GuidePedia

0

της Μαρίνας Νικολάκη

Ανθρωποι- τέρατα οι τρομοκράτες φανατικοί ισλαμιστές που σκόρπισαν τον θάνατο σε 51 ανθρώπους όπου διασκέδαζαν ανέμελα σε γάμο στη Τουρκία, δεν διστάζουν να επιστρατεύσουν ακόμα και μικρά παιδιά τώρα πια προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο τους. Oι φόβοι όλων πως το ISIS στρατολογεί και αναγκάζει ανήλικους να γίνουν καμικάζι αυτοκτονίας βγήκαν αληθινοί με τον χειρότερο τρόπο.

Σύμφωνα με τη τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ένας ανήλικος καμικάζι ανακατεύτηκε με τους καλεσμένους συγγενείς και φίλους των νεόνυμφων παριστάνοντας πως χαίρεται με τον γάμο του ζευγαριού για να μη κινήσει τις υποψίες πριν ανατιναχθεί. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά! Λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε και το θανατηφόρο γιλέκο του που πυροδότησε...

Τον ανήλικο βομβιστή συνόδευαν δύο νεαροί που διέφυγαν μετά την έκρηξη. Οι δύο ύποπτοι φώναζαν μάλιστα ότι πρόκειται να γίνει «και δεύτερη έκρηξη»,ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζει ότι ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο σε 51 ανθρώπους, εκ των οποίων 29 παιδιά, και τραυμάτισε τουλάχιστον 69 ήταν μεταξύ 12 και 14 ετών.

«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος. Ένας βομβιστής αυτοκτονίας ηλικίας μεταξύ 12 και 14 ετών ανατινάχθηκε. Ξέρουμε ότι το ΙΚ έχει επιχειρήσει να κερδίσει έδαφος στο Γκαζιαντέπ εδώ και καιρό», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από τη φονική επίθεση.

Ακόμα πιο τραγική κάνει την υπόθεση ένα σοκαριστικό περιστατικό που συνέβη λίγο μετά τον ματωμένο γάμο... αυτή τη φορά στο Κιρκούκ του Ιράκ.

Ενας επίδοξος ανήλικος βομβιστής έγινε αντιληπτός πριν ανατιναχτεί και σκορπίσει θάνατο και πανικό. Το παζλ της φρίκης έρχεται να συμπληρώσει η είδηση πως το ΙSIS χρησιμοποιεί διανοητικώς καθυστερημένα παιδιά ως καμικάζι αυτοκτονίας στις επιθέσεις του, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που επικαλείται σήμερα η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ, μετά την αιματηρή επίθεση στη γαμήλια τελετή στο Γκαζίαντεπ, όπου σύμφωνα με τις αρχές δράστης ήταν ένα παιδί 12-14 ετών.

«Αυτά τα παιδιά μάλλον δεν συνειδητοποιούν καν τι κάνουν» αναφέρεται στο έγγραφο της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Παιδιών του ΟΗΕ.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Παιδιών Ρενάτε Βίντερ τόνισε ότι «ο ISIS προχωρά σε απαγωγές παιδιών τα οποία εκμεταλλεύεται ως σκλάβους του σεξ ή για βομβιστές αυτοκτονίας».

Τον περασμένο Μάρτιο ο ISIS είχε χρησιμοποιήσει ένα νεαρό αγόρι ως βομβιστή αυτοκτονίας σε επίθεση σε γήπεδο στη Βαγδάτη όπου σκοτώθηκαν 65 άνθρωποι, τόνισε η Βίντερ.

Στην επαρχία Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν αγοράζουν παιδιά ηλικίας 6-8 ετών και τα διδάσκουν πώς θα γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας.

Οι εικόνες από τη σύλληψή του παιδιού στο Κιρκούκ του Ιράκ που κάνουν το γύρο του κόσμου προκαλούν μόνο θλίψη και οργή.

To αγόρι είναι ηλικίας 12 – 13 ετών συνελήφθη λίγο πριν από την επίθεση αυτοκτονίας.








πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top