GuidePedia

0


Του Βασίλη Καπούλα
Επιβεβαίωση πριν λίγο από τα πλέον επίσημα χείλη για τη ρωσοτουρκική εμπλοκή με τον εγκλωβισμό 6 τουρκικών μαχητικών F-16 από ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-300V4 με την Ρωσία να έχει επιβάλλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων για την Τουρκία γεγονός που σημαίνει ότι επιτρέπει μόνο χερσαίες δυνάμεις πράγμα εξαιρετικά επικίνδυνο για την Άγκυρα…

Το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-300V4 είναι ανεπτυγμένο στο Χαλέπι εδώ και ημέρες λόγω φόβου επιθέσεων με αμερικανικούς πυραύλους κρουζ Tomahawk .

Σύμφωνα με πλέον έγκυρες πληροφορίες:

«Ο ελεγτής του ραντάρ τύπου 9S19 με το που εντόπισε τα τουρκικά μαχητικά τα οποία είχαν κατεύθυνση από Τουρκία προς Συρία με στόχο το Β.Χαλέπι ενεργοποίησε κατευθείαν το ραντάρ 9S32 το οποίο εκτελεί ιχνηλάτηση στόχων σε αποστάσεις μέχρι και 150 χλμ (δηλαδή βαθιά μέσα στην Τουρκία) με την οποία στέλνει τα δεδομένα στους πυραύλους αναχαίτισης.

Με τους Τούρκους πιλότους να βλέπουν στο σύστημα αυτοπροστασίας τους ότι δεν είχαν απλά εντοπιστεί αλλά και ότι πλέον έχουν λοκαριστεί από το σύστημα S-300V4 κατάλαβαν πλέον ότι με το πάτημα ενός κουμπιού μέχρι και 16 πύραυλοι 9Μ83 θα ήταν στον αέρα.

Πλέον οι Τούρκοι είχαν δύο ενδεχόμενα:

την κατάρριψη αν εισέβαλαν και να τα μαζέψουν και να φύγουν όπως και έγινε.

Τούρκος αξιωματούχος μιλώντας στην Hürriyet Daily News υπό καθεστώς ανωνυμίας είπε:

«Τα τουρκικά μαχητικά είναι ανίκανα να πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιδρομές στη Συρία στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδας του Ευφράτη» καθώς η Συρία έχει ενεργοποιήσει τα αντιαεροπορικά της συστήματα και στοχοποιεί τα τουρκικά μαχητικά μόλις αυτά εισέλθουν στον συριακό εναέριο χώρο».

Προσθέτει μάλιστα το εξής:

«Η Τουρκική Αεροπορία είναι πλέον ανίκανη να δράσει. Η τελευταία αεροπορική επιδρομή που κάναμε ήταν στις 22 Οκτωβρίου. Από τότε δεν έχουμε καταφέρει να δράσουμε καθώς τα συριακά ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά συστήματα έχουν ενεργοποιηθεί και καλύπτουν ολόκληρη την περιοχή της επιχείρησης Ασπίδας του Ευφράτη».

«Και οι δυνάμεις του συνασπισμού έχουν μειώσει δραματικά τον αριθμό των πτήσεων στη Β.Συρία».

«Από τις 20 Οκτωβρίου η Συρία μας προειδοποίησε ότι θα καταρρίψει όποιο τουρκικό μαχητικό εισβάλλει ξανά στον συριακό εναέριο χώρο».

«Στις 25 Οκτωβρίου ελικόπτερο της συριακής Αεροπορίας μας έριξε βόμβες σκοτώνοντας δύο αντάρτες στην περιοχή Jabal Naif κοντά στην πόλη Akhtarin, 5 χλμ ΝΑ της Dabiq».


Τότε οι Τούρκοι έπληξαν κομβόι Κούρδων YPG που κατευθύνονταν προς Al-Bab στο Β. Χαλέπι.

Από την πλευρά του το RT συμπληρώνει με νόημα:

«Οι αντιαεροπορικές δυνατότητες της Συρίας έχουν ενισχυθεί δραματικά μετά την ανάπτυξη των ρωσικών S-400 και S-300V4. Η Ρωσία έχει την ικανότητα να καταρρίψει οποιοδήποτε μαχητικό ή πύραυλο κρουζ σε όλες τις κατευθύνσεις από τη δυτική Συρία».

Νομίζουμε η Ρωσία το «έκανε» ξεκάθαρο προς όλους τι ακριβώς έγινε…


πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top