GuidePedia

0

Δεκάδες ενδεχομένως και εκατοντάδες αμερικανικά άρματα μάχης M1A2 Abrams φορτώθηκαν σε σιδηροδρομικούς συρμούς στην Γερμανία με κατεύθυνση στην ανατολική Ευρώπη. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από ανεξάρτητα ΜΜΕ τα οποία παραθέτουν φωτογραφίες από την φόρτωση των αρμάτων μάχης.
Όπως αναφέρεται δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής τόπος προορισμού των αρμάτων αλλά εκτιμάται πως είναι η Πολωνία ή οι Βαλτικές Δημοκρατίες ενώ ενδεχομένως αριθμός μπορεί να καταλήξει μέχρι και στην Ουκρανία.


Η αιφνιδιαστική αυτή μετακίνηση των αμερικανικών αρμάτων μάχης έρχεται σε μια περίοδο ιδιαίτερα αυξημένης έντασης στην ανατολική Ευρώπη με τις ρωσικές δυνάμεις να πραγματοποιούν τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις για το 2016.
Η κινητοποίηση  αφορά τρεις  (από τις συνολικά τέσσερις) στρατιωτικών Διοικήσεων που διαθέτει η Ρωσία και του συνόλου του Ναυτικού της με κινητοποίηση των Στόλων του Βορρά, της Βαλτικής, της Κασπίας και της Μαύρης Θάλασσας) και του συνόλου των αεροπορικών και αερομεταφερόμενων δυνάμεων.


Όπως έγινε γνωστό τουλάχιστον 20 γιγαντιαία μεταφορικά αεροσκάφη Il-76 φορτωμένα με  αερομεταφερόμενες δυνάμεις απογειώθηκαν από βάσεις της κεντρικής Ρωσίας με κατεύθυνση τη Νότια στρατιωτική Διοίκηση, στο πλαίσιο της αιφνιδιαστικής επιθεώρησης που διέταξε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν στις 25 Αυγούστου.


Ταυτόχρονα το ρωσικό Ναυτικό πραγματοποίησε σήμερα εκτεταμένα ναυτικά γυμνάσια στην Κριμαία και πιο συγκεκριμένα στην Σεβαστούπολη ενώ συνολικά σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τουλάχιστον 25 πολεμικά σκάφη έχουν κινητοποιηθεί στο πλαίσιο των ασκήσεων στην Μαύρη Θάλασσα.
Οι δυνάμεις που μεταφέρει ο ρωσικός Στρατός για τις αιφνιδιαστικές ασκήσεις είναι μεγάλος. Τουλάχιστον 8000 προσωπικού και 2000 οχήματα κάθε είδους, έχουν αρχίσει να μετακινούνται προς τα δυτικά από την Τσετσενία όπου ήταν σταθμευμένα.
Στις ασκήσεις στην Νότια στρατιωτική Διοίκηση εμπλέκονται τουλάχιστον 5000 προσωπικό και 500 οχήματα κάθε είδους σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.



πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top