GuidePedia

0
Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζουν παιχνίδια εις βάρος Ελλήνων πολιτών.

Για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια Έλληνας πρωθυπουργός από το έδαφος της ιερής Θράκης, της πατρίδας του Ορφέα, στέκεται απέναντι στην Τουρκία και στους τουρκοπράκτορες που τρομοκρατούν τους Έλληνες μουσουλμάνους (στην πλειονότητά τους εξισλαμισμένοι Έλληνες κατά τον 17ο αιώνα) και στέλνει το πιο ξεκάθαρο μήνυμα.

Μήνυμα ότι τα «παιχνιδάκια» σας τελειώνουν. Και ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά ο νεο-οθωμανικός ιμπεριαλισμός.
«Θέλω οι κάτοικοι της Θράκης να είναι ασφαλείς και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με όλους τους άλλους Έλληνες», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Θράκη και μιλώντας στη Φιλλύρα Ροδόπης.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε επίσης ότι «το 2016 πολλοί ακόμα μιλούν για τις διαφορές, και να μας χωρίζουν αντί να μας ενώνουν με όρους τύπου μειονοτικούς και ανάλογα με το τι θεό πιστεύει ο καθένας από εμάς. Σας διαβεβαιώνω ότι εγώ και η κυβέρνησή μου θα αγωνιστούμε για να μην επιστρέψουμε στη λογική του διχασμού».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι μέγιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τη δημόσια παιδεία στη Θράκη.

«Μέγιστη προτεραιότητα είναι να βρούμε τον τρόπο ώστε τα παιδιά να μπαίνουν και να τελειώνουν το σχολείο, να σπουδάζουν και να μένουν στην Θράκη και να δουλεύουν» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Γνωρίζω ότι μιλώ σε έναν από τους πιο φτωχούς Νομούς της Ευρώπης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η παρουσία του εκεί δίνει το μήνυμα ότι «ενώνουμε και δεν χωρίζουμε διότι όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι ίση απέναντι στο νόμο».



Ο πρωθυπουργός έδωσε ένα μήνυμα στην Τουρκία και στο Τουρκικό Προξενείο λέγοντας ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του αγωνίζεται και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζουν παιχνίδια εις βάρος Ελλήνων πολιτών.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top