GuidePedia

0

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

 Ένα πολιτικό - διπλωματικό θρίλερ παίζεται τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα, με επίκεντρο την τουρκική πρεσβεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις 7 Αυγούστου έχουν ανασταλεί τα διαβατήρια διπλωματών της πρεσβείας στην Αθήνα, μεταξύ των οποίων και ορισμένων στρατιωτικών ακολούθων της πρεσβείας, ενώ σύμφωνα με ορισμένες πηγές δυο εξ' αυτών έχουν ζητήσει άσυλο.

Αν και τίποτε ακόμα δεν είναι επίσημη πληροφορία, φαίνεται πως η Αθήνα έχει κάθε λόγο να ανησυχεί εάν πράγματι έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο κάποιοι εκ των στρατιωτικών ακολούθων.
Οι  πληροφορίες λένε πως πρόκειται για τον στρατιωτικό ακόλουθο και τον ναυτικό ακόλουθο, τα καθήκοντα των οποίων τις τελευταίες ημέρες εκτελούν αναπληρωτές τους.
Η απουσία τους, όπως μας αναφέρουν ορισμένες πηγές, δεν είναι συναφής με τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά με το κύμα διώξεων που έχει εξαπολύσει ο πρόεδρος της Τουρκίας εναντίων όσων υποψιάζεται ότι μπορεί να έχουν σχέση με τον θανάσιμο αντίπαλό του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Μένει βέβαια να αποδειχθούν όλα αυτά από την επίσημη οδό. Ωστόσο όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Να θυμίσουμε ότι ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς έχει δηλώσει πως ο αριθμός των στρατιωτικών που διέφυγαν μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος έφτασε στους 216.

«Φυγάδες είναι 186 άτομα μέλη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και 30 άτομα μέλη του Στρατηγείου Στρατοχωροφυλακής δηλαδή συνολικά 216 άτομα. Οι συγκεκριμένοι έχουν διαφύγει. Μεταξύ των οποίων υπάρχουν και 9 φυγάδες με βαθμό στρατηγού» είπε χαρακτηριστικά.


πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top