GuidePedia

0

Του Βασίλη Καπούλα

Κλιμάκωση! O συριακός Στρατός επίσημα προειδοποίησε τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και συγκεκριμένα την τουρκική Αεροπορία ότι θα καταρρίψει οποιοδήποτε μαχητικό μπαίνει στον συριακό εναέριο χώρο χωρίς έγκριση από την Δαμασκό.

Όπως ανέφεραν συριακές πηγές: «Δεν θα γίνεται πλέον ανεκτή η συνεχής παραβίαση του συριακού εναέριου χώρου και η έλλειψη επικοινωνίας».

Yπενθυμίζουμε ότι η Συρία διαθέτει αν και δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι και α/α συστήματα s-300, Pantsir s-1 και BUK M2.

Η προειδοποίηση κατάρριψης προς τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την εκτόξευση αντιαεροπορικών πυραύλων προς δύο ισραηλινά μαχητικά που είχαν μπει παράνομα στον συριακό εναέριο χώρο.

Οι Τούρκοι φοβούνται πλέον ότι το συμβάν με τα ισραηλινά μαχητικά ήταν εσκεμμένο μεταξύ Ισραήλ-Συρίας με διαμεσολάβηση Ρωσίας ώστε να εμφανιστεί αξιόπιστη η αποτρεπτική στρατηγική της Δαμασκού.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι η Ρωσία αποφάσισε να βάλει φρένο στην τουρκική επιχειρήση «Ασπίδα του Ευφράτη» και στα οθωμανική σχέδια του Ερντογάν για κατάληψη της Ράκκα .

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απαίτησε από την ηγεσία του αποκαλούμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» που αποτελείται από Τούρκους και ομάδες υποστηριζόμενες από την Άγκυρα να σταματήσει αμέσως τον πόλεμο ενάντια στις κουρδικές μονάδες, μετά την παύση των εχθροπραξιών στη Συρία, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Το υπουργείο έκανε την ανακοίνωση του σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα με θέμα την κατάπαυση του πυρός στην Συρία , η οποία υποστηρίζεται από ΗΠΑ και Ρωσία.



 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top