GuidePedia

0

Η Τουρκία δεν διαθέτει κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου (υδρογονάνθρακες), κοιτάσματα τα οποία θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί για εσωτερική΄κατανάλωση ή εξαγωγή.

Η Τουρκία μοιράζεται πολλά κοινά με την Γερμανία όπως τον ανθελληνισμό, την συμμαχία με το Κατάρ (άξονας Κατάρ- Τουρκίας- Γερμανίας-ΗΠΑ που δημιούργησε τον πόλεμο στην Συρία) , την απο κοινού προσπάθεια εκρίζωσης του ελληνισμού από την Μικρά Ασία και τις γενοκτονίες Ελλήνων-Αρμενίων Ακόμα και τα σχέδια του Ερντογάν για την δημιουργία ομοσπονδιακών κρατιδίων, οχτώ τον αριθμό, στα οποία θα χωριστεί η Τουρκία,ακόμα και αυτό είναι εμπνευσμένο απο την Γερμανία.

Ένα από τα πολλά που μοιράζεται η Τουρκία με την Γερμανία είναι η ενεργειακή της εξάρτηση από την Ρωσία.

Έχω γράψει για τον αγωγό που φέρνει αέριο απο την νότια Ρωσία στην Τουρκία ο οποίος φιλοδοξεί να επεκταθεί στον turkish stream

Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύει η ΄΄πλατιά λαϊκή μάζα'' περί συμμαχιών , τίποτα στην διεθνή σκηνή δεν είναι απολύτως στεγανό, τίποτα δεν εξασφαλίζει την απόλυτη αφοσίωση και τίποτα δεν υποχρεώνει κανένα να μην κινείται με βάση το εθνικό του συμφέρον.Μην κοιτάτε την Ελλάδα...

Η Τουρκία μπορεί λοιπόν να έχει προσφάτως συνάψει συμμαχία με την Ρωσία, μια εξέλιξη σε μια γεωπολιτική κι διπλωματική σαπουνόπερα που εκτυλίσσεται ακόμα από τα χρόνια του Λένιν μεταξύ Τουρκίας-Ρωσίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Τουρκία, ακριβώς όπως και η Γερμανία, δεν προσπαθεί να απεξαρτηθεί από το Ρωσικό αέριο κοιτώντας προς την Μ.Ανατολή και την Αραβική χερσόνησο.Αρωγό και προστάτη έχουν και οι δύο χώρες τις ΗΠΑ, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι και τόσο απλή αναφορικά με την βοήθεια των ΗΠΑ.Η Αμερική επί προεδρίας Ομπάμα έχει επιδείξει μια δυστοκία στην εκπλήρωση της αποστολή που είχαμε τουλάχιστον συνηθίσει να θεωρούμε ως θέσφατο δηλαδή την ανάμειξη την Μ.Ανατολή πότε με πολεμικές ενέργειες όπως στο Ιράκ ,πότε με την διπλωματία όπως την προσπάθεια Κλίντον για την εύρεση οριστικής λύσης στο Παλαιστιανικό πρόβλημα και την οριστική και μόνιμη συνεννόηση Παλαιστίνιων-Εβραίων (προσπάθεια που πολεμήθηκε με λύσσα από ακραίους κύκλους και στις δύο πλευρές ,προσπάθεια που πλήρωσε ο Κλιντον με τον ΄΄λεκέ΄΄ της Μόνικα)

Οι προσπάθειες Τουρκίας και Γερμανίας για την απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο εντάθηκαν από το 2009 και το 2011 οπότε και οι δύο χώρες κατέστρωσαν το σχέδιο του αγωγού Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Αλβανίας -Ιταλίας-Αυστρία-Γερμανίας.

Έχω γράψει δεκάδες φορές γιαυτό τον αγωγό αλλά επιμένω διότι αυτός ακριβός ο αγωγός είναι η αφορμή για τον Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο.Από αυτό το σχέδιο, διότι ο αγωγός ποτέ δεν υλοποιήθηκε, και από τα τεκταινόμενα γύρω από αυτό θα ξεσπάσει ο Γ΄ΠΠ.

Από την άρνηση της Συρίας για σύμπραξη στο παραπάνω σχέδιο ξέσπασε ο πόλεμος, για να καμφθεί ο Άσαντ, ένας πόλεμος που χρηματοδοτήθηκε και εκτελέσθηκε από τον άξονα Κατάρ-Τουρκίας-Γερμανίας και τελικά των ΗΠΑ.

Η Γερμανία για τρίτη φορά είναι η υπεύθυνη για παγκόσμιο πόλεμο


Παράλληλα με παραπάνω σχέδιο οι Γερμανοί και Τούρκοι είχαν σκεφθεί και άλλες εναλλακτικές όπως τον αγωγό ΤΑΝΑΡ ή ΤΑΡ σε ότι αφορά το ελληνικό κομμάτι , ο αγωγός που θα φέρνει το αέριο της Κασπίας θάλασσα στην Ευρώπη δια μέσω Αζερμπαϊτζάν-Γεωργίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Αλβανίας- Ιταλίας-Αυστρίας-Γερμανίας. Αυτός ο αγωγός στο ευρωπαϊκό κομμάτι του δεν είναι τίποτα άλλο απο τον αγωγό που έχει σχεδιασθεί να έρθει από το Κατάρ, τον αγωγό για τον οποίο έγινε ο πόλεμος στην Συρία.

Άρα, τόσο ο ΤΑΝΑΡ (Αζερμπαϊτζάν-Ευρώπη) όσο και αγωγός Κατάρ-Ευρώπη θα περνάνε από την Ελλάδα-Αλβανία δηλαδή από την Βόρειο Ήπειρο και Ιταλία-Αυστρία.

Και εδώ είναι το πρόβλημα


Όπως ήδη γνωρίζουμε η Ιταλία βρίσκεται σε κρίση ανάλογη με την ελληνική και μάλιστα με τα σενάρια εξόδου από την ευρωζώνη και της κατάρρευσης των τραπεζών να είναι ακόμα πιο πιθανά από τα αντίστοιχα σενάρια για την Ελλάδα. Πέρα όμως από αυτό η κρίση στην Ιταλία έχει οδηγήσει στην αναζωπύρωση αποσχιστικών κινημάτων όπως πχ η ανάδειξη της Λίγκας του Βορά που θέλει την απόσχιση της βόρειας Ιταλίας. Η Ιταλία πραγματικά κλυδωνίζεται .

Πάμε τώρα στην Αλβανία , μια ακόμα χώρα από την οποία οι Γερμανοί θέλουν να περάσουν τους αγωγούς τους. Η αλήθεια είναι ότι οι αγωγοί αυτοί θα περάσουν από την βόρειο Ήπειρο, το κομμάτι του Αλβανικού κράτους όπου οι Αλβανοί είναι η μειονότητα.Η Αλβανία σε σχέση με την Ελλάδα και Ιταλία μπορεί να είναι φτωχότερη αλλά βρίσκεται σε φάση ανόδου.Η Γερμανία και οι ΗΠΑ φροντίζουν με αγάπη και στοργή την Αλβανία η οποία λαμβάνει δάνεια από το ΔΝΤ χωρίς μνημόνια, λαμβάνει διπλωματικό know how αμφισβήτησης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα, λαμβάνει επίσης know how και υποστήριξη γα την ανάδειξη θεμάτων που αφορούν σε δήθεν μειονότητες όπως πχ οι Τσαμηδες.

Λαμβάνει επίσης στρατιωτική βοήθεια από την Τουρκία και το ΝΑΤΟ Μάλιστα δε, η Τουρκία εδώ και δεκαετίες , αθόρυβα, παρέχει βοήθεια στην Αλβανία που δεν περιορίζεται μόνο σε στρατιωτικά αντικείμενα αλλά επεκτείνεται και στην εκπαίδευση σε ΑΕΙ και σε υποτροφίες Αλβανών φοιτητών σε Τουρκικά πανεπιστήμια στην Τουρκία αλλά και στην κατεχόμενη Κύπρο. Η κατεχόμενη Κύπρος είναι η Κολομβία της Μεσογείου, είναι το κέντρο και ο κόμβος κάθε είδους μαφιόζικης δραστηριότητας από διακίνηση ναρκωτικών μέχρι και παράνομων πυρηνικών όπλων

Κρατήστε το αυτό διότι έτσι θα καταλάβετε πως και γιατί η Αλβανία αποτελεί την κύρια πηγή τόσο χασίς όσο και σκληρών ναρκωτικών στην Ευρώπη.Αυτό σπουδάζουν οι Αλβανοί με υποτροφία στα κατεχόμενα , οι οποίοι σπουδαστές κατόπιν καταλαμβάνουν και κυβερνητικές θέσεις και κάνουν πολιτικές καριέρες. Και στην Τουρκία τα έσοδα από την διακίνηση ναρκωτικών από Αφγανιστάν συνεισφέρουν τόσο στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά περισσότερο στην εξαγορά συνειδήσεων της τουρκικής πολιτικής σκηνής

Τι δεν καταλαβαίνετε;
Είναι φανερό ότι η Αλβανία αποτελεί το χαϊδεμένο παιδί των πάντων, ΗΠΑ-Γερμανίας-Τουρκίας, τι άλλο χρειάζεται μια χώρα σήμερα για να πάει μπροστά;

Βέβαια όταν εκχωρείς την ψυχή στον διάβολο χάνεις και κάτι.Η Αλβανία έχει παραδοθεί στο φανατικό-άλλοι το λένε ριζοσπαστικό -Ισλάμ. Μπορεί ακόμα να μην φαίνεται και τόσο καθαρά η επιρροή των φανατικών ισλαμιστών στην Αλβανία οι οποίοι είναι ΄΄φορτωμένοι΄΄ με καταριανά λεφτά, αλλά σύντομα οι Αλβανοί θα το μετανοιώσουν.Αλλά ακόμα έχουν χρόνο.

Η έτερη ευρωπαϊκή χώρα από την οποία θα περάσουν οι αγωγοί είναι η Ελλάδα, ε... τα σχόλια περιττά.Χάος και καταστροφή.

Αν υποθέταμε ότι οι τρεις χώρες , Ιταλία-Αλβανία-Ελλάδα,είναι οι χώρες οι οποίες έπρεπε να χαίρουν σταθερότητας για να είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν τους αγωγούς τότε θα αναρωτιόμαστε πως στο καλό και οι τρεις αυτές χώρες βρίσκονται μπλεγμένες σε περίεργες καταστάσεις.Η δε Ιταλία και Ελλάδα σε οικονομική καταστροφή και η δε Αλβανία σε μια περίεργη συμμαχία με την γεωπολιτική μαφία η οποία δεν οδηγεί σε ανάπτυξη αλλά σε μετατροπή της σε κρατίδιο άσυλο της μαφίας τόσο της πολίτικης και της γεωπολιτικής όσο και της θρησκευτικής.

Τι κοινό έχουν αυτές οι χώρες ; μα τι άλλο από το ότι προορίζονται για χώρες που θα φιλοξενήσουν τους αγωγούς γερμαΝικών συμφερόντων.

Υπάρχει όμως και ένας άλλος αγωγός που θέλει και αυτός να περάσει από τις ίδιες χώρες και δεν είναι άλλος από τον περίφημο turkish stream που παλιότερα λέγονταν south stream και που όπως είπαμε παραπάνω θα αποτελέσει την συνέχεια του ήδη υπάρχοντος αγωγού που δίνει αέριο στην βόρεια Τουρκία από την νότια Ρωσία. Ο αγωγός αυτός αποτελεί ένα σχέδιο των Ρώσων για να παρακαμφθεί η Ουκρανία από την οποία και μέχρι πριν τον πόλεμο πέρναγαν όλοι σχεδόν οι αγωγοί από την Ρωσία προς την Ευρώπη.Όπως όλοι ξέρουμε, η Ουκρανία αυτή την στιγμή δεν είναι και η καταλληλότερη χώρα για αγωγΟύς και ειδικά ρωσικών συμφερόντων.

Άρα 3 αγωγοί, δύο γερμανοτουρκοαραβικων συμφερόντων και ένα τουρκορωσικών συμφερόντων θέλουν να περάσουν από την Ελλάδα-Αλβανία-Ιταλία ή καλύτερα από Θράκη-Μακεδονία- Βόρειο Ήπειρο και Ιταλία.

Πρέπει ήδη έχετε αρχίσει να καταλαβαίνετε τον κίνδυνο.
Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι τον turkish stream , τον τουρκορωσικό αγωγό ΔΕΝ τον θέλει ούτε η Γερμανία ούτε το Κατάρ,ούτε οι ΗΠΑ αλλά ούτε και η Αυστρία που αποτελεί την προτελευταία χώρα διέλευσης πριν την Γερμανία. Οι λόγοι είναι προφανείς, Γερμανία και ΗΠΑ θέλουν επιτέλους τους Ρώσους έξω από την παράγκα που λέγεται Ευρώπη και οι Καταριανοί επίσης θέλουν να πουλάνε το αέριο τους χωρίς ανταγωνιστές.Εδώ κάποιος οξυδερκής αναγνώστης θα παρατηρήσει εύστοχα ότι η Τουρκία δεν θα έπρεπε να συνάψει συμφωνία για τουρκορωσικό αγωγό την στιγμή που έχει συμφωνήσει με την Γερμανία και Κατάρ για άλλο αγωγό, και θα έχει δίκιο.Όμως όπως είπα και στην αρχή στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχουν θέσφατα και στεγανά,παρά μόνο το εθνικό συμφέρον, μην κοιτάτε την Ελλάδα....

Είναι πολλοί οι οποίοι-ανάμεσα τους και εγώ- υποστηρίζουν ότι ο τουρκορωσικός αγωγός δεν θα υλοποιηθεί ποτέ εφόσον η Γερμανία δεν θα αφήσει την Ρωσία να τον περάσει στην Ευρώπη. Και ποιο θα ήταν το πρώτο σημείο εισόδου στην Ευρώπη ; μα η Θράκη μας. Η Θράκη ανήκει στην Ελλάδα, ε; και η Ελλάδα ανήκει στην Γερμανία, ε; Ωραία , καμία αντίρρηση.

Από την άλλη ο Ερντογάν γνωρίζει ένα βρώμικο μυστικό του γερμανικού αγωγού ΤΑΝΑΡ, αυτού που θα ενώσει Αζερμπαϊτζάν με Ευρώπη και που εμείς τον λέμε ΤΑΡ.Το μυστικό αυτό είναι ότι τα κοιτάσματα της Κασπίας δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της Ευρώπης.Ο Ερντογάν επίσης γνωρίζει ότι ο άλλος αγωγός, Κατάρ-Συρία-Τουρκία -Ελλάδα-Ευρώπη, δεν πρόκειται να γίνει, όχι τουλάχιστον πριν σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία και φύγουν οι Ρώσοι από αυτήν , κάτι αδύνατον.

Ο Ερντογάν γνωρίζει ότι, ναι, το αίμα νερό δεν γίνεται, ότι ναι , οι Γερμανοί και οι Καταριανοί είναι φίλοι του, αδέρφια του τόσους Έλληνες και Αρμένιους και Ασσύριους χριστιανούς έχουν εξολοθρεύσει μαζί, αλλά.....οι μπίζνες μπίζνες, και μπίζνες με ξοφλημένα σχέδια αγωγών δεν γίνονται.

Η μόνη προοπτική είναι ο turkish stream , ο αγωγός ρωσοτουρκικών συμφερόντων ο οποίος όμως δεν μπορεί να περάσει στην Ευρώπη ...Αλλά ο Ερντογάν είναι ευέλικτος και ίσως,,,ίσως λέμε ... να έχει την λύση.

Πριν όμως πάμε στην λύση να δούμε πρώτα πως η Τουρκία θα λύσει το ενεργειακό της πρόβλημα εφόσον η ίδια δεν παράγει αέριο και πετρέλαιο και ο αγωγός από το Κατάρ δεν πρόκειται να γίνει .

Οι λύσεις που είχε βρει μέχρι το 2015 ήταν το λαθρεμπόριο από το Ισλαμικό Κράτος και από το Ιρακινό Κουρδιστάν, το αυτόνομο Κουρδιστάν του Ιράκ με πρόεδρο τον Κούρδο κολλητό του Ερντογάν, τον Μασούτ Μπαρζανί. Ο Μπαρζανί είναι ηγέτης ενός πραγματικού κράτους με οικονομικούς δείκτες που θα ζήλευαν πολλά ευρωπαϊκά ( και δείκτες διαφθοράς που θα ζήλευαν πολλά λατινοαμερικανικά) το οποίο έχει πλουτίσει από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων .Ο Μπαρζανί δεν βλέπει και με πολύ συμπάθεια τις προσπάθειες των Κούρδων της Τουρκίας και Συρίας να ανεξαρτοποιηθουν, δεν είναι ρε παιδί μου.... και πολύ σίγουρος για όλη αυτή την φασαρία που βάζει σε δοκιμασία τις ισορροπίες στην περιοχή.

Ο Μπαρζανί έχει χρηματοδοτήσει ακόμα και προεκλογική εκστρατεία του Ερντογάν, έχει δηλαδή δώσει το κάτι τις κι αυτός, από την άλλη διατηρεί άριστες σχέσεις με την Ρωσία και το Ιράν, το μαγαζί του είναι γωνία και δεν είναι σίγουρος για την όλη αυτή φασαρία των Κούρδων της Ροζάβα( Βόρεια Συρία) που χαλάει την αγορά σε ημέρες και ώρες εργάσιμες..

Από την άλλη δεν θέλει να τον βγάλουν και προδότη.Το χρήμα μόνο προβλήματα φέρνει.

Από το καλοκαίρι του 2015 ο κ. Πούτιν κυριολεκτικά ανατίναξε τις εισαγωγές πετρελαίου της Τουρκίας από Ισλαμικό Κράτος και δυσκόλεψε αυτές από το Ιρακινό Κουρδιστάν. Ο Ερντογάν και η Τουρκία έχουν ζοριστεί πολύ διότι ο Πούτιν ταυτόχρονα και αφού εκνευρίστηκε με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού τον Νοέμβριο του 2015, μείωσε την παροχή αερίου από τον ήδη υπάρχοντα αγωγό Ρωσίας-Τουρκίας, αυτόν που λέμε τόση ώρα ότι θέλουν τώρα να τον αναβαθμίσουν σε turkish stream. Οι ελλείψεις στην Τουρκία σε ενέργεια οδήγησαν ακόμα και σε διακοπές ρεύματος και άλλες παρενέργειες.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος Τουρκία και Ρωσία τα ξαναβρήκαν αλλά το τοπίο στην Συρία είναι τόσο μπερδεμένο που δεν γίνεται να αποκατασταθεί το λαθρεμπόριο πετρελαίου από το Ισλαμικό Κράτος το οποίο έτσι κι αλλιώς βρίσκεται σε κάμψη.

Για όλα αυτά ο Ερντογάν συναίνεσε στον turkish stream και στην αποκατάσταση τον σχέσεων με την Ρωσία διότι σου λέει : ακόμα και να μην περάσει ποτέ στην Ευρώπη τουλάχιστον οι ρώσοι θα μου δίνουν όσο αέριο θέλω, φίλοι είμαστε τώρα.

Παράλληλα ο Ερντογάν προσανατολίζεται στην εισαγωγή αερίου από το Ιραν το οποίο αφού του άρθηκε το εμπάργκο πουλάει σαν τρελό το αέριο του διψασμένο για ρευστό .Υπαρχει μάλιστα και ένα ξεχασμένος αγωγός Ιράν -Τουρκία ή τέλος πάντων μια υποδομή η οποία με λίγη καλή θέληση θα μπορέσει να τροφοδοτήσει την διψασμένη Τουρκία.Στο κάτω κάτω Ιράν και Ερντογάν πάντα κάνανε μπίζνες , απο την εποχή ακόμα του εμπάργκο όταν οι Ιρανοί αξιωματούχοι και διάφοροι περίεργοι διώχνανε το χρήμα τους στο εξωτερικό μέσω Τουρκίας.Ο Ταγίπ χει βγάλει δις δολάρια από αυτή την δουλειά.

Αλλά οι ευτυχείς συμπτώσεις δεν σταματάνε εδώ, βλέπετε το Ιράν είναι και σύμμαχος της Ρωσίας ( την ίδια στιγμή που ''δουλευει τις ΗΠΑ ψιλό γαζί), τι ωραία,και ο Ερντογάν είναι σύμμαχος της Ρωσίας !!!!! Αρα η Ρωσία του βγαίνει του Ενρτογάν πιο χρήσιμη από την Γερμανία.

Είπαμε όμως ότι ο Ερντογάν ίσως να έχει σκεφθεί κάποιον κόλπο για να περάσει ο αγωγός στην Ευρώπη, δηλαδή στην Θράκη και Μακεδονία .

Αλλά ας πάμε λίγο πίσω.Είπαμε ότι οι τρεις χώρες, Ιταλία-Αλβανία-Ελλάδα είναι αυτές που έχουν ως κοινό παρανομαστή την διέλευση του ΤΑΡ (Αζερμπαϊτζάν-Ευρώπη) και του Κατάρ- Ευρωπη.

Για να περάσει ένα αγωγός από τρίτη χώρα τότε αυτή η χώρα δεν πρέπει απλά να είναι πρότυπο σταθερότητας αλλά και υποτελής και υποχείριο, απλά πράγματα. Η Γερμανία ποτέ δεν θα πέρναγε το αγωγό της από χώρες οι οποίες απλά θα της ΄΄εκαναν την χάρη΄΄ ,όχι, αυτές οι χώρες θα έπρεπε να είναι απολύτως υποταγμένες, αποικίες της.

Ε, η Ελλάδα σήμερα είναι αποικία της Γερμανίας και αυτό έγινε με τον σκληρό τρόπο του Δ΄ οικονομικού Ράιχ. Με ψευδή στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ μπήκαμε στα μνημόνια και κατόπιν την ιστορία την γνωρίζετε.

Η Ιταλία μια απο τα ίδια.

Ιταλία και Ελλάδα ήταν κορίτσια από ΄΄καλό σπίτι΄΄ και η εκπόρνευση τους έπρεπε να γίνει με την βία.Η Αλβανία από την άλλη ήταν φτωχή και εθελοντικά έπεσε στα δίχτυα της μαφίας και ανταμείφθηκε γιαυτό και έγινε και αυτή αποικία της Γερμανίας.

Ωραία, τώρα το μόνο που μένει είναι οι αγωγοί. Ενταξει ο ΤΑΡ κατασκευάζεται κουτσά στραβά, ο άλλος, ο Κατάρ-Ευρώπη όχι και αυτό λόγω επέμβασης Πούτιν στην Συρία.Παρόλα αυτά οι Γερμανοί ελπίζουν, ξέρετε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, οι Γερμανοί όμως πρώτοι.

Όπως είπα παραπάνω όταν λέμε ότι ο ΤΑΡ περνάει από Αλβανία εννοούμε από Βόρειο Ήπειρο.Αυτό εξηγεί το μπαράζ προσπαθειών της Αλβανικής κυβέρνησης τα δύο τελευταία χρόνια εναντίον των βορειοηπειρωτών με διάφορους μεθόδους , από αλλοίωση της πληθυσμιακής κατανομής με εισαγωγή καθαρά Αλβανικών πληθυσμών σε Βορειοηπειρωτικές περιοχές, από συνενώσεις βορειοηπειρωτικών δήμων και διοικητικών διαμερισμάτων με απομακρυσμένα ή όμορα με καθαρά αλβανικούς πληθυσμούς ( έτσι αποτρέπεται η δυνα΄τοτητα να ψηφίζουν οι Βορειοηπειρώτες τοπικούς άρχοντες αλλά βουλευτές) μέχρι και την αρπαγή ακίνητων και τεμαχίων γης των βορειοηπειρωτών αλλά και την δίωξη της Ορθόδοξης εκκλησίας.

Γιατί; μα γιατί οι Γερμανοί δεν θέλουν να ακούνε για Έλληνες , δεν θέλουν να υπάρχει μειονότητα (πλειονότητα είναι αλλά τέλος πάντων) Ελληνική από εκεί που θα περάσουν οι αγωγοί. Τι θα γινει αν η μειονότητα αυτή που είναι πολύ πιο δυναμική-έξυπνη-μορφωμένη αποφασίσει κάποια μέρα να δημιουργήσει θέματα απόσχισης; οι αγωγοί τι θα απογίνουν; θα έχουμε μια νέα Ουκρανία;.Έτσι λοιπόν οι Γερμανοί ως μεθοδικοί αποφάσισαν τον διωγμό εναντίον των Βορειοηπειρωτών .

Και πάμε τώρα στο κόλπο του Ερντογάν για να περάσει τον ρωσοτουρκικό αγωγό απο τα ευρωπαϊκά σύνορα, δηλαδή από την Θράκη και κόντρα στην Γερμανία.Είπαμε, η Θράκη ανήκει στην Ελλάδα, η Ελλάδα ανήκει στην Γερμανία ( ελάτε τώρα δεν θέλω φωνές στο βάθος), ωραία...Τότε η Θράκη θα πρέπει να ανήκει στην Τουρκία, χαχα, απλό δεν ήταν; το ίδιο και η Μακεδονία, ορίστε !!!!!έτοιμη η λύση, αν η βόρεια Ελλάδα ανήκει στην Τουρκία,που είναι σύμμαχος της Ρωσίας, και που θέλουν να περάσουν τον south stream ή turkish stream στην Ευρώπη, έ τότε αυτή είναι η λύση. Και να τα καλά συνεχίζονται, δίπλα αποτην εξισλαμισμενη ημιαυτόνομη βόρεια Ελλάδα ποίς βρίσκεται; μα το προτεκτοράτο της Τουρκίας , η Αλβανία, τι λέγαμε ποιό πάνω για τις σχέσεις τους; Ε, να, πέρασε κούτσα -κούτσα ο αγωγός στην ευρώπη....

Τι είπατε, η Ρωσία δεν θέλει το κακό της Ελλάδας; Μα αγαπητοί μου , δεν είναι τίποτα το προσωπικό, business as usal , nothing personal.Δηλαδή νομίζεται η Ρωσία ότι μπροστά στην προοπτική να διατηρήσει το ενεργειακό μονοπώλιο στην Ευρώπη θα λυπηθεί την Ελλάδα;Την Ρωσία ποιός θα την λυπηθεί ;

Εξάλλου, μην τρομάζετε, είναι λίγο δύσκολο να καταληφθεί η Θράκη και η Μακεδονία με πόλεμο,όχι γιατί δεν μπορεί η Τουρκία, απλά θα πρέπει να εξηγήσει σε όλη την δύση γιατί κατέλαβε μισή επικράτεια ευρωπαϊκής χώρας.

Ωστόσο υπάρχει και άλλη λύση, πιο ειρηνική, πιο απαλή και δεν είναι άλλη από τον προσεταιρισμό των μοσουλμάνων της Θράκης οι οποίοι ούτε καν σουνίτες δεν είναι, είναι σιίτες, τους σιίτες ο Ερντογάν τους έχει σε χειρότερη μοίρα από τους Κούρδους στην Τουρκία, αλλά ας όψεται η ανάγκη, λοιπόν, να προσεταιρισθεί τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης με παροχές, χρήμα, διευκολύνσεις, κατήχηση, διπλές υπηκοότητες κτλ κτλ ΄.Τι κάνουμε εμείς στην βόρεια Ήπειρο για να βοηθήσουμε τους εκεί Έλληνες; έ, ακριβώς το αντίθετο

Παράλληλα να συνεχίσει να στέλνει χιλιάδες ΄΄πρόσφυγες΄΄ .

Κατόπιν εγείρει θέμα μειονότητας, εγείρει θέμα αυτοδιάθεσης,

Και να το δημοψήφισμα, και δεν πάτε να απολύσετε είκοσι χιλιάδες ανταποκριτές του ΑΠΕ που δήθεν μεταδίδουν ψέμματα, αυτό είναι το σχέδιο. Ε, μετά θα επέλθει η ημιαυτονομία της βόρειας Ελλάδας και ως επακόλουθο δεν θα ανήκει πλέον στην γερμανική αποικία της Ελλάδας αλλά στην επιδιαιτησία ας πούμε ..ΟΗΕ-Τουρκίας.Εντάξει και οι Έλληνες θα μπορούμε να πάμε για να αγοράσουμε μπακλαβά και ντοντουρμά(παγωτό)

Τώρα θα μου πείτε γιατί είναι τόσο σημαντικό για την Τουρκία να περάσει ένα αγωγό για να πουλάει αέριο την Ευρώπη. Μα για πείτε μου , ποιος είναι πιο πλούσιος, ο αγρότης που παράγει στον πρωτογενή τομέα ή ο μεταπράτης χονδρέμπορος. Εντάξει , δεν είναι ακριβώς έτσι στην ενέργεια, αλλά θέλω να πω ότι εάν δεν παράγεις υδρογονάνθρακες τότε ο αμέσως επόμενος τρόπος για να βγάλεις χρήμα και ΕΠΙΡΡΟΉ είναι να τους διακινείς.

Η Τουρκία βλέπει μακριά και φιλοδοξεί ότι κάποτε ο πόλεμος στην Συρία θα τελειώσει και ότι παρόλο που αυτή είναι από τις χώρες που τον προκάλεσε ότι στο τέλος η συμμαχία με την Ρωσία θα την εξαγνίσει .Βέβαια ο πόλεμος θα εξελιχθεί σε Γ΄ΠΠ αλλά δεν μπορεί κανείς να σκέφτεται έτσι διότι τότε θα πρέπει να πάει να κλειστεί σε καμιά σπηλιά σε κάποια έρημο.

Η Τουρκία βλέπει ότι μπορεί να γίνει κόμβος που θα διακινεί α. το Ιρανικό αέριο, β. το Κουρδικό (Ιράκ), γ. του Ιρακινού, δ.το Αζερμπαιτζανικό,.ε του Ισραηλινού...ώπα, εδώ τώρα προκύπτει άλλο μεγάλο θέμα..

Το Ισραήλ έχει κοιτάσματα, όμορα με τα κυπριακά, και θέλει να εξάγει στην Ευρώπη.

Ισραήλ και Τουρκία είναι στα ''μαχαίρια'' λόγω παλαιστινιακού, είναι μεγάλη ιστορία. Οι Εβραίοι ε΄χουν δύο εναλλακτικές, η μια είναι ένα υποθαλάσσιος αγωγός που θα συνδέει Ισραήλ-Κύπρο-δυτικά παράλια Πελοποννήσου-Αλβανία-Ιταλία-Ευρώπη.Ο αγωγός αυτό λέγεται EAST MED αλλά επειδή θα είναι υποθαλάσσιος για χιλιάδες χιλιόμετρα θέλει χρήμα,χρήμα, και χρόνο.

Η άλλη λύση είναι το Ισραήλ να ξεχάσει την έχθρα του με την Τουρκία και να κάνει ενα υποθαλάσσιο αγωγό Ισραήλ -νότια Τουρκία, ασύγκριτα ποιο οικονομικό, μόνο μερικές εκατοντάδες μίλια, και κατόπιν το ισραηλινό αέριο μέσω της υπάρχουσας υποδομής στην Τουρκία και μέσω του ΤΑΡ ή turkish stream, να διοχετεύεται στην Ευρώπη.Το πρόβλημα είναι ότι μεγάλο μέρος των ισραηλινών δεν θέλει να ακούσει για συμφιλίωση με την Τουρκία παρόλο που γίνονται γενναίες προσπάθειες προσέγγισης.

Οι Τούρκοι πάλι δεν θέλουν να ακούν για τον east-med, τον ελληνοισαραηλινό υποθαλάσσιο αγωγό διότι΄φοβούνται ότι θα τους ακυρώσει ως ενεργειακό κόμβο.

Εδώ πιστεύω ότι βρίσκει την επαλήθευση της μια προφητεία, νομίζω του π.Ιωσήφ Βατοπεδινού, που λέει ότι οι Εβραίοι θα ερεθίσουν τους Τούρκους και αυτοί θα επιτεθούν στην Ελλάδα.Πρεπει να καταλάβουμε ότι εάν κάποτε γίνει ο east med τότε όλα τα κατεβατά που γράφω παραπάνω παύουν να ισχύουν, τόσο για την Γερμανία όσο και την Τουρκία, και αυτό είναι ικανή αφορμή πολέμου.Επίσης πολλοί λένε ότι οι περιοχές που κατακάηκαν στις φωτιές του 2007 στην Πελοπόνησο συμπίπτουν με το την διαδρομή του EAST-MED αλλά αυτό δεν μπορώ να το συσχετίσω ακόμα, ωστόσο πολλοί μου λένε να το λέω αλλά εγώ δεν θέλω να το λέω αλλά αυτοί επιμένουν να το λέω και ετσι το λέω χωρίς να θέλω να το λέω.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top