GuidePedia

0

Συναγερμός στις μυστικές υπηρεσίες: Ο Ερντογάν ετοίμαζε απαγωγή των 8 Τούρκων στρατιωτικών

Κι ενώ η Άγκυρα συνεχίζει αμετανόητη το μπαράζ των ανιστόρητων δηλώσεων, η Αθήνα έχει τεθεί σε κόκκινο συναγερμό, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Τούρκοι ετοίμαζαν μυστική επιχείρηση, με στόχο να απαγάγουν τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, όταν και όποτε θα τους άφηναν ελεύθερους οι δικαστικές αρχές.

Ήδη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Kontra News», τα κλιμάκια των μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα έχουν τεθεί σε πλήρη επιφυλακή, καθώς φαίνεται πως εντόπισαν ύποπτες κινήσεις επιχειρησιακών παραγόντων της τουρκικής MIT.

Σύμφωνα, πάντα, με το δημοσίευμα, οι κινήσεις τους ήταν εκείνες που πρόδωσαν την επιχείρηση, η οποία είχε την απόλυτη έγκριση από τον ίδιο τον πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και θα κινούνταν κατά πολύ στα χνάρια της απαγωγής του ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

MIT

Για την Τουρκία, άλλωστε, αποδεικνύεται ότι είναι θέμα τόνωσης του εθνικιστικού γοήτρου η σύλληψη των οκτώ, οι οποίοι για την Άγκυρα ανήκουν στην ομάδα των Γκιουλενιστών της οργάνωσης FETO, που κατηγορείται για την υποκίνηση του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 στη γειτονική χώρα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top