GuidePedia

0

Η Τουρκία καλεί σε συνομιλίες την Ελλάδα για να αμβλυνθούν οι εντάσεις, σύμφωνα με το σημερινό Politico το οποίο αναφέρει ότι «οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί μετά από μια αντιπαράθεση επί αμφισβητούμενων νησιών».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ζήτησε από την Ελλάδα την Κυριακή να συνομιλήσουν επί των διαφορών τους, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών τόσο σχετικά με την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, όσο και τις καταγγελίες περί παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου.

Εν συνεχεία συνοπτικά τα της απόφασης του Αρείου Πάγου περί μη έκδοσης των οκτώ και σημειώνει ότι σε συνέχεια αυτής, ξεκίνησε «ένας νέος γύρος επί αμφισβητούμενων νησιών μεταξύ των δύο χωρών στο Αιγαίο. Την 1η Φεβρουαρίου η Ελλάδα κατηγόρησε την Τουρκία ότι την περασμένη εβδομάδα, προχώρησε σε 138 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της πάνω από τα νησιά του Αιγαίου, ενώ ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος αποκάλεσε τις τουρκικές ενέργειες ‘καουμπόικες γελοιότητες’, σύμφωνα με το Reuters. Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Fikri Işık απάντησε την Κυριακή, αποκαλώντας τα σχόλια του Έλληνα ομολόγου του ως ‘εξαιρετικά αβάσιμα και ανεύθυνα’».

Το δημοσίευμα παραθέτει εν συνεχεία απόσπασμα δήλωσης του Τούρκου Υπουργού Άμυνας στο πλαίσιο συνάντησης του κόμματος ΑΚΡ. Σύμφωνα με τo Politico, ο Fikri Işık ανέφερε: «Φυσικά υπάρχουν προβλήματα που δεν έχουν επιλυθεί μέχρι σήμερα. Αλλά η λύση σε αυτά τα προβλήματα δεν είναι η αμφισβήτηση, αλλά η συνέχεια των διερευνητικών συνομιλιών επ’ αυτών».

Το δημοσίευμα καταλήγει σημειώνοντας ότι η Τουρκία επέκρινε την απόφαση του Αρείου Πάγου ως «πολιτική» και απείλησε να ανατρέψει τη συμφωνία για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Αθανάσιος Αθανασίου

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top