GuidePedia

0

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω. Και, ο νοών νοείτω και ουαί τω ανοήτω.

Αυτά και άλλα πολλά ρητά μπορεί να επικαλεστεί κανείς αναφερόμενος στον ένα, τον μοναδικό, ηγέτη της γειτονιάς μας. Μα πρώτα απ’ όλα θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε ότι οι Έλληνες ουδέποτε λάκισαν από τα πεδία των μαχών. Πολέμησαν πάντα γενναία, ηρωικά σαν τα λιοντάρια. Τυχαία ο Ουίνστον Τσώρτσιλ δεν είπε “οι ήρωες πολεμούν σαν τους Έλληνες”. Άλλοι είναι οι « οι επιτήδειοι ουδέτεροι» που κηρύσσουν τον πόλεμο εναντίον των ηττημένων μετά τη λήξη του πολέμου!

Μερικοί δημοσιογράφοι με το φόβο μην οδηγηθούν στις φυλακές τολμούν και γράφουν τα κατορθώματα σας στα πεδία μαχών, όπως αυτά στο Αλ-Μπάμπ. Γελά ο κόσμος με τα χάλια σας. Προσπαθούν βέβαια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για την παταγώδη αποτυχία σας , είτε γιατί απομακρύνατε τα ανώτερα στελέχη από το Στρατό, είτε γιατί δεν έχετε αρκετά όπλα και πυρομαχικά, είτε γιατί δεν έχετε κάνει κανένα σχεδιασμό.

Γι αυτό σταματήστε να βρυχάστε. Σταματήστε να απειλείτε . Η πολιτική που ακολουθείτε εδώ και 15 χρόνια είναι εσφαλμένη. Κάνατε λάθος με την υπόθεση Εργκενεκόν και Βαριοπούλας, σφάλατε στην εξωτερική σας πολιτική και από τα μηδενικά προβλήματα δημιουργήσατε εντάσεις με όλους τους γείτονες. Ξεγελαστήκατε στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη, με τη Ρωσία, με τις ΗΠΑ, με την Ε.Ε, με το ΝΑΤΟ. Αστοχήσατε ακόμα και στη συμφωνία των κινεζικών πυραύλων.

Γεμίσατε τις φυλακές με δημοσιογράφους, δικαστικούς, δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς. Στέλνετε στα κρατητήρια όσους τολμούν να διαφωνήσουν μαζί σας. Η τρομοκρατία που υποθάλψατε έγινε μπούμερανκ και στράφηκε στα εδάφη σας.

Λέγατε στο λαό σας ότι σε μια εβδομάδα θα ανατρέψετε τον Άσαντ και θα κάνετε την προσευχή της Παρασκευής στο τέμενος της Δαμασκού. Τώρα σκύβετε σχεδόν να του φιλήσετε το χέρι.

Είστε έτοιμοι να δεχθείτε την λειτουργία διπλωματικής αντιπροσωπείας του Κουρδιστάν στην Άγκυρα. Το θέμα το ανακοίνωσε ο αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής της κουρδικής περιοχής του Ιράκ Φελλάχ Μουσταφά και το επιβεβαίωσε και ο πρόξενος της Τουρκίας στο Ερμπίλ Ακιφ Ινάμ.

Τορπιλίσατε τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού και σας ευχαριστούμε για τη βοήθεια που μας προσφέρατε. Αλλά ειλικρινά πιστεύετε ότι έχετε τη δύναμη να επιβάλετε τη θέληση σας στην Μέση Ανατολή;

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία εκπλήρωσε ένα μεγάλο όνειρο της , κατέβηκε στην Μεσόγειο. Με τις Βάσεις που εγκαθίδρυσε στη Συρία απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Μεσόγειο.

Οι ΗΠΑ χάρη στους Κούρδους απέκτησε επίσης Βάση στη Συρία. Και σε περίπτωση που σχηματιστεί κουρδικό κρατίδιο στη βόρειο Συρία θα αποκτήσει τον έλεγχο μιας ολόκληρης περιοχής που γειτνιάζει με τη χώρα σας. Τότε δεν θα έχει καμία ανάγκη την Βάση του Ιντζιρλίκ, την οποία χρησιμοποιείτε πολλές φορές ως μέσω εκβιασμού.

Η Γερμανία επίσης, προσπαθεί να αποκτήσει δική της Βάση στην Ιορδανία. Να μην ξεχνάτε ότι η Αγγλία έχει ήδη Βάση στην Κύπρο. Με όλους αυτούς τους γίγαντες δίπλα σας τολμάτε να λέτε ότι μόνο εσείς μπορείτε να εγγυηθείτε την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων; Προκαλείτε πράγματι γέλια. Δεν έχετε ούτε τη δύναμη, ούτε την ικανότητα να το κάνετε. Εξάλλου , μεγάλη μερίδα Τουρκοκυπρίων δεν σας θέλει στο Νησί . Σας το γράφουν, σας το ξαναγράφουν αλλά εσείς κωφεύετε. Το ενδιαφέρον σας βέβαια δεν είναι η προστασία των ομοεθνών σας, αλλά η υφαρπαγή ενός έστω ξεροκόμματου από τα πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που υπάρχουν στην ΑΟΖ της Κύπρου. Μόλις σας το δώσουν θα κάνετε τη γνωστή κυβίστηση που κάνετε παντού.

Όπως έγραφε πριν μερικά χρόνια ο αείμνηστος δημοσιογράφος Τσετίν Αλτάν δεν έχετε προσφέρει ούτε ένα επίτευγμα στην ανθρωπότητα και στον παγκόσμιο πολιτισμό. Το όνομα σας κοσμεί μόνο τις σελίδες βαρβαρότητας, λαφυραγωγίας, ίντρικας, δολοπλοκίας και διαφθοράς.

Ο μεγάλος ηγέτης αφού πέτυχε τόσα πολλά στα 15 χρόνια διακυβέρνησης του θέλει τώρα να γίνει ο εκλεγμένος σουλτάνος. Εισάγει δηλαδή ένα νέο Σύνταγμα και μια νέα μορφή πολιτεύματος. Θα ορίζει τους βουλευτές, θα διορίζει τους δικαστές, θα νομοθετεί, θα τοποθετεί στα Πανεπιστήμια τους ομοϊδεάτες του και δεν αποκλείεται σύντομα να χρηστεί ισόβιος Πρόεδρος, αφού δεν υπάρχει κανένας όρος που να περιορίζει τις αρμοδιότητες του. Μπορεί να επαναφέρει τη Σαρία, ακόμα και να επιτρέψει την πολυγαμία…

Αφού ξεπούλησε τα πάντα στην χώρα γεφύρια, φράγματα, αεροδρόμια τώρα ξεπουλά και την ιθαγένεια. Όποιος επενδύσει δυο εκατομ δολάρια αυτομάτως έχει το δικαίωμα να αποκτήσει την τουρκική ιθαγένεια. “Στέρεψε το νερό της αντλίας”, όπως δήλωσε . Η Σαουδική Αραβία σταμάτησε να χρηματοδοτεί το καθεστώς. Το εξωτερικό χρέος ξεπέρασε τα 416 δις δολάρια. Το μόνο που θέλει είναι ο παράς!

Αυτά που θα αφήσει πίσω του είναι 3 Γέφυρες, 4 αυτοκινητόδρομοι, 2 υπερταχείες σιδηροδρομικές γραμμές, μια υπόγεια σήραγγα , ένα προεδρικό ανάκτορο, 13 VIP προεδρικά αεροσκάφη, το μεγαλύτερο τέμενος του κόσμου στην Τσάμλιτζα (ανατολική όχθη του Βοσπόρου).

Φυσικά ποτέ δεν κάνατε μια αυτοκριτική. Για όλα σας φταίνε οι άλλοι . Για τα γεγονότα στο Πάρκο Γκεζί στο Ταξίμ έφταιγε ο “Ανώτερος Νους”, ποιος ήταν δεν έγινε ποτέ γνωστό. Για όλα τα υπόλοιπα ο Φεττουλλάχ Χότζα , το ΡΚΚ και ο ISIS. Ακόμα και για τα χάλια της οικονομίας και την υποτίμηση της τουρκικής λίρας φταίνε “οι τρομοκράτες του συναλλάγματος”. Μήπως εννοείται τους πολίτες σας που δεν υπάκουσαν στην εντολή σας και δεν μετέτρεψαν τα δολάρια τους σε λίρες;

Αλλά το μεγαλύτερο κακό που κάνατε είναι η διαίρεση του λαού σας. Πάντα υπήρχε το “εμείς” και οι “άλλοι”. Συνήθως αυτό αφορούσε τις μειονότητες. Τώρα που τις εξοντώσατε το εμείς και οι άλλοι είναι οι φανατικοί οπαδοί σας και οι άλλοι.

Τα τύμπανα κάνουν μεγάλο κρότο γιατί είναι κενά στο εσωτερικό τους. Έτσι κι εσείς σταματήστε τους λεονταρισμούς, τις φωνασκίες και τις απειλές γιατί είστε ευάλωτος και αδύναμος όσο ποτέ, παρά το στέμμα του σουλτάνου που φοράτε.

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top