GuidePedia

0

Πολύ ωραίο άρθρο του αντι-Ισλαμικού Frontpage Mag για το χαλιφάτο με τα πυρηνικά όπλα, την Τουρκία, στην βάση Incirlik της οποίας βρίσκονται 50 πυρηνικές κεφαλές των ΗΠΑ. Το άρθρο αναρωτιέται αν οι ΗΠΑ θα τολμήσουν να κάνουν κάτι σε περίπτωση που ο Ερντογάν τολμήσει να δημεύσει αυτές τις πυρηνικές κεφαλές. Να πω εγώ ότι στην Τουρκία κυκλοφορούν φήμες, προφανώς από τον Ερντογάν, ότι το πραξικόπημα σχεδιάστηκε από τους Αμερικανούς στο Incirlik.

Το άρθρο γράφει ότι μετά την ήττα στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο καταστράφηκε το τελευταίο Χαλιφάτο, και ο Κεμάλ Αττατούρκ διέλυσε ότι απέμεινε από αυτό, και έκανε την Τουρκία κοσμικό κράτος στις αρχές τις δεκαετίας του 20.

Στα τέλη της δεκαετίας του 20 δημιουργήθηκε στην Αίγυπτο η Μουσουλμανική Αδελφότητα, από τον Hasan al-Bana, ο σκοπός της οποίας ήταν να ανατρέψει την πολιτική του Αττατούρκ, κάτι που κατάφερε τον 100 περίπου χρόνια αργότερα ο Ερντογάν στην Τουρκία, και κάτι που κόντεψε να καταφέρει και στην Αίγυπτο ο Μοχάμεντ Μόρσι το 2012, με την υποστήριξη του Ιράν, του Κατάρ και της Τουρκίας, αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει γιατί ανατράπηκε από τους Αιγύπτιους σοσιαλιστές στρατιωτικούς.

Στην Τουρκία όμως όλοι οι στρατιωτικοί, που ήταν αυτοί που απέτρεπαν την μετατροπή της Τουρκίας σε Χαλιφάτο με πραξικοπήματα, βρίσκονται πλέον στην φυλακή, και κανένας πλέον δεν μπορεί να σταματήσει τον Σουλτάνο, ο οποίος έχει ήδη φτιάξει για τον εαυτό του ένα παλάτι 1.000 δωματίων.

Το άρθρο αναρωτιέται ποια θα είναι η θέση του ISIS στο Χαλιφάτο του Ερντογάν, και υποστηρίζει ότι υπό προϋποθέσεις θα ήταν δυνατόν να απορροφηθεί από την Τουρκία ο ISIS, μιας και η Τουρκία ήταν αυτή που λειτουργούσε ως διοικητικό κέντρο του ISIS, αρκεί ο ISIS να εγκατέλειπε την ιδέα του Ισλαμικού Κράτους της Συρίας και του Ιράκ. Αυτό πρακτικά σημαίνει να υποταχθεί ο ISIS στην Τουρκία, και να μην κάνει τίποτα περίεργες συμμαχίες με την Σαουδική Αραβία ή με το Ιράν.



Το άρθρο γράφει επίσης ότι ο ISIS θέλει να δημιουργήσει ένα Χαλιφάτο, αλλά δεν έχει τα προσόντα, ενώ η Τουρκία μπορεί να το πετύχει.

Γίνεται και αναφορά στην προσπάθεια του Ερντογάν να βάλει την Τουρκία στην ΕΕ, κάτι που για μένα εντάσσεται στα πλαίσια της αθόρυβης (δημογραφικής) Τζιχάντ που προωθεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα, και αναφέρει ότι πάντα οι Οθωμανοί ονειρεύονταν να κατακτήσουν την Ευρώπη αλλά ποτέ δεν τα κατάφεραν, και δεν υπάρχει λόγος να θεωρήσουμε ότι δεν θα κάνει και ο Ερντογάν την προσπάθεια του αν του δοθεί η ευκαιρία, την στιγμή που έχει στην Ευρώπη μία πολύ ισχυρή 5η Φάλαγγα να δουλεύει για αυτόν. Προφανώς αναφέρεται στους Μουσουλμάνους και τους Κομμουνιστές.

Σε πολλούς μπορεί να φαίνονται αστεία πράγματα να καταφέρει η Τουρκία να κατακτήσει την Ευρώπη, αλλά θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι πάρα πολύ οργανωμένη και στις ΗΠΑ. Μην βλέπετε την Μουσουλμανική Αδελφότητα ως το Κατάρ, το Ιράν και την Τουρκία. Να θυμίσω ότι όταν οι Ρεπουμπλικάνοι ζήτησαν να ανακηρυχθεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα τρομοκρατική οργάνωση στις ΗΠΑ ο Ομπάμα σε αντίποινα πήγε σε ένα τζαμί που είχε στο παρελθόν συσχετιστεί με την τρομοκρατία και την Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Επίσης, ο Ομπάμα είναι Μουσουλμανικής καταγωγής Αμερικανός, είναι ο πρόεδρος που είπε ότι ο ρατσισμός είναι στο DNA των Αμερικανών, είναι ο πρόεδρος που πήγε και έβγαλε φωτογραφία μπροστά στην εικόνα του Τσε Γκεβάρα, ενός από γνωστότερους και πιο άγριους κομμουνιστές δολοφόνους όλων των εποχών.

Ο Ομπάμα είναι αυτός που πήγε στον Φιντέλ Κάστρο, την στιγμή που υπάρχει η συμμαχία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας με τους Κομμουνιστές δικτάτορες της Λατινικής Αμερικής (Κούβα, Βενεζουέλα, Βολιβία, Νικαράγουα), και στην οποία σε μικρότερο βαθμό συμμετέχουν η Αργεντινή και η Βραζιλία.

Εικόνα Ομπάμα-Τσε Γκεβάρα


Να θυμίσω ότι το Κατάρ, που είναι ο βασικός χρηματοδότης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ενώ η Τουρκία και το Ιράν παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη, αγόρασε το κανάλι του αντιπροέδρου του Μπιλ Κλίντον, το Current TV, για 500 εκ δολάρια, και πήγε σε πόλεμο με τον Τζορτζ Μπους όταν ο Μπους χτύπησε το Ιράκ.

Μην σας κάνει δηλαδή εντύπωση που οι δημοσιογράφοι των Ελληνικών ΜΜΕ είναι σαν να τους γέννησε η ίδια μάνα. Είναι παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά πλέον και οι χρηματοδοτήσεις που μπορούν να βρουν τα κανάλια είναι από χώρες που θα απαιτήσουν Ισλαμιστές δημοσιογράφους για να χρηματοδοτούν. Άντε να βρεθεί και καμία χρηματοδότηση από Ρωσία.

Θέλω να πω ότι δεν πρέπει να τα βλέπετε όλα αυτά σαν θεωρίες συνωμοσίας, και να έχετε στο μυαλό σας ότι οι ΗΠΑ έχουν πάρα πολύ ισχυρό πλαίσιο, και δεν μπορεί ο πρόεδρος να κάνει ότι του γουστάρει. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ελέγχεται από το Κογκρέσο, ελέγχεται από την δικαστική εξουσία, ελέγχεται από 15 μεριές.

Μην βλέπετε την πολιτική των ΗΠΑ ως το αποτέλεσμα μόνο της πολιτικής του Ομπάμα. Οι ΗΠΑ δεν είναι το μπουρδελάκι που είμαστε εμείς να μπορεί να βγαίνει ο Πολάκης και να λέει ότι πρέπει να αγνοηθεί η δικαιοσύνη κλπ. Η Αμερική υπήρξε καπιταλιστική χώρα κάποτε, και ακόμη και στο τελείωμα του καπιταλισμού τον 21ο αιώνα υπάρχουν ισχυρή θεσμοί ως κατάλοιπα του καπιταλιστικού παρελθόντος της, και ενδεχομένως πια να ξηλωθούν σιγά σιγά τον 21ο αιώνα.

Η μεγάλη παραγωγή πετρελαίου και αερίου των ΗΠΑ αυξάνει την πιθανότητα του resource curse και στις ΗΠΑ, της κατάρας των φυσικών πόρων, που σημαίνει ότι μπορεί να βρεθεί μία πολιτική νομενκλατούρα που θα κάνει δικτατορία και θα νέμεται αυτούς τους πόρους, μία κατάρα που με τόσο άγριο τρόπο έχει κυνηγήσει την Ρωσία. Αλλά θα χρειαστεί καιρός για να ξηλωθεί το θεσμικό πλαίσιο των ΗΠΑ.

Ο λόγος που η Γερμανία έχει τόσο πιο αναπτυγμένη δημοκρατία από την Ρωσία είναι επειδή οι Γερμανοί δεν είχαν φυσικούς πόρους, και έπρεπε να αναπτύξουν μία οικονομία που θα εισήγαγε πρώτες ύλες και θα τις εξήγαγε σε κάτι καλύτερο, και τέτοιες ικανότητες μία χώρα αναπτύσσει μόνο με μία καπιταλιστική οικονομία.

Όταν ο Χίτλερ πήρε την εξουσία ακολούθησε την στρατηγική των σοσιαλιστών ηγετών, και προσπάθησε να δημιουργήσει μία αυτοκρατορία ώστε να συμπεριλάβει τους φυσικούς πόρους άλλων χωρών τους οποίους θα νέμονταν η ναζιστική πολιτική νομενκλατούρα, ώστε να λειτουργήσει όπως λειτουργούν οι νομενκλατούρες των χωρών με τις πλούσιες πρώτες ύλες. Η καταπληκτική βιομηχανία της ναζιστικής Γερμανίας δεν ήταν προιόν των ναζί αλλά ερχόταν από το καπιταλιστικό παρελθόν της Γερμανίας. Μετά την ήττα ων Ναζί ο Στάλιν ξήλωσε τα Γερμανικά εργοστάσια και τα μετέφερε στην Ρωσία.

Βλέπετε ότι ακόμη και η Κίνα, μία χώρα που δεν είναι πλούσια σε πρώτες ύλες, αναγκάζεται να αλλάξει το οικονομικό της μοντέλο σιγά σιγά.

Τέλος πάντων όμως, ξέφυγα, το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να βλέπετε την Τουρκία μόνη της, αλλά στα πλαίσια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που είναι πάρα πολύ ισχυρή και στις ΗΠΑ.



Για την σχέση του Ομπάμα με την Μουσουλμανική Αδελφότητα βλέπε και το άρθρο του National Review, ενός πολύ γνωστού κεντροδεξιού Αμερικανικού περιοδικού των ΗΠΑ. “Obama anti-Terrorist Terrorist”, Ιούνιος 2016

Για να μην νομίζει δηλαδή ότι τα βγάζω αυτά από το κεφάλι μου. Σκεφτείτε ότι την Μουσουλμανική Αδελφότητα την χρηματοδοτεί το Κατάρ, και υπάρχει στην μέση το φυσικό αέριο του Κατάρ, που το Κατάρ προσπαθεί να πείσει τις ΗΠΑ να προωθήσουν. Τώρα όμως υπάρχει και το φυσικό αέριο των ΗΠΑ που λειτουργεί ανταγωνιστικά στο αέριο του Κατάρ, και γίνεται το έλα να δεις. Τέλος πάντων. Το θέμα είναι όταν μιλάμε για Χαλιφάτο να μην σκέφτεστε μόνο την Τουρκία. Να σκέφτεστε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει μεγάλη δύναμη και στις ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ μπορεί να μην έχει πολλούς Μουσουλμάνους, αλλά έχουν τους κομμουνιστές, και προσπαθούν να πάρουν και τους μαύρους Αμερικανούς με το μέρος τους.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top