GuidePedia

0

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΑΛΛΕΣ» ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΩ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Μόλις χθες γράψαμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση τώρα που δεν υπάρχουν πλέον «επίσημοι» αρνητές του ρωσικού αγωγού αερίου και ο υπουργός Περιβάλλοντος Π.Σκουρλέτης  δήλωσε ότι «εμείς θέλουμε να γίνει ο Greek Stream αλλά θα πρέπει να το επιτρε΄ψει η ΕΕ»!

Σημειώνεται ότι χθες γράψαμε: «Το μπαλάκι έχει πέσει πλέον στο ελληνικό γήπεδο. Αν δεν μπορεί το πολιτικό σύστημα να το υλοποιήσει λόγω αμερικανικού παράγοντα ας βγει να το πει δημόσια, «δεν μπορούμε γιατί... » να γνωρίζει και ο κόσμος ακριβώς τι συμβαίνει.»

Και ακριβώς αυτό έκανε η κυβέρνηση. Για πρώτη φορά δημοσίως «δίνει» την ΕΕ για ότι «κακό» γίνεται στην χώρα, στην οποία δεν επιτρέπουν να ορθοποδήσει σκοπίμως. Βέβαια αυτό δεν αλλάζει την ουσία, ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να εξυπηρετεί πρωτίστως το εθνικό συμφέρον της άσχετα με τις επιλογές Αμερικανών, Ευρωπαίων ή οποιουδήποτε άλλου.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να μετάσχει στην κατασκευή του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στη νότια Ευρώπη, αλλά η απόφαση για το ζήτημα είναι στα χέρια της ΕΕ», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης και είναι μια δήλωση που θα «ανάψει» φωτιές.

«Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την κατασκευή ενός αγωγού αερίου, είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε, αλλά όλα εξαρτώνται από την Ευρώπη», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, μετά από τη συνάντησή του με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ το Σάββατο.

Μετά τη συνάντηση, ο Νόβακ τόνισε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του έργου του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου «ενδιαφέρονται επίσης η Ιταλία και η Αυστρία και οι δύο χώρες μπορεί να συμμετάσχουν στις συνομιλίες με την Κομισιόν για το ζήτημα.»

Σημειώεται ότι τις σφοδρές αμερικανικές αντιδράσεις (τώρα οι ΗΠΑ επικοινωνιακά θα επιχειρήσουν να κρυφτούν πίσω από την ΕΕ) τις είχε αποκαλύψει το περιοδικο PRONEWS με τα όσα είπε σε συνέντευξη του ο πρώην υπουργός Ενέργειας και νυν επικεφαλής της ΛΑΕ, Π.Λαφαζάνης.
Να σημειώσουμε ότι μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας και Ρωσίας έχει υπογραφεί πάλι πριν από έξι μήνες συμφωνία για να εργαστούν από κοινού στην μεταφορά του ρωσικού φυσικού αερίου στη χώρα, πριν ακόμα διαφανεί βελτίωση των ρωσο-τουρκικών σχέσεων.

Η Ιταλία έχει τεράστια και απόλυτη ανάγκη από το ρωσικό φυσικό αέριο, αφού οι λοιπές οδοί ανεφοδιασμού, όπως ο ΤΑΡ, είναι ανεπαρκείς για να καλύψουν τις ιταλικές ανάγκες.

Βασικά η Ιταλία θέλει κάτι σαν τους δύο αγωγούς Nord Stream που εφοδιάζουν την Γερμανία και έχουν συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην γερμανική βιομηχανική έκρηξη και την μείωση του κόστους παραγωγης της τελευταίας δεκαετίας.

Το ζήτημα είναι να δούμε πώς θα αντιδράσουν αυτή την φορά οι ΗΠΑ προς την πλευρά του "αδύναμου κρίκου", δηλαδή της Ελλάδας...


Είναι μια έξυπνη κίνηση από την κυβέρνηση που «έδωσε» την ΕΕ. Επικοινωνιακά τουλάχιστον δείχνουν ότι «εντίμως» ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για το τι συμβαίνει πίσω από την «πλάτη» του, αλλά όπως είπαμε αυτό δεν αρκεί. Μια κυβέρνηση ψηφίζεται για να λειτουργεί υπέρ της χώρας ανεξαρτήτως αντιδράσεων και πιέσεων.

Η δημόσια αυτή παραδοχή αποκλύπτει φυσικά και ότι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις οι Ρώσοι «αποκλείστηκαν» από τους διαγωνισμούς με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο ακόμα και δίνοντας τριπλάσιο τίμημα από τους επικρατήσαντες επειδή δεν τους ήθελαν οι Ευρωπαίοι!

Χρήματα που έχασε ο ελληνικός λαός και μετά οι Ευρωπαίοι με απύθμενο θράσος ζητού από την ελληνική κυβέρνηση (την όποια) να «πετσοκόψει» τους πολίτες της ζητώντας νέους φόρους, μειώσεις μισθών και με κάθε τρόπο να μπει «χέρι» στα ακίνητά τους για να καταντήσουν ρακένδυτοι εις το όνομα... του ευρώ.

πηγή 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top