GuidePedia

0

Η Ουάσιγκτον που ήταν ιδιαίτερα «εκνευρισμένη» από την στάση του Ερντογάν,  αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα «χέρια της» .

Έτσι έδωσε εντολή στους επίλεκτους Αμερικανούς καταδρομείς που δρουν στην Συρία να εισέλθουν τάχιστα ανάμεσα στις τουρκικές και κουρδικές δυνάμεις, επιβάλλοντας «εκεχειρία» όπως και να έχει .
img630361

Ο επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου της συριακής αντιπολίτευσης , συνταγματάρχης Hijo επιβεβαίωσε το γεγονός  ότι  Αμερικανικοί καταδρομείς εισήλθαν στην γραμμή διαχωρισμού μεταξύ των τουρκικών και κουρδικών δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της Συρίας, για να εξασφαλιστεί η «συμμόρφωση» των δύο πλευρών  με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός,   που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην ουσία στην  Τουρκία , αναφέρει ο ρωσικός τύπος .

Καθ “όλη την διάρκεια της 31ης Αυγούστου πολλά μηνύματα ανέφεραν τονίζοντας  αρκετές φορές το γεγονός  ότι οι Αμερικανοί «ανάγκασαν»  τους Τούρκους και τους Κούρδους να υπακούσουν στην  κατάπαυση του πυρός.

Η τουρκική πλευρά για ευνόητους λόγους τηρεί σιγή ιχθύος . Ο εκπρόσωπος του Τούρκου  Προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, είπε ότι «αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ως  επίσημα αναγνωρισμένη «ανακωχή», γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά ως προς την στάση της Άγκυρας τις επόμενες ώρες .

Οι Κούρδοι της Συρίας (YPG) , ανακοίνωσαν ότι ίδιοι  έχουν συμφωνήσει με τις αρχές της κατάπαυσης του πυρός που προτάθηκαν από τους Αμερικανούς, και ότι οι τουρκικοί βομβαρδισμοί στις θέσεις τους έχουν διακοπεί «προσωρινά»  .

Το θέμα είναι ότι για πρώτη φορά οι ΗΠΑ , λαμβάνουν επιθετική θέση και στάση ενάντια στον Ερντογάν και στα σχέδια του για εξολόθρευση των Κούρδων, γεγονός που καταδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι «τα πράγματα άλλαξαν».
Η Άγκυρα για πρώτη φορά θα αναγκαστεί να βάλει την «ουρά στα σκέλια» μη επιτυγχάνοντας τα σχέδια της,  δρώντας εντελώς ανεξέλεγκτα στο έδαφος μια άλλης χώρας.

Την ίδια στάση τηρεί από ότι φαίνεται και η Ρωσία για αυτό και απέστειλε Πεζοναύτες για τον ίδιο λόγο. Όπως λέει και το γνωστό λαϊκό άσμα « όλα τριγύρω αλλάζουνε…», μόνο που τώρα αλλάζουν εις βάρος  των νέο-οθωμανών Τούρκων .


πηγή


 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top