GuidePedia

0
 
Οι Αμερικανοί σχεδίαζαν την δολοφονία του Σύρου ηγέτη Μπασάρ αλ Άσαντ ως λύση για την Συρία, αλλά τελικά δεν προχώρησε το σχέδιο τους καθώς ο Λευκός Οίκος έκρινε πώς η κόντρα με τη Ρωσία και το Ιράν θα έπερνε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις δεομένου ότι οι δύο αυτές χώρες θα επέμεναν στη στήριξη της Συρίας.
 
Την αποκάλυψη αυτή έκανε το Foreign Policy, επικαλούμενο συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στο αμερικανικό Κογκρέσο, που διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων. Κατά τη διάρκειαι λοιπόν της συνεδρίασης αυτής έπεσε στο τραπέζι των συνομιλιών ως λύση για τη διευθέτηση της κρίσης στη Συρία η δολοφονία του Μπασάρ αλ Άσταντ.
 
"Τελικά, τι γίνεται με τη δολοφονία του Άσαντ;" φέρεται να ρώτησε μέλος του Κογκρέσου τον Φιλίπ Γκόρντον, πρώην συντονιστής του Λευκού Οίκου για τη Μέση Ανατολή. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η φράση αυτή προκάλεσε σύγχυση και αμηχανία στους παρευρισκόμενους και κάποιοι προσπάθησαν να τα μαζέψουν, αλλά ο Γκόρντον απάντησε απορρίπτοντας τη λύση αυτή ως "παράνομη και αναποτελεσματική".
 
"Είναι παράνομο, και επιπρόσθετα δεν θα αλλάξει τίποτε, επειδή η Ρωσία καθώς και το Ιράν θα παραμείνουν στην υποστήριξη της Συρίας", φέρεται να δήλωσε ο πρώην συνοτνιστής του Λευκού Οίκου για τη Μέση Ανατολή.  
 
Η συνεδρίαση φέρεται να έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα. Το Foreign Policy σημειώνει ότι διάταγμα του 1976 απαγορεύει σε μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης να συμμετέχουν σε πολιτικές δολοφονίας ή προπαρασκευή τους.
 
Ακόμη και αν ο Άσαντ, για κάποιο λόγο, πεθάνει ή σκοτωθεί, η σύγκρουση, καθώς υποστηρίζεται από τη Ρωσία κατά της αντιπολίτευσης- δεν θα έχει ριζικές αλλαγές", δήλωσε πηγή στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
 
"Ίσως ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ να ενέκρινε ένα σχέδιο για την δολοφονία του Άσαντ. και αυτός γιατί είναι σαφές ότι η Ουάσιγκτον αναζητά όλο και πιο επιθετικές λύσεις στην επίλυση της κρίσης που παραμένει σχεδόν έξι χρόνια", σύμφωνα με το δημοσίευμα. 
 
Αυτό σημαίνει όμως πώς οι σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας θα επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο με ότι αυτό συνεπάγεται.

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top