GuidePedia

0

Επιμένει η Άγκυρα στην παρουσία της στρατιωτικής της δύναμης στην Μπασίκα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τη Μουσούλη, δηλώνοντας μάλιστα διά στόματος του πρωθυπουργού ότι η ιρακινή κυβέρνηση «ξεπερνά τα όριά της» με τις αντιδράσεις της. Η Βαγδάτη χαρακτήρισε «κατοχική» την τουρκική στρατιωτική δύναμη.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιντιρίμ, σε ομιλία που έκανε στην Ένωση Επιμελητηρίων Τουρκίας είπε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο Ιράκ. Στόχος μας είναι να εμποδιστούν οι ανθρώπινες τραγωδίες, αλλά και τα τετελεσμένα γεγονότα. Η κυβέρνηση του Ιράκ να μην ξεπερνά τα όριά της».
Αναφερόμενος στις αντιδράσεις του Ιράκ, το οποίο στο μεταξύ έχει ζητήσει την έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα, χαρακτήρισε «ακατανόητη» την αντίδραση της Βαγδάτης και είπε πως «υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Ιράκ στρατιωτικές δυνάμεις από 63 χώρες. 
 
Ενώ η ιρακινή κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έλαβε κανένα μέτρο εναντίον της παρουσίας του ΡΚΚ στο Ιράκ. Το γεγονός ότι το Ιράκ προτάσσει την τουρκική παρουσία, ενώ συμβαίνουν αυτά, είναι ματαιοπονία και δεν δείχνει καλές διαθέσεις».

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top