GuidePedia

0
 Η περιοχή με τους κίτρινους κύκλους είναι η περιοχή στην οποία πρέλασαν οι κουρδικές δυνάμεις χθες κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ δέχτηκαν αεροπορικές επιθέσεις από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Φιράτ και την ιστοσελίδα που παρέχει ενημέρωση σε εικοσιτετράωρη βάση για τις εξελίξεις στη Συρία, στρατιωτικές δυνάμεις των Κούρδων του Αφρίν άρχισαν χθες επιθέσεις ανατολικά, κάνοντας προέλαση και καταλαμβάνοντας ορισμένα χωριά που βρίσκονται νοτίως της πόλης Νταμπίκ και στο δρόμο προς την Αλ Μπαμπ.

Θα μπορύσε δε να θεωρηθεί ότι η ενέργεια αυτή των Κούρδων αποτελεί την απαρχή μιας επιχείρησης για να ανακοπεί η προέλαση του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού και των μονάδων του τουρκικού στρατού που τον υποστηρίζουν, προς νότον και προς κατάληψη της Αλ Μπαμπ.

Επίσης, η πρέλαση αυτή των Κούρδων, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι αποτελεί απαρχή της επιχείρησης ένωσης του καντονιού του Αφρίν, με αυτό του Κομπάνι, μια που χθες ο Dijwar Xebat, ένας από τους πιο φημισμένους πολέμαρχους των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), επισκέφθηκε δυνάμεις Αράβων στην περιοχή Αρίμα, δυτικά της Ιεράπολης, προφανώς για να εξασφαλίσει τη συμμαχία ή τη συναίνεσή τους, για μια πρέλαση προς Δυσμάς, για να ενωθούν τα δυο καντόνια και να δημιουργηθεί ο περίφημος "Κουρδικός Διάδρομος".

Σήμερα το πρωί τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησαν επιθέσεις χθες το βράδυ, από τις 21.11 έως τις 23.59, και βομβάρδισαν 18 κουρδικούς στόχους, σκοτώνοντας 160-200 Κούρδους μαχητές.

Συγκεκριμένα, τα αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έπληξαν στόχους στην περιοχή Maarrat Umm Hawsh,που βρίσκεται νοτίως της Νταμπίκ.

Αν δεν πρόκειται για κατάσταση που εξελίχθηκε με βάση πρωτοβουλία κάποιου τοπικού διοικητή των Κούρδων και οι κινήσεις αυτές εντάσσονται σε σχέδιο των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας να κινηθούν προς κατάληψη της περιοχής μεταξή Ιεράπολης και Αφρίν, δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για την πραγματοποίηση του "Κουρδικού Διαδρόμου", τότε πρόκειται για σοβαρότατη εξέλιξη που απαιτεί την μέγιστη προσοχή μας.

Οι χάρτες που ακολουθούν είναι από την περιοχή πρέλασης των κουρδικών δυνάμεων (με κίτρινο χρώμα), ανατολικά του καντονιού του Αφρίν, που είναι επίσης χρωματισμένο με κίτρινο χρώμα.




πηγή 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top