GuidePedia

0

Νέος πανικός στην Τουρκία μόλις μία εβδομάδα μετά τη διπλή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη με τους δεκάδες νεκρούς.Μία μεγάλη έκρηξη λεωφορείου σημειώθηκε πριν λίγη ώρα  στην Πανεπιστημιούπολη της Καισαρείας στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα καθώς στο λεωφορείο επέβαιναν στρατιώτες.
Η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή του πανεπιστημίου «Erciyes».

Κατά τις πρώτες πληροφορίες παγιδευμένο αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο λεωφορείο και σημειώθηκε η έκρηξη.Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το λεωφορείο μετέφερε στρατιώτες που έβγαιναν σε άδεια και για αυτό το λόγο αποτέλεσε στόχο.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 13 νεκροί στρατιώτες και 48 τραυματίες από την έκρηξη στην Καισάρεια σύμφωνα με τον βουλευτή Καισάρειας του κυβερνώντος κόμματος Ισμαήλ Ταμέρ ενώ πολλοί είναι και οι τραυματίες οι οποίοι ήδη έχουν μεταφερθεί στα κοντινά νοσοκομεία.
Κοντά στο δρόμο όπου εξερράγη το λεωφορείο υπάρχει ένα αρχηγείο. Δεν αποκλείεται το όχημα να είχε προορισμό αυτό το μέρος. Η έκρηξη έγινε από ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο του οποίου ο αριθμός της πινακίδας ξεκινάει από 71.

Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας από τον πρωθυπουργό
Για το νέο μακελειό ενημερώθηκε ο πρόεδρος Ερντογάν ο οποίος αναμένεται στην περιοχή.
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιμίρ, ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ικόνιο και συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας.

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας απαγόρευσε προσωρινά την αναμετάδοση εικόνων και πληροφοριών. Οπότε η ενημέρωση γίνεται με το σταγονόμετρο και μόνο από τα διεθνή μέσα.


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top