GuidePedia

0

Ας υποθέσουμε ότι ο Πούτιν πιστεύει ότι ο Ερντογάν σκότωσε τον Ρώσο Πρέσβη, ή ότι ανέχτηκε την δολοφονία του. Πως θα αντιδρούσε αν πίστευε κάτι τέτοιο?

Η μία περίπτωση θα ήταν να πει ότι τον σκότωσε ο Ερντογάν και να προχωρήσει σε έναν πόλεμο με την Τουρκία, την στιγμή που οι δύο χώρες τα έχουν σχεδόν βρει.

Η δεύτερη περίπτωση θα ήταν ο Πούτιν να εκλάβει την δολοφονία ως μία δικαιολογημένη εκδήλωση οργής των Σουνιτών για τους Ρώσους, λόγω των χιλιάδων Σουνιτών που σκότωσαν οι Ρώσοι και ο Άσαντ στην Συρία, αλλά και για την απαγόρευση της Ρωσίας στην Τουρκία και τους Άραβες να προχωρήσουν τον Σουνιτικό αγωγό Κατάρ-Τουρκίας.

Αν λοιπόν ο Πούτιν θεωρούσε ότι μία τεράστια απώλεια όπως αυτή του Ρώσου Πρέσβη όντως εκφράζει μία τεράστια και συσσωρεμένη οργή των Σουνιτών για την Ρωσία, ίσως να έκανε πίσω, και να προχωρούσε την συμφιλίωση με την Τουρκία και τον Turk Stream αντί να προκαλέσει έναν παγκόσμιο πόλεμο.

Αν ήσασταν ένας Σουνίτης και θέλατε να καταφέρετε στην Ρωσία ένα χτύπημα υψηλού συμβολισμού ποιον Ρώσο θα επιλέγατε να σκοτώσετε? Εγώ θα επέλεγα τον Πούτιν.

Αλλά αν ήμουν ένας Ισλαμιστής και αυτό δεν ήταν εφικτό, είτε επειδή θα σήμαινε πόλεμο είτε επειδή δεν θα ήταν εφικτό, ίσως θα επέλεγα να δολοφονήσω των Ρώσο Πρέσβη στην Άγκυρα, ο οποίος είναι η ψυχή της Ρωσίας στην Τουρκία. Ποτέ δεν σκοτώνεις τον Πρέσβη. Αλλά ίσως να έκανα μία εξαίρεση.

Και ενδεχομένως να επέλεγα να τον σκοτώσω σαν σκυλί, μπροστά στις κάμερες. Και ίσως μετά επέλεγα να αρχίσω να χοροπηδάω και να πανηγυρίζω δίπλα στο πτώμα του, ώστε να με βλέπουν όλοι οι Σουνίτες να σκυλεύω το πτώμα του και να αγαλλιάζει η ψυχούλα τους. Και να βλέπουν οι Ρώσοι τον Πρέσβη τους σαν σκοτωμένο σκυλί στον δρόμο να κολυμπάει στο αίμα.

Η Τουρκία σίγουρα ήθελε εκδίκηση. Ο Ερντογάν σίγουρα χρειαζόταν εκδίκηση. Όταν λέμε ο Ερντογάν δεν σημαίνει ότι ο ίδιος ο Ερντογάν έδωσε την εντολή.

Αν και ο Πούτιν πιστεύει ότι η Τουρκία δικαιούται εκδίκηση την στιγμή που οι δύο χώρες τα βρίσκουν, ίσως να σκεφτεί ότι ο Ρώσος Πρέσβης δεν αξίζει παραπάνω από τους χιλιάδες Σουνίτες που σκότωσαν στην Συρία ο Άσαντ και η Ρωσία.

Και αν πιστεύει ότι όντως ο Ρώσος Πρέσβης δεν αξίζει παραπάνω, τότε ίσως κάνει τόπο στην οργή, και προχωρήσει την Ρωσο-Τουρκική ανακωχή και τον Turk Stream, αντί να πάει σε έναν πόλεμο με την Τουρκία, προκαλώντας έναν παγκόσμιο πόλεμο.

Και αν η Ρωσία κάνει ότι πιστεύει ότι ο κακός Γκιουλέν σκότωσε τον Ρώσο Πρέσβη, θα αρχίσει μαζί με την Τουρκία να ζητάει από τις ΗΠΑ την έκδοση του κακού Γκιουλέν.

Είμαι σίγουρος ότι είναι αυτό? Προφανώς όχι. Είναι πολύ πιθανό να πέφτω έξω. Αλλά είναι μία από τις πιθανότητες. Δεν είναι ανάγκη να είναι έτσι ακριβώς όπως το λέω. Μπορεί να είναι και στο περίπου. Εννοείται ότι υπάρχουν και άλλες πιθανότητες.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top