GuidePedia

0

Στη Θράκη οι “τουρκολάγνοι” που έχουν στόχο να ελέγξουν και να “τουρκοποιήσουν” την μουσουλμανική μειονότητα,βρίσκονται σε αναταραχή.Το καθεστώς Ερντογάν “κυνηγά” κάποιους απ΄ αυτούς ως “γκιουλενικούς”.Όλοι τους ανησυχούν μήπως έρθει η σειρά τους.Ίσως επειδή θέλουν να πείσουν την “μητέρα πατρίδα” όπως αποκαλούν την Τουρκία για την νομιμοφροσύνη τους έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα εξαιρετικά προκληρικοί.

Επεισόδιο πρώτο: η μήνυση που κατέθεσε ψευδομουφτής κατά της Χρύσας Ούτση η οποία είναι τομεάρχης των ΑΝΕΛ στην Θράκη.Μήνυση για όσα απαράδεκτα έγιναν στην κηδεία στρατιώτη στη Γλαύκη.Αντί να ζητήσουν συγγνώμη έκαναν μήνυση!

Επεισόδιο δεύτερο: Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα birlikgazetesi από τον Ιλχάν Ταχσίν στο οποίο αναφέρεται σε ελληνικά νησιά με τουρκικές ονομασίες.Διαβάστε τη μετάφραση του κειμένου από τα tourkikanea.gr

“Ο υπουργός Αμύνης της Ελλάδος Καμμένος παρακολούθησε την άσκηση του Ναυτικού-2016 από το αμφισβητούμενης κυριότητας νησί Bulamaç (Φαρμακονήσι).

Ο ελληνικός τύπος αναφέρει επίσης πως ο Καμμένος επισκέφτηκε και στρατιωτική μονάδα στο νησί Bulamaç .

Σύμφωνα με την είδηση από την ιστοσελίδα ‘www.protothema.gr’, ο υπουργός Αμύνης Καμμένος μαζί με Έλληνες ναυάρχους, πριν από τρεις μέρες αρχικά μετέβη στην Χίο και ακολούθως στο ευρισκόμενο σε απόσταση μόνο 5 μιλίων από το Ντίντιμ νησί Bulamaç και από εκεί παρακολούθησε άσκηση του Ναυτικού. Αναφέρεται πως ο Καμμένος επισκέφτηκε στρατιωτική μονάδα στο νησί Bulamaç και από εκεί παρακολούθησε την άσκηση στην θάλασσα.

Ο Καμμένος πέρσι είχε αφήσει στεφάνι στις βραχονησίδες Καρντάκ (σημ. μεταφρ : Ίμια) για τους 3 αξιωματικούς που είχαν πεθάνει από την πτώση του ελικοπτέρου στην κρίση των Καρντάκ το 1996”.

Επεισόδιο τρίτο: Έχει σχέση με το “ξήλωμα” ιμάμηδων που απαίτησε η Άγκυρα λόγω των διωγμών που πραναφέραμε.

Γράφουν τα tourkikanea.gr :

“Πριν από λίγες μέρες μερικοί ιμάμηδες οι οποίοι υπάγονται στον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετε, απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, επειδή φέρεται να είχαν σχέση με οργανώσεις του Γκιουλέν.

Ένας από αυτούς που απομακρύνθηκαν ήταν και ο ιμάμης που υπηρετούσε στο τζαμί Τσινάρ της Ξάνθης. Στις 4/10/2016 λοιπόν ο νόμιμος μουφτής Σινίκογλου διορίζει εκεί ως ιμάμη τον Αχμέτ Ιμάμ. Προκαλούνται κάποιες αντιδράσεις και μετά από 4 ώρες (!) ο Σινίκογλου ανακαλεί τον διορισμό του ! Προφανώς μετά από οδηγίες από το γνωστό γραφείο….

Ο Ιμάμ όμως έχει βγάλει φωτοτυπία. Πάει στο τζαμί και κολλάει το διοριστήριο στον πίνακα ανακοινώσεων του τζαμιού. Πάνε κάποιοι τουρκόψυχοι και το βγάζουν και μετά αυτός το ξαναβάζει ! Επικοινωνούν ξανά από την νόμιμη μουφτεία με τον Ιμάμ και του λένε ¨Να μην ξαναπατήσεις εκεί¨ !

Την επομένη πάει όμως ο Ιμάμ στο Τσινάρ τζαμί, για να κάνει την προσευχή που ήταν προγραμματισμένη για τις 7 το πρωί . Φτάνει νωρίτερα γύρω στις 06:20 και εκεί τον περίμεναν μέσα στο τζαμί γύρω στα 15 άτομα (δάσκαλοι κορανίου και άλλοι τζουτζέδες του Μέτε) οι οποίοι κάνοντας του φράγμα με τα σώματα τους δεν τον άφησαν να τελέσει την προσευχή. Μάλιστα μεταξύ αυτών ήταν και ο βουλευτής Ζεϊμπέκ ο οποίος του έκανε έντονες παρατηρήσεις λέγοντας του πως ¨Δεν είναι σωστά αυτά που κάνεις¨… Ο Ιμάμ θαραλλέος όπως πάντα του είπε πως εκεί είναι τζαμί και ότι ο χώρος στον οποίο δικαιούται να ομιλεί ο Ζεϊμπέκ είναι η βουλή. Αλλά βέβαια προσευχή δεν τέλεσε και απογοητευμένος και εγκαταλελειμμένος από την Ελλάδα αποχώρησε.

Εμείς ρωτάμε. Γιατί ανακλήθηκε ο διορισμός του Ιμάμ ; Βάρυνε μήπως η γνώμη του Ζεϊμπέκ στο θέμα ; Ο Ζεϊμπέκ να θυμίσουμε ότι υπήρξε υπέρμαχος των τραμπουκισμών του Μέτε στην κηδεία του στρατιώτη στην Γλαύκη…

Και αυτοί οι αρμόδιοι που δεν ήθελαν τον Ιμάμ έχουν κάποιον άλλο κατά νου ; Το αποτέλεσμα πάντως είναι πως μέχρι τώρα αντί του Ιμάμ να λειτουργεί εκεί ο γαμπρός του Μέτε…

Η αλήθεια είναι βέβαια πως είμαστε ίσως αιθεροβάμονες όταν περιμένουμε να δράσει σωστά το γνωστό γραφείο και κατ΄επέκταση η μουφτεία Ξάνθης…. Και για να γίνουμε πιο σαφείς : Ποιος κρατάει στην θέση του τον κ. Καράνταη-πρόεδρο της Βακουφικής Επιτροπής Ξάνθης που επί πολλά χρόνια τώρα έχει παραχωρήσει ΤΖΑΜΠΑ το ακίνητο στο οποίο είναι τα γραφεία του Μέτε ; Γιατί δεν τολμάνε ή να ζητήσουν ενοίκια ή να τον κλωτσήσουν από εκεί μέσα ; Τι άλλο πρέπει να κάνει ο Μέτε για να τον διώξουν από εκεί μέσα ;

Μήπως κάποιοι φοβούνται ;”

Θα απαντήσει στο ερώτημα κάποιος από την Αθήνα;

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top