GuidePedia

0

Μετά την Τουρκία σειρά παίρνει, καθώς φαίνεται  η πολύπαθη Ουκρανία. Ο στρατός  υπονομεύει κατ “επανάληψη την αξιοπιστία της κυβέρνησης, η οποία με την στάση της  συμβάλλει στις προετοιμασίες για την πρόκληση  στρατιωτικού  πραξικοπήματος, αναφέρουν έγκυρα ρωσικά ΜΜΕ.
Αυτή η κατανόηση της καταστάσεως πριν από την εκδήλωση  πραξικοπήματος ακολουθούν τα τελευταία γεγονότα στην χώρα αυτή.

Η  μέθοδος αφορά το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι μάζες έχουν ξεκινήσει να επιτίθενται ανοικτά σε ανώτερα κυβερνητικά διοικητικά στελέχη για τις κακές  συνθήκες που επικρατούν στο στράτευμα .

Σύμφωνα με την πρώην πρωθυπουργό της χώρας,  Γιούλια Τιμοσένκο,  υπεύθυνη  για τη χαλάρωση της κατάστασης και την έλλειψη εμπιστοσύνης στον ουκρανικό στρατό είναι η νυν κυβέρνηση .
Με  δεδομένο το γεγονός ότι η Τιμοσένκο έχει επανειλημμένως επικρίνει τις πολλές μυστικές συναντήσεις της ουκρανικής ελίτ στο πρόσωπο των ολιγαρχών και της  αντιπολίτευσης,  για την τύχη του Ποροσένκο, αυτό δεν αλλάζει  καθόλου τις ¨πληροφορίες» για  την  προετοιμασία  στρατιωτικού πραξικοπήματος .

Κουμάντο στην προκειμένη περίπτωση κάνει ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατηγός Vladimir  Zaman.
Σε αυτό το στάδιο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ληφθεί τα «απαραίτητα μέτρα»  από τους ολιγάρχες, και αυτό σημαίνει ότι στο εγγύς άμεσο  μέλλον στην Ουκρανία μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή στρατιωτικό πραξικόπημα.

Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι σε ένα τέτοιο γεγονός που αφορά την εκδήλωση στρατιωτικού πραξικοπήματος, οι «διοργανωτές του» πρέπει να γνωρίζουν τις συνέπειες.
Πρώτον, πολλοί άμαχοι θα πεθάνουν, και θα προκληθούν πολλές καταστροφές . Δεύτερον, η κυβέρνηση  ενδεχομένως να συλλάβει τα μέλη που θα προχωρήσουν  σε πραξικόπημα, και δεν νομίζουμε  ότι θα το κάνουν  για το καλό του λαού της Ουκρανίας.

Τρίτον,  «τέτοιοι ελιγμοί» θα οδηγήσουν  στην πλήρη διάλυση της χώρας, με τις συνέπειες να διαχέονται και στις  γειτονικές χώρες, όπως είναι η Πολωνία, η Ουγγαρία και ούτω καθεξής.
Όλα αυτά τα γεγονότα μοιάζουν με μια ταινία ή ένα παιχνίδι που παίζουν  οι ολιγάρχες και οι πολιτικοί με τον στρατό , σε μια ολέθρια σχέση για την ταλαιπωρημένη Ουκρανία που βιώνει ένα εμφύλιο πόλεμο εδώ και τρία χρόνια.

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top