GuidePedia

0

Toυ Βασίλη Καπούλα
Στα άκρα οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας. Μετά τις απειλές των ΗΠΑ, ήρθε η ώρα των στρατιωτικών προετοιμασιών. Η Κίνα ανέπτυξε αιφνιδιαστικά τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ICBM Dongfeng-41 στο βορειοανατολικό προάστιο Heilongjiang το οποίο συνορεύει με την Ρωσία στην Άπω Ανατολή και δήλωσε έτοιμη να αναλάβει την παγκόσμια ηγεμονία!

Η Ρωσία αντέδρασε αμέσως με δηλώσεις 2 ανώτατων αξιωματούχων της τόνισε ότι δεν θεωρεί την στρατιωτική ανάπτυξη της Κίνας ως απειλή για την ασφάλεια της και πρόσθεσε τόνισε ότι το επίπεδο των σχέσεων Ρωσίας-Κίνας είναι τέτοιο που δεν το θεωρούμε ως απειλή.

Συνεπώς στόχος σε αυτή τη φάση οι ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, ανώτατος Κινέζος αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών αποκάλυψε ότι «το Πεκίνο μπορεί να αναλάβει την παγκόσμια ηγεμονία αν αναγκαστεί να το κάνει εξαιτίας της απόσυρσης των άλλων διεκδικητών καθώς ο ρόλος της Ουάσιγκτον υπό την ηγεσία του Ν.Τραμπ αλλάζει και φαίνεται να βυθίζεται στα εσωτερικά ζητήματα».

«Αν κάποιος έλεγε ότι η Κίνα παίζει έναν ηγετικό ρόλο στον κόσμο, θα έλεγα ότι δεν είναι η Κίνα που σπεύδει στο προσκήνιο αλλά μάλλον οι ηγέτες που έχουν παραμερίσει αφήνοντας τη θέση στην Κίνα», είπε ο Zhang Jun,γενικός διευθυντής του τμήματος διεθνών οικονομικών σχέσεων του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών!

«Αν η Κίνα απαιτηθεί να παίξει αυτό τον ηγετικό ρόλο, τότε θα αναλάβει τις ευθύνες της», πρόσθεσε.



«Η ανάπτυξη αυτή των ICBM Dongfeng-41 με εμβέλεια 14.οοο χλμ και φορτίο 10-12 πυρηνικές κεφαλές δείχνει το υψηλό στρατιωτικό μας επίπεδο» είπε Κινέζος αξιωματούχος

«Οι ΗΠΑ δεν μας έδειξαν σεβασμό στρατιωτικά. Έτσι η Κίνα θα προχωρήσει σε τέτοιο επίπεδο στρατιωτικής στρατηγικής ισχύος που θα αναγκάσει τις ΗΠΑ να μας σεβαστούν» πρόσθεσε.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο Σι περιέγραψε την Κίνα ως ηγέτιδα ενός παγκοσμιοποιημένου κόσμου όπου μόνο η διεθνής συνεργασία μπορεί να επιλύσει τα μεγάλα προβλήματα.

Ο Σι κάλεσε επίσης τις χώρες να αντισταθούν στον προστατευτισμό, στέλνοντας μήνυμα για την επιθυμία του Πεκίνου να διαδραματίσει ένα μεγαλύτερο ρόλο στην παγκόσμια σκηνή.





«Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στο κόσμο και άλλες χώρες εξαρτώνται από αυτήν για την οικονομική ανάπτυξή τους», είπε ο Τζανγκ

«Εξακολουθούμε να ελπίζουμε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές οικονομίες μπορούν να συνεχίσουν να συνεισφέρουν ακόμη περισσότερο στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη»

«Ακούσαμε τον Ν.Τραμπ να ανακοινώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτύχουν ανάπτυξη 4% και είμαστε πολύ ευτυχείς γι’ αυτό», πρόσθεσε.

Ο Τζανγκ είπε πως πιστεύει ότι ο Τραμπ δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους του για οικονομική ανάπτυξη, αν ταυτόχρονα διεξάγει εμπορικούς πολέμους.

«Ένας εμπορικός πόλεμος ή ένας πόλεμος συναλλαγματικών ισοτιμιών δεν θα είναι επωφελής για καμία χώρα», πρόσθεσε ο Τζανγκ.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top