GuidePedia

0

Οι Γερμανοί μέσω των εφημερίδων τους και ειδικά της Bild, κατηγορούν ότι “σπαταλάμε” τα λεφτά που μας δανείζουν για την Εθνική Άμυνα. Το λένε με τρόπο χυδαίο και τίτλους που λένε λίγο πολύ πως “οι πτωχευμένοι Έλληνες αγοράζουν όπλα”. Οι Γερμανοί όπως γράψαμε δεν έδειξαν τη παραμικρή ενόχληση όταν τα λεφτά για όπλα πήγαιναν σε γερμανικές εταιρείες. Τώρα ενοχλούνται…

Για να τελειώνουμε με τις επικοινωνιακές ανοησίες των βόρειων. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ,που αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση πραγματική στρατιωτική απειλή! Δεν είναι εκτίμηση. Δεν είναι δικαιολογία, ούτε υπεκφυγή.

Πριν μερικές μέρες το ΓΕΑ έκανε μια ενημέρωση στους δημοσιογράφους του αμυντικού ρεπορτάζ για το επιχειρησιακό έργο της ΠΑ. Στα στοιχεία της ενημέρωσης,ένας πίνακας με αριθμητικά στοιχεία παραβιάσεων στο Αιγαίο και άλλων στατιστικών στοιχείων που περιλαμβάνουν το έτος 1987 -έτος της κρίσης του Μαρτίου- και τη χρονική περίοδο από το 1995 μέχρι και το 2016. Κάνοντας τη πρόσθεση τρομάζεις:

55.879 τουρκικά αεροσκάφη έχουν κάνει 32.104 παραβιάσεις από τις οποίες 1.817 ήταν πάνω από ελληνικό έδαφος! Πρόκειται επαναλαμβάνουμε για επίσημα στοιχεία του ΓΕΑ,τα οποία απαντούν με τον πιο πειστικό τρόπο σ΄ όσους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας αναρωτιούνται “γιατί εξοπλίζονται οι χρεοκοπημένοι Έλληνες”!



Αυτός ο πολύχρονος πόλεμος στο Αιγαίο έχει πρώτα απ΄ όλα απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Και από την Ελλάδα και από τη Τουρκία. Είναι όμως και εξοντωτικός σ΄ ότι έχει να κάνει με την ελληνική οικονομία κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Αρκεί να αναφέρουμε ότι κατά μέσο όρο η μία ώρα πτήσης ενός μαχητικού αεροσκάφους, κοστίζει περίπου 10.000 ευρώ. Κάθε αποστολή αναγνώρισης-αναχαίτισης και πιθανόν εμπλοκής ,δύσκολα διαρκεί κάτω από μία ώρα. Συνεπώς είναι κατανοητό ότι με 55.879 αεροσκάφη στο Αιγαίο το κόστος που έχει πληρώσει η Ελλάδα είναι απλά…απροσδιόριστο! Πολύ περισσότερο αν η ΠΑ υπολογίσει το κόστος των παραβιάσεων από το 1974, όταν ξεκίνησαν αυτό το επικίνδυνο και ακριβό παιχνίδι οι Τούρκοι.

Μ΄ αυτά και με εκείνα είναι λογικό αυτό που ακούσαμε από αεροπόρο να απαντά προς τους Γερμανούς της Bild κι ας είναι και κλεμμένο από κακόγουστο διαφημιστικό σποτ: “Bild τράβα σοβαρέψου”.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top