GuidePedia

0

Al Manar (Λίβανος)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία φαίνονται σοβαρά διαιρεμένες όσον αφορά την άποψή τους στις ιδιαιτερότητες της μεσανατολικής πολιτικής τους. Ο εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και τη Συρία , John Dorrian δήλωσε ότι ο δυτικός συνασπισμός κατά του ΙΚ δεν υποστηρίζει την τουρκική επιχείρηση για τη κατάληψη της συριακής πόλης Αλ Μπαμπ.

Οι διαφωνίες μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον κλιμακώνονται.

Ενώ ο εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και τη Συρία John Dorrian δηλώνει ότι η δυτική συμμαχία δεν υποστηρίζει την τουρκική επιχείρηση για την απελευθέρωση της συριακής πόλης αλ-Μπαμπ, η τουρκική στρατιωτική διοίκηση αποφάσισε να στείλει στη Συρία ένα πρόσθετο ειδικό στράτευμα για να συμμετέχει στην επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη.

« Από την αρχή, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν κατά των επιχειρήσεων μας στη Συρία. Ο στόχος των Αμερικανών είναι σαφής -να οργανωθεί ένας κουρδικός διάδρομος κατά μήκος των τουρκικών συνόρων μέχρι την επαρχία του Χατάι, ο οποίος θα τους επιτρέψει να ασκούν συνεχή πίεση στην Τουρκία. Είναι προφανές ότι η επιχείρηση των τουρκικών μονάδων για την απελευθέρωση της πόλης της αλ-Μπαμπ δεν ταιριάζει με τα σχέδια της Ουάσιγκτον », εξηγεί ο πρώην διοικητής της τουρκικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, απόστρατος στρατηγός Ερντογάν Καρακούς (Erdogan Karakus ) σε συνέντευξή του στο Σπούτνικ.

Ο εμπειρογνώμονας πιστεύει ότι η Τουρκία, όσον αφορά τα εθνικά συμφερόντα της, θα πρέπει να συντονίζει τις δραστηριότητές της στη Συρία με τη Ρωσία και τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις. Η Τουρκία δεν χρειάζεται συριακά εδάφη, αλλά θα ήθελε να δημιουργήσει στη Συρία τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε να εγκαταστήσει τα τρία εκατομμύρια Σύρους οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στο έδαφός της, λέει ο Καρακούς.

Ο εμπειρογνώμονας δήλωσε περαιτέρω: « Κατά την άποψή μου, η Τουρκία έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης στην Αραβική Δημοκρατία και γνωρίζει τις προθέσεις των δυτικών χωρών. Επί του παρόντος, είναι πολύ πιθανό ότι η Τουρκία κάνει προσπάθειες για να αποδυναμώσει την επιρροή του δυτικού συνασπισμού στη Συρία και το Ιράκ ».

Ο Καρακούς εξήγησε ότι αυτή η πολιτική της Τουρκίας μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με στενή αλληλεπίδραση και συντονισμό των δραστηριοτήτων της με τη Μόσχα και τη Δαμασκό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον η συνεργασία με εκείνους εμφανίζεται ως τόση σημαντική για την Άγκυρα.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top