφανώς φοβούμενοι πιο αδέσποτα βλήματα ή αντίποινα της Συρίας στην ισραηλινή αντεπίθεση.

Ο συριακός στρατός εξέδωσε προειδοποίηση προς το Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Κυριακής.

«Το Γενικό Επιτελείο της Συρίας και ο στρατός προειδοποιούν για κινδύνους αυτών των επιθετικών ενεργειών και επισείουν στον ισραηλινό εχθρό ως υπεύθυνο για τις σοβαρές συνέπειες αυτών των επαναλαμβανόμενων ενεργειών, παρά τις οποιαδήποτε δικαιολογίες που προβάλει», καταλήγει η ανακοίνωση .

Υπενθυμίζουμε ότι πριν δύο μήνες, ο Ιρανός αξιωματούχος Al-Mousawi των επίλεκτων Ιρανών Φρουρών είχε αναφέρει : «Είμαστε έτοιμοι να δράσουμε … μαζί με τους συμμάχους μας», εννοώντας τις ετοιμασίες πολεμικού κτυπήματος στο Ισραήλ, το οποίο ο ίδιος θεωρεί ότι είναι «πίσω» από τα τεκταινόμενα στην Συρία και το Ιράκ .




Ο Mousawi, για το θέμα του νέου στρατού, εξήγησε: «Μετά τις πρόσφατες νίκες, δημιουργήσαμε τον Απελευθερωτικό Στρατό του Γκολάν. Αυτός ο στρατός έχει εκπαιδευτεί και έχει λεπτομερή σχέδια. Αν η Συρία μας ζητήσει να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε για την απελευθέρωση του Γκολάν [από το Ισραήλ], μαζί με τους συμμάχους μας. Τότε θα επιτεθούμε με δύναμη και δεν θα επιτρέψουμε στις αραβικές και ισλαμικές χώρες να επέμβουν στην περιοχή ».

Ο ίδιος εξήγησε σε όσους δεν το έχουν κατανοήσει, ….ο στρατός του Γκολάν περιλαμβάνει και ειδικές δυνάμεις που έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση και ειδικό εξοπλισμό για επιχειρήσεις εντός ισραηλινού εδάφους.

«Δεν έχουν δει τίποτα ακόμη ενώ το Ισραήλ ήταν απασχολημένο μόνο με την κατάληξη των περιφερειακών πολέμων. Υπάρχει ανάγκη για τη χορήγηση άδειας από την κυβέρνηση της Συρίας, έτσι ώστε ο στρατός του Γκολάν να κινηθεί εκεί [στο Γκολάν]», κατέληξε ο ίδιος.

Το Ιράν με δική του ευθύνη έχει σχηματίσει ήδη τον «Απελευθερωτικό Στρατό του Γκολάν», με στόχο την εκδίωξη των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ από τα Υψώματα του Γκολάν.

Οι 8.000 μπαρουτοκαπνισμένοι και εμπειροπόλεμοι μαχητές της Χεζμπολάχ, οι χιλιάδες άνδρες της Χαμάς και των σιιτικών πολιτοφυλακών του Ιράκ, μαζί με τους 20.000 σκληροτράχηλους και εξοπλισμένους σαν αστακούς (από την Ρωσία) Ιρανούς φρουρούς ετοιμάζονται για «γιουρούσι» στα υψώματα του Γκολάν.

«Ο στρατός μας έχει εκπαιδευτεί και έχει λεπτομερή σχέδια. Αν η Συρία δώσει το πράσινο φως είμαστε έτοιμοι να δράσουμε για να απελευθερώσουμε το Γκολάν (από το Ισραήλ), μαζί με τους συμμάχους μας (τις δυνάμεις «Qasem », τους χιλιάδες σιίτες του Ιράκ της δύναμης Al-Nujaba»), είπε ο Ιρανός αξιωματούχος.

Από την άλλη πλευρά το Ισραήλ με την μορφή επιχειρησιακής ετοιμότητας έχει αποστείλει στην περιοχή την επίλεκτη ταξιαρχία ΠΖ Golani και μονάδες των ειδικών δυνάμεων, μία τεθωρακισμένη ταξιαρχία ΤΘΤ και μονάδες αυτοκινούμενου πυροβολικού ενώ έχει σε ετοιμότητα της μοίρες μη επανδρωμένων επιθετικών αεροχημάτων UCAV HERON.

Η σύγκρουση των περιφερειακών δυνάμεων στην Μέση Ανατολή θα διαγράψει το μέλλον των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας , με το Πεκίνο να ευρίσκεται πολύ πιο «κοντά» από όσο κάποιοι νομίζουν στην Συρία και την Μέση Ανατολή, και εν κατακλείδι εκεί σε αυτήν την περιοχή θα κριθεί το μέλλον του πλανήτη ολόκληρου.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top