GuidePedia

0

Φτάσαμε κοντά σε ένα παγκόσμιο πόλεμο και δεν το γνωρίζουμε; Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που μέχρι πριν λίγες ώρες φάνταζε ως ταινία επιστημονικής φαντασίας μετά την αποπομπή του φιλορώσου Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Ν.Τραμπ, Μ.Φλυν, είναι υπαρκτό και πολύ πιθανό ενδεχόμενο πλέον για το Κρεμλίνο για λόγους που θα αναλύσουμε σε νέο μας θέμα. H Ρωσία σκληραίνει πολύ τη στάση της σε όλα τα μέτωπα.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διοίκησης στην Ευρώπη Deni Hernandez ανακοίνωσε σήμερα ότι, χθες Τρίτη είχαμε σε τρεις περιπτώσεις, ρωσικά αεροσκάφη SU-24 να εφορμούν κατά του αμερικανικού αντιτορπιλικού με σύστημα AEGIS, USS Porter στην Μαύρη Θάλασσα , ενεργοποιώντας «τρελά σενάρια» .

Παράλληλα τα ρωσικά αεροσκάφη έθεσαν σε ισχύ τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου που διαθέτουν «εν αφθονία», «σβήνοντας τα φώτα» του αμερικανικού αντιτορπιλικού και καταρρακώνοντας το ηθικό των ανδρών του.

Στο άκρως επικίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη περιστατικό, έλαβαν μέρος τρία ρωσικά βομβαρδιστικά Su-24 και ένα αεροσκάφος IL-38, αναφέρει η αμερικανική πλευρά .

Ο εκπρόσωπος του υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ Misel Balanca δήλωσε τα επεισόδια ως «μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική ρωσική στρατιωτική συμπεριφορά », προσθέτοντας ότι τα ρωσικά αεροσκάφη δεν είχαν ανοικτούς τους αναμεταδότες.

«Αρκετά προβλήματα προκάλεσαν τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στην Μαύρη Θάλασσα κοντά στο αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Porter. Τέτοια περιστατικά μας προκαλούν ανησυχία, επειδή μπορεί να οδηγήσουν σε ατύχημα ή λάθος», κατέληξε Αμερικανός εκπρόσωπος .

Αξιωματούχος των ΗΠΑ είπε ότι ένα από τα Su-24 έφτασε τόσο κοντά στο USS Porter που ήταν ορατό στα 183 μέτρα σε απόσταση (200 γιάρδες) και σε υψόμετρο τα 91 μέτρα.

«Δεν υπήρξαν επεισόδια κοντά στο αντιτορπιλικό USS Porter, στις 10 Φεβρουαρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου άμυνας Ταξίαρχος Igor Konashenkov.

«Όλα τα αεροσκάφη μας κινήθηκαν σε ουδέτερα ύδατα στην Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους και κανόνες ασφαλείας», πρόσθεσε.

Ο Konashenkov εξεπλάγη όταν άκουσε ότι ο στρατός των ΗΠΑ ήταν «έκπληκτος που είδε ρωσικά βομβαρδιστικά τόσο κοντά στα ρωσικά σύνορα» και απάντησε : « Εάν ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό, όπως ισχυρίζεται το Πεντάγωνο, ήταν σε τακτική ναυτική περιπολία σε περιοχή πλησίον της Ρωσίας, μόλις δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές , δεν είναι παράξενο να δει υπερπτήσεις αεροσκαφών μας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα», είπε ο Ρώσος ανώτατος αξιωματικός.

Τα επεισόδια φέρεται ότι έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα.

Η «φιτιλιά» από την οποία ενδεχομένως να ξεκινούσε ένας παγκόσμιος πόλεμος ευρίσκεται σε ημερήσια διάταξη, από την Βαλτική έως την «θερμή» πλέον Μαύρη θάλασσα.

Το παραμικρό λάθος , και η μη τήρηση των διεθνών διαδικασιών μπορεί αν οδηγήσει σε πολεμικό επεισόδιο και στην συνέχεια σε γενίκευση και παγκόσμιο πόλεμο , μιας και αυτό επιζητεί το ΝΑΤΟ και η ελίτ της νέας τάξης πραγμάτων από την Ρωσία.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top