GuidePedia

0

Ωραίο άρθρο της Al Monitor που γράφει για την ανησυχία των Ισραηλινών σχετικά με την παρουσία της Ρωσίας στην Συρία, παρά τις πολύ καλές σχέσεις που έχουν οι δύο χώρες αυτή την στιγμή.

Αυτό που εννοεί το άρθρο, και το οποίο έχω πει πολλές φορές, είναι ότι η Χεζμπολάχ έχει περίπου 150 χιλιάδες πυραύλους, όχι στα σύνορα αλλά βαθιά μέσα στον Λίβανο, και αν υπάρξει ένας πόλεμος Χεζμπολάχ-Ισραήλ το πλάνο των Ισραηλινών είναι να σηκώσουν την αεροπορία τους και να ισοπεδώσουν τον Λίβανο, για να σταματήσουν την βροχή των πυραύλων. Όπως όμως γράφει το άρθρο η Ρωσία έχει στην Συρία τους S-300 και τους S-400 και πολύ μοντέρνα ραντάρ, και οι Ισραηλινοί δεν θα μπορούν να επιχειρούν στον Λίβανο αν δεν το επιτρέπει η Ρωσία.

Το παράδοξο είναι ότι ενώ λόγω των καλών σχέσεων που έχουν οι Ισραηλινοί με τους Ρώσους, είναι πιο ισχυροί από ποτέ, γιατί ποτέ δεν είχαν ως συμμάχους και τους Αμερικανούς και τους Ρώσους, μέσα σε μία στιγμή οι Ισραηλινοί μπορεί να αντιμετωπίσουν τον πιο θανάσιμο κίνδυνο που έχουν αντιμετωπίσει στην ιστορία τους, αν χαλάσουν την σχέση τους με την Ρωσία. Από το Ζενίθ να βρεθούν στο Ναδίρ σε χρόνο dt.

Γιατί στους πολέμους Αράβων-Ισραήλ η Ρωσία βοηθούσε τους Άραβες, επειδή απλά ήταν σύμμαχοι της, και επειδή ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα στους Αμερικανούς στον Περσικό Κόλπο. Τώρα η Ρωσία δεν βρίσκεται στην Συρία για να εξυπηρετήσει τα συμφέρονταν των Αράβων, ούτε για να δημιουργήσει πρόβλημα στους Αμερικανούς, αλλά για να εξυπηρετήσει τα δικά της οικονομικά συμφέροντα. Και γι’αυτό και δαγκώνει τόσο άγρια. Γι’αυτό και ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε κατεβάσει τόσο μεγάλες δυνάμεις στην Μέση Ανατολή.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top