GuidePedia

0

Ο ηγέτης της Χαμάς Khaled Mashaal θα εκφωνήσει ομιλία στην Κωνσταντινούπολη σε εκδήλωση που οργανώνει φυλοκυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Mashaal θα μιλήσει για την Παλαιστίνη, λίγες μόνο ημέρες αφού ο Eitan Naeh, νέος πρέσβης του Ισραήλ στην Τουρκία, επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τελετής στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα. Κάτι που γίνεται μετά από έξι χρόνια έντασης μεταξύ των δύο χωρών.Υπενθυμίζουμε ότι στους όρους που είχε θέσει το Ισραήλ για την αναθέρμανση των σχέσεων με την Τουρκία ήταν να διακόψει τις επαφές με τη Χαμάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Mevlüt Çavuşoğlu είχε δηλώσει το περασμένος Ιούνιο ότι η διακοπή των σχέσεων της Τουρκίας με τη Χαμάς δεν μπορεί να είναι προϋπόθεση για την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, προσθέτοντας ότι η Χαμάς είναι απαραίτητη για μια μόνιμη ειρήνη στο Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν συναντήθηκε με τον Μασχάαλ στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιουνίου.

Οι δεσμοί μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ είχαν κοπέι από το 2010, μετά από την επίθεση στο Mavi Marmara.

Η Τουρκία και το Ισραήλ κατέληξαν σε μια συμφωνία , τον Αύγουστο που ενέκρινε το τουρκικό κοινοβούλιο και προέβλεπε ότι το Ισραήλ θα πληρώσει $ 20 εκατομμύρια ως αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων .

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top