GuidePedia

0

Μπορεί η κατάσταση στην Τουρκία να επηρεάσει το τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα που λέγεται F 35;

Η πρώτη αντίδραση από την Lockheed Martin που κατασκευάζει τα αεροσκάφη είναι πως προς το παρόν τίποτα δεν αλλάζει στην επιχειρηματική σχέση της με την Τουρκία, “αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις”.

Τα κορυφαία στελέχη της Lockheed, Marillyn Hewson, και Bruce Tanner,με δηλώσεις τους επιχείρησαν να διατηρήσουν ισορροπίες.Υπενθύμισαν την μακρά σχέση που υπάρχει με την Τουρκία,είπαν ότι ακόμη δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι η σχέση αυτή θα επηρεαστεί,αλλά είπαν και ότι ακόμη είναι νωρίς για να βγουν συμπεράσματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η απόκτηση F 35 από την Τουρκία τίθεται σε αμφισβήτηση.Στις ΗΠΑ στο παρελθόν αμερικανοί γερουσιαστές είχαν υποστηρίξει ότι η Τουρκία δεν είναι “αξιόπιστος σύμμαχος” και συνεπώς δεν μπορεί να παραλάβει ένα τόσο σύγχρονο οπλικό σύστημα,όπως το F 35.

Το θέμα του F 35 και η απόκτησή του από την Τουρκία,ενδιαφέρει πολύ την Ελλάδα και οι λόγοι είναι ευνόητοι.Με φυσιολογικές συνθήκες η Τουρκία θα το έχει το 2018 με τις πιο αισιόδοξες -για την Ελλάδα βέβαια- προβλέψεις να πηγαίνουν τις παραδόσεις δυο χρόνια μετά.Η Ελλάδα αναζητά το …αντίδοτο.

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top