GuidePedia

0


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι υπάρχει ένα υποβόσκων βαρύ κλίμα για τον Τούρκο πρόεδρο, Ταιγίπ Ερντογάν και για τις ενέργειες του να αποδεκατίσει χιλιάδες στελέχη από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, κάνει η αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα, Cumhürriet.

Μάλιστα όπως αναφέρεται, η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία στο κυβερνών ισλαμικό κόμμα του Ερντογάν, το ΑΚΡ, και οι ανησυχία αυτή έχει διατυπωθεί στην αρμόδια εξεταστική κοινοβουλευτική επιτροπή, για το αποτυχών πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Στις ακροάσεις της επιτροπής έχουν εξαπολυθεί έντονες κατηγορίες κατά της ισλαμικής κυβέρνησης και του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος, ότι με τις επανειλημμένες διώξεις μετά το πραξικόπημα έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα έντονης δυσφορίας στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων που φτάνει μέχρι το πρόσωπο του Τούρκου προέδρου, που τον θεωρούν τον κατ’ εξοχήν πρωτεργάτη αυτών των διώξεων.

Παράλληλα ένστολοι κατηγορούν τον Ερντογάν ότι αυτός ήταν που είχε στηρίξει και ενισχύσει την εξάπλωση του διχτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν, το οποίο είχε αρχίσει να εξαπλώνεται εδώ και δεκαετίες και κυρίως ότι με την καθοριστική βοήθεια του Γκιουλέν ο ίδιος ο Ερντογάν ανήρθε στην εξουσία.

Ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος άρχισαν να δυσανασχετούν από τις καταθέσεις αυτές που προβάλλουν την άμεση σχέση του Ερντογάν με τον Φετουλάχ Γκιουλέν επί πολλά χρόνια και συνεπώς την άμεση ευθύνη του για την διείσδυση των ισλαμιστών του Γκιουλέν στο στράτευμα και την έκρηξη του πραξικοπήματος, που έγινε γιατί ο Ερντογάν από μια περίοδο και μετά θέλησε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της εξουσίας.

Παρ’ όλα αυτά ο ίδιος ο Ερντογάν εξακολουθεί να το παίζει σουλτάνος και χαλίφης και να διεκδικεί απροκάλυπτα την ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top