GuidePedia

0

Μήπως είναι σκυλί ο εγγυητής σας;
Toυ Σενέρ Λεβέντ
Κοιτάξτε, κανείς δεν βγάζει άχνα επειδή δεν είναι Ελληνοκύπριοι που το έκαναν αυτό. Κανείς δεν λέει ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε μαζί με αυτούς.
Αν ο αγαπητός εγγονός του Ραούφ Ντενκτάς δεχόταν μια τέτοια επίθεση στον νότο, ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε. Σίγουρα θα ξεσπούσε πόλεμος. Η γνωστή μας χορωδία θα κατατρόπωνε τους Ελληνοκύπριους. Δεν θα άφηνε τίποτε που να μην πει. Θα έβαζαν μέλι στο ψωμί όσων επαναλαμβάνουν το τροπάρι «ποτέ δεν μπορούμε να ζήσουμε μαζί με τους Ελληνοκύπριους».

Αλλά ο Ορχάν υπέστη επίθεση με τους φίλους του στον βορρά, όχι στον νότο. Σε κεντρικό μέρος της Λευκωσίας. Στην περιοχή Αράστα. Χτυπήθηκε πολύ άσχημα. Έσπασαν μπουκάλι στο πρόσωπό του. Όταν έπεσε στο έδαφος, τον κλότσησαν στο κεφάλι. Οι γιατροί έραψαν το πρόσωπό του.
Αναστήθηκε από τον θάνατο. Ο παππούς του, ο Ραούφ Ντενκτάς, είχε πει «Τούρκος φεύγει, Τούρκος έρχεται». Αυτό δεν το έκαναν Τούρκοι που έφυγαν, αλλά Τούρκοι που ήρθαν. Αν η επίθεση αυτή διενεργείτο στον νότο, θα κορυφώνονταν οι κραυγές περί ασφάλειας και εγγυήσεων. Και θα μεταφέρονταν μέχρι το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

Αν δεν ήταν ο τουρκικός στρατός, δεν θα θεωρούσατε τον εαυτό σας ασφαλισμένο κύριοι, έτσι δεν είναι; Όταν σας δέρνουν οι Ελληνοκύπριοι, θα σας σώζει ο τουρκικός στρατός! Στον βορρά, ποιος θα σας σώσει από εκείνους που σπάζουν μπουκάλια στο πρόσωπό σας; Από εκείνους που θα σας στέλλουν στο νοσοκομείο επειδή δεν τους αρέσει το βλέμμα σας; Από εκείνους που θυμώνουν επειδή σταματήσατε στο κόκκινο στα φώτα τροχαίας; Ποιος θα σας σώσει;

Κοιτάξτε, κανείς δεν βγάζει άχνα επειδή δεν είναι Ελληνοκύπριοι που το έκαναν αυτό. Κανείς δεν λέει ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε μαζί με αυτούς. Ιδού, ο τουρκικός στρατός είναι εδώ. Και μάλιστα πρόκειται για στρατό σαράντα χιλιάδων. Αλλά πάλι δεν νιώθετε ασφαλείς, έτσι δεν είναι; Γι’ αυτό και δεν μπορείτε να ανοίξετε το παράθυρό σας όσο και αν πνίγεστε κατά τα πολύ ζεστά καλοκαιρινά βράδια. Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε με ανοικτό παράθυρο. Διπλοκλειδώνετε την πόρτα. Και βάζετε και σύρτη. Ακόμα και καθώς περνάτε από την εντός των τειχών περιοχή με το αυτοκίνητο, κλείνετε τα τζάμια σας. Αντιλαμβάνεστε και εσείς ότι δεν είστε ασφαλείς. Εδώ ζούμε μόνο Τούρκοι. Δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσά μας. Αλλά δεν είστε ασφαλείς. Τι είχε πει κάποτε ο Ραούφ Ντενκτάς; «Όλοι να πάρουν ένα σκυλί για το σπίτι τους»! Άρα είχε και εκείνος καταλάβει ότι ο τουρκικός στρατός δεν ήταν αρκετός για την ασφάλεια. Τόσο η αστυνομία όσο και ο στρατός ήταν μη ικανοποιητικός. Γι’ αυτό χρειάζονταν σκυλιά. Τα σκυλιά είναι ο εγγυητής μας! Μονάκριβός εγγυητής της ασφάλειας της ζωής μας!

Κάποιοι αποκαλούν κυπριακό εθνικισμό αυτά που γράφουμε. Επιδεικνύετε ρατσισμό, λένε. Τι ρατσισμός, τι εθνικισμός. Τότε εξηγήστε μου γιατί κλιμακώνονται τόσο πολύ τα εγκλήματα εδώ σε εμάς μετά το 1974; Κάποτε δεν είχαμε καν μια φυσιολογική φυλακή εδώ. Έφταναν και περίσσευαν τα κελιά στους αστυνομικούς σταθμούς. Τώρα, όμως, δεν μπορούμε να τους χωρέσουμε σε μια φυλακή τριακοσίων ατόμων. Φτιάχνουμε νέες φυλακές. Πηγαίνετε και μετρήστε τους να δούμε πόσοι Τουρκοκύπριοι και πόσοι προερχόμενοι από το εξωτερικό υπάρχουν μέσα στις φυλακές μας. Δεν μπορείτε να συγκαλύψετε αυτή την πραγματικότητα με χαρακτηρισμούς όπως «κυπριακός εθνικισμός».

Αχ η καημένη κοινότητα, αχ. Πάντα υπολογίζει τον κίνδυνο που θα προέλθει από τον νότο και δεν κοιτάει καθόλου τον κίνδυνο που προέρχεται από τον βορρά. Επιπλέον, ο κίνδυνος αυτός ολοένα και αυξάνεται. Μεγαλώνει με τις κραυγές «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Ακόμα θα ζήσουμε πολύ χειρότερα από αυτά που ζήσαμε μέχρι σήμερα. Μήπως νομίζετε ότι εμείς θα μείνουμε στο φως την ώρα που κατευθύνεται προς το σκοτάδι η Τουρκία με την οποία είμαστε συνδεδεμένοι με ομφάλιο λώρο; Μήπως άσκοπα μεταφέρθηκε τόσος πληθυσμός; Μήπως άσκοπα φτιάχτηκαν τόσα τζαμιά; Αφού δεν συνέβη κανένα καλό σε κάποιον που ξερίζωσε την επιστήμη και έβαλε στη θέση της τη θρησκεία μέχρι σήμερα, μήπως θα συμβεί σε εμάς κάποιο καλό;

Πού είστε κύριοι; Ακόμα και ο εγγονός του εθνικού σας ηγέτη δέχεται μια τέτοια επίθεση και δεν βγάζετε άχνα; Τι είναι αυτή η σιωπή; Μήπως μόνο εναντίον των Ελληνοκυπρίων ξέρετε να φωνάζετε εσείς; Αν το κάνει Τούρκος σε Τούρκο επιτρέπεται. Αν το κάνει Έλληνας σε Τούρκο είναι αμαρτία. Έτσι; Θέλετε εγγυητή έναντι των Ελληνοκυπρίων; Από τους Τούρκους ποιος θα σας προστατεύσει; Τα σκυλιά; Αν είστε ασφαλείς, τότε γιατί αμπαρώνετε τις πόρτες σας ακόμα και κατά τις ζεστές καλοκαιρινές νύκτες; Γιατί κλείνετε τα παράθυρά σας; Μήπως ο εγγυητής σας είναι τα σκυλιά;

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top