GuidePedia

0

Σύμφωνα με γαλλικό ενημερωτικό δελτίο των υπηρεσιών πληροφοριών, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αναλάβει σοβαρή «πρωτοβουλία» εκτός χώρας, και συγκεκριμένα στην ΒΔ Συρία με την χρησιμοποίηση της μισθοφορικής τουρκικής δύναμης SADAT .

Κατά την επίθεση στη Συρία, η οποία ξεκίνησε στις 23 Αυγούστου με την επωνυμία «ασπίδα του Ευφράτη», την κύρια πρωτοβουλία ανέλαβε στρατηγός Adnan Tanriverdi με στενή συνεργασία του ιδίου με την εν λόγω «εταιρεία».

Όπως αναφέρθηκε, Τούρκοι απόστρατοι, όλοι πρώην στελέχη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις φάσεις της τουρκικής επιχείρησης , ανοίγοντας διόδους, ελέγχοντας καταστάσεις και συλλέγοντας πολύτιμες στρατιωτικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με το δελτίο της γαλλικής υπηρεσίας πληροφοριών , σχεδόν όλα τα υψηλόβαθμα του τουρκικού στρατού, ιδίως εκείνα που ασχολούνται στον αγώνα ενάντια στην «Ισλαμικό Κράτος», είναι συνεχώς σε συνεργασία με αυτήν την μισθοφορική παραστρατιωτική ομάδα .

Οι Τούρκοι ανησυχούν για τυχόν εξάλειψη του συνασπισμού της Άγκυρας, εναντίον των Κούρδων. Αποστολή της τουρκικής μισθοφορικής δύναμης, υπό το πρόσχημα της κατάληψης των συνοριακών διαβάσεων είναι στην πραγματικότητα η πόλη της Ιεράπολης που κατέχουν οι Κούρδοι με το κόμμα “Δημοκρατική Ένωση του Κουρδιστάν”.

Παρά το γεγονός ότι ο Ερντογάν «ακούει» ακόμη τον επικεφαλής του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στρατηγό Hulusi Akar, διατηρώντας τον στην θέση του, όλοι οι υφιστάμενοι του αντικαταστάθηκαν εν μια νυκτί.

Ο στρατηγός Adnan Tanriverdi είναι ο «επιβλέπον» , αυτής της τουρκικής μισθοφορικής δυνάμεως που αποτελείται από στελέχη που εκδιώχθηκαν παλαιότερα από τις τουρκικές δυνάμεις λόγω των ακραίων ισλαμικών πεποιθήσεων τους.

Υπενθυμίζεται ότι το 2012, ο Tanriverdi δημιούργησε την πρώτη αυτή τουρκική μισθοφορική δύναμη με την επωνυμία SADAT.

Χάρη στον Tanriverdi, ο οποίος θεωρείται «άνθρωπος» του Ερντογάν, η δύναμη αυτή «θα βοηθήσει τον Αραβικό κόσμο να σταθεί στο ύψος των μεγάλων δυνάμεων που αρμόζει», όπως προκύπτει από το βιβλίο που γράφτηκε από τον ίδιο.

Ως εκ τούτου, η δύναμη SADAT επιχειρεί μόνο σε χώρες στις οποίες υπάρχει πλειοψηφία μουσουλμανικού πληθυσμού.

Μετά την έναρξη της συριακής κρίσης το 2011, η δύναμη αυτή κατηγορήθηκε τακτικά από την τουρκική αντιπολίτευση, για την προετοιμασία μαχητών μεταξύ των Σύρων προσφύγων , οι οποίοι ήταν στο έδαφος της Τουρκίας.

Η τουρκική μισθοφορική δύναμη προσπάθησε επίσης να εισέλθει σχετικά πρόσφατα, παράνομα στην Λιβύη και το Πακιστάν.

Σύμφωνα με πηγές των γαλλικών υπηρεσιών, ο Tanriverdi έκανε αρκετές επισκέψεις στο Γενικό Επιτελείο πριν από το πραξικόπημα, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη υποστήριξη για την προετοιμασία ξένων ενόπλων ομάδων, ιδίως σχετικά με το ζήτημα της συμμετοχής στην ισλαμική αντιτρομοκρατική συμμαχία.

Η αποστολή αυτή είχε την οικονομική χορηγία της Σαουδικής Αραβίας, και προσωπικά του Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Στην περιοχή του Κόλπου η δύναμη Sadat ενεργούσε για κάποιο χρονικό διάστημα με τη βοήθεια της Σαουδαραβικής αντίστοιχης μισθοφορικής εταιρείας «Al Aquid Trading», η οποία διευθύνεται από έναν πρώην αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, τον συνταγματάρχη Αλ Γκάζι Γκίζας Χαρμπί .

Όπως λοιπόν γίνεται απολύτως αντιληπτό, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δούμε αυτά τα άτομα, ακόμη και στην δυτική Θράκη-Βοσνία-Κοσσυφοπέδιο στα πλαίσια του γενικότερου σχεδίου έλεγχου των Βαλκανίων από τον Τούρκο Πρόεδρο.

Το δήλωσε άλλωστε και ο ίδιος κατά την επιχείρηση στην Συρία, λέγοντας ότι αυτά τα εδάφη ( Βαλκάνια –Μέση Ανατολή) , ανήκαν κάποτε στην Οθωμανική αυτοκρατορία.
πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top