GuidePedia

0

Προς στρατηγική συνεργασία Ρωσίας-Τουρκίας 

Παραμονή του πραξικοπήματος στην Τουρκία βρίσκονταν ο Ρώσος γεωπολιτικός και εξ απορρήτων του Β.Πούτιν, Α.Ντούγκιν για να κλειδώσει συμφωνίες στρατηγικής σημασίας με την Τουρκία. Τα όσα είπε έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον και για την Ελλάδα καθώς επιβεβαιώνουν ότι έχουμε πει μέχρι τώρα. Έρχονται συμφωνίες στρατηγικής σπουδαιότητας Ρωσίας-Τουρκίας αν καταφέρει να επιβιώσει ο Ερντογάν.

Ο Α.Ντούγκιν βρισκόταν στην Άγκυρα όπου και έδωσε συνέντευξη τύπου αναφέροντας πολύ σημαντικά πράγματα.
Συγκεκριμένα είπε ότι οι ίδιες δυνάμεις θέλουν την καταστροφή της Ρωσίας και της Τουρκίας ενώ απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας.

Είπε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν κατάλαβε την κατάσταση και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες έχουν πλέον ένα νέο σύστημα σχέσεων και δεν επαναφέρουν απλώς τους παλιούς δεσμούς αλλά κινούνται προς στρατηγική συμμαχία.

Ο Α.Ντούγκιν υπογράμμισε ότι η εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας και της Τουρκίας απειλούνται από τους ίδιους εχθρούς και αυτοί είναι η ηγεμονική πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και ο ριζοσπαστικός ισλαμισμός ως εργαλείο ηγεμονικής πολιτικής.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό πλέον να δημιουργήσουμε μια κοινή στρατηγική Ρωσίας-Τουρκίας για να σωθεί η Μέση Ανατολή αλλά όπως είπε «δεν μπορούμε να υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας και της Ρωσίας αν δεν υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας».

Ο πρόεδρος Ερντογάν κατάλαβε την σημασία της προβοκάτσιας με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού είπε ο Α.Ντούγκιν και τόνισε ότι οι ΗΠΑ προωθούν το χάος και δεν μπορούν να διασφαλίσουν την εδαφική ακεραιότητα των συμμάχων της.

Ανέφερε ως παραδείγματα Αφγανιστάν, Ιράκ, Υεμένη, Λιβύη, Συρία, Γεωργία, Ουκρανία πριν καταλήξει ότι τέτοια σενάρια υπάρχουν και για την Τουρκία και πρότεινε την επιστροφή στην συμμαχία που είχε με την ΕΣΣΔ ο Κεμάλ Ατατούρκ.

«Η κατάσταση είναι τώρα τόσο κρίσιμη όσο στην εποχή του Κεμάλ» είπε.

«Οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν ενωμένο Κουρδιστάν το οποίο δεν είναι στα ρωσικά στρατηγικά συμφέροντα» πρόσθεσε.



πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top