GuidePedia

0

Τέλος σε κάθε συζήτηση για την έκδοση όχι μόνο των οκτώ Tούρκων αξιωματικών αλλά και όλων των Tούρκων πολιτών που διώκονται από το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν και αναζητούν καταφύγιο στην Ελλάδα, δίνει ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας ο οποίος δεν κρύβει την πρόθεση του για επαναφορά της θανατικής ποινής μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Μιλώντας στην Περιφέρεια του Ακσαράι την Παρασκευή, σε μεγάλη συγκέντρωση οπαδών του όταν άκουσε από τους συγκεντρωμένους το σύνθημα για την επαναφορά της θανατικής ποινής δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. «Όλοι γνωρίζετε την θέση μου γι’ αυτό το ζήτημα. Με το θέλημα του Θεού, στις 16 Απριλίου θα είναι ένα πρώτο σινιάλο.

Η τύχη όσων σκοτώνουν τους στρατιώτες μου, τους αστυνομικούς, τους φύλακες των χωριών και πολίτες, θα είναι ακριβώς η ίδια: εκτέλεση. Λέτε «ΝΑΙ» σε αυτό; Η αξιωματική αντιπολίτευση το φοβάται αυτό…» Ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για την κριτική από το εξωτερικό σχετικά με το σχέδιο του για επαναφορά της θανατικής ποινής απευθυνόμενος κυρίως στην Ε.Ε. η οποία εχει προειδοποιήσει την Τουρκία ότι μια τέτοια απόφαση θα τερματίσει την ενταξιακές διαπραγματεύσεις της με την Τουρκία. «Δεν με νοιάζει τι λέει ο Τζωρτζ ή ο Χάνς. Μας ενδιαφέρει μόνο τι λένε η Φατμα, ο Αχμετ ή ο Μεχμετ που είναι τώρα κάτω από το χώμα. Εάν δεν μπορούμε να πάρουμε εκδίκηση για το αίμα που έχυσαν οι Μεχμέτ δεν μπορούμε να κάνουμε απολογισμό των πεπραγμένων μας».

Ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του ΑΚΡ προσπαθούν από το περασμένο καλοκαίρι αμέσως μετα την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία να επαναφέρουν την θανατική ποινή και ελπίζουν ότι μετά το δημοψήφισμα και εφόσον βεβαίως υπερψηφισθούν οι αλλαγές που προτείνει ο Ερντογάν θα ανοίξει ο δρόμος και για την επαναφορά της θανατικής ποινής.

Μια τέτοια εξέλιξη βεβαίως θα δυναμιτίσει τις σχέσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία και θα υπονομεύσει πλήρως την συμφωνία για το μεταναστευτικό, καθώς δεν θα μπορεί να γίνουν επανεισδοχές παράτυπων μεταναστών, λόγω της ύπαρξης της θανατικής ποινής. Συγχρόνως όμως θα απορρίπτονται αυτομάτως όλα τα αιτήματα έκδοσης για οποιοδήποτε αδίκημα Τούρκων πολιτών που θα αναζητούν καταφύγιο σε ευρωπαϊκές χώρες και φυσικά στην Ελλάδα.

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top