GuidePedia

0

Ο Ερντογάν απορεί γιατί ο κόσμος δεν σέβεται την απόφαση του Αμερικανικού λαού για τον Τραμπ. Βλέπε “Turkish president Erdogan to Trump critics: 'Why aren't you respecting the results of the ballot box?'”, Νοέμβριος 2016.

Αν η εκλογή Τραμπ σταματήσει τον πόλεμο Ρωσίας-ΗΠΑ στην Συρία δεν θα δημιουργηθεί ανεξάρτητο Κουρδιστάν, και αυτή την στιγμή αυτή είναι η προτεραιότητα της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Λένε πολλοί για ανεξάρτητο Κουρδιστάν, ξεχνώντας ότι ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι Ιρανοί, ούτε οι Σύριοι, ούτε οι Ιρακινοί δεν θέλουν ανεξάρτητο Κουρδιστάν.

Τι σημαίνει αυτό? Σημαίνει ότι για να δημιουργηθεί ανεξάρτητο Κουρδιστάν θα πρέπει να προηγηθεί ή ένας πόλεμος Ρωσίας-Τουρκίας, ή ένας πόλεμος Ρωσίας-ΗΠΑ στην Συρία. Αν δεν υποστηρίξουν ή οι Αμερικανοί ένα Κουρδιστάν στην Συρία και το Ιράκ, ή αν δεν υποστηρίξουν οι Ρώσοι ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν στην Τουρκία, πως θα δημιουργηθεί το Κουρδιστάν? Θα το φτιάξουν μόνοι τους οι Κούρδοι? Με τι προσόντα?

Η Τουρκία τα βρήκε με την Ρωσία για τον Turk Stream, και αν ο Τραμπ θάψει τον Κατάρ-Τουρκίας δεν θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν ούτε από την Ρωσία ούτε από τις ΗΠΑ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Τραμπ είναι σύμμαχος της Τουρκίας. Απλά ο Τραμπ θέλει να κλείσει το μέτωπο με την Τουρκία, που προυποθέτει να κλείσει το μέτωπο με την Ρωσία. Οι Ισλαμολάγνοι θα κάνουν ότι ήδη κόπτονται για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Αλλά και η Κλίντον θα αναγνώριζε την χούντα του Ερντογάν γιατί δεν θα είχε άλλη επιλογή. Απλά με τους Democrats θα υπήρχαν όντως οι προυποθέσεις δημιουργίας Κουρδιστάν, και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί όντως ο Ερντογάν να έπεφτε.

Οι Τούρκοι όπως έχω πει ήδη ψάχνουν να αγοράσουν Ρωσικούς ή Κινεζικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top