GuidePedia

0
Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (κυβερνητικοί) βρίσκεται στο χείλος μιας απευθείας στρατιωτικής σύγκρουσης με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που έχουν εισβάλλει στην επαρχία του Χαλεπιού, στη βορειοδυτική Συρία, μεταδίδει το προσκείμενο στη Δαμασκό Al Masdar News.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας κατέλαβαν τη Δευτέρα το απόγευμα ένα χωριό που τον είχαν υπό τον έλεγχό τους οι μισθοφόροι των Τούρκων που συμμετέχουν στην τουρκική εισβολή Ασπίδα του Ευφράτη.

Κινούμενες προς τα ανατολικά της πόλης του Χαλεπιού, η συριακή Ρεπουμπλικανική Φρουρά και η νεοσυσταθείσα Συριακή Εθνική Αντίσταση κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το χωριό Αζράκ, που κατείχαν οι φιλότουρκοι, φτάνοντας στα πέντε χιλιόμετρα δυτικά από την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Αλ Μπαμπ που επιθυμεί να καταλάβει ο Ερντογάν.

map_albab Πολεμικός χάρτης της μάχης-πολιορκίας γύρω από την Αλ Μπαμπ. Με κόκκινο χρώμα οι οι κυβερνητικοί, με κίτρινο οι Κούρδοι των SDF, με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος, με πράσινο οι Τούρκοι και με πορτοκαλί η κατά τα φαινόμενα συνεργασία Κούρδων και κυβερνητικών.

Η Συριακή Εθνική Αντίσταση συγκροτήθηκε από την Ταξιαρχία Μαρτύρων του Καφρ Σαγκίρ, μια κυρίως φιλοκυβερνητική κουρδική μονάδα που πολεμά με σθένος υπέρ του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Η συγκεκριμένη ένοπλη δύναμη θεωρείται και «γέφυρα» μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) της βόρειας Συρίας.

Το Al Masdar News ισχυρίζεται ότι οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) παρείχαν και υποστήριξη με πυρά ώστε να καταλάβει ο κυβερνητικός στρατός την Αζράκ από τους μισθοφόρους της Τουρκίας.

Σε κάθε περίπτωση η μάχη γύρω από την Αλ Μπαμπ εξελίσσεται ως εξής. Κυβερνητικοί, Τούρκοι εισβολείς και Κούρδοι τη θέλουν δικοί τους. Οι πολιορκητές πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος αλλά και μεταξύ τους. Οι Κούρδοι συγκρούονται με τους μισθοφόρους των Τούρκων ανατολικά της πόλης, οι κυβερνητικοί πλησιάζουν από τα νότια-νοτιοανατολικά επιτιθέμενοι και αυτοί με τη σειρά τους στις φιλοτουρκικές δυνάμεις.

Μια πιθανή εξέλιξη θα ήταν, έτσι φαίνεται να πηγαίνει το πράγμα αυτή τη στιγμή, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και οι Κούρδοι να χτυπήσουν από κοινού τους Τούρκους εισβολείς σε ευρύτερη αναμέτρηση.

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top