GuidePedia

0

Ένα ένα τα στοιχεία που οδήγησαν στην αποτυχία του πραξικοπήματος
Όταν ο διοικητής της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν ενημέρωσε τον Ερντογάν για το πραξικόπημα, εκείνος απομακρύνθηκε από το ξενοδοχείο Grand Yazıcı Turban Otel που διέμενε στη Μαρμαρίδα, στη συνέχεια κατευθύνθηκε με τη συνοδεία του στο αεροδρόμιο του Νταλαμάν.

Από εκεί πήρε το προεδρικό αεροπλάνο TC ATA, με σκοπό να κατευθυνθεί στην Άγκυρα, στο αεροδρόμιο Εσέμπογα.
Τότε τον ενημέρωσε τηλεφωνικώς ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, στρατηγός Ουμίτ Ντουντάρ ότι το αεροδρόμιο της Άγκυρας αλλά και το προεδρικό μέγαρο δεν είναι ασφαλή και του πρότεινε να έλθει και να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, γιατί η Πόλη είναι πιο ασφαλής. «Εδώ εμείς θα σας προστατέψουμε», του είπε.

Την ίδια ώρα ο υπασπιστής του Ερντογάν, συνταγματάρχης Αλί Γιαζιτζί, τηλεφώνησε στον επικεφαλής της φρουράς του Ερντογάν και τον ρώτησε το σχέδιο πτήσης του προέδρου.
Αυτό έβαλε σε υποψίες τη φρουρά του Ερντογάν και έτσι προετοίμασαν άλλο ένα αεροπλάνο στο Νταλαμάν, για να δημιουργήσουν σύγχυση στους πραξικοπηματίες
.
Στον δε υπασπιστή είπαν ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμα το σχέδιο πτήσεως.

Έτσι, το αεροπλάνο του Ερντογάν απογειώθηκε, δίνοντας στοιχεία επιβατηγού αεροσκάφους με στοιχεία "THY8456", της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας ΤΗΥ.

Όταν το αεροπλάνο του Ερντογάν έφθασε κοντά στη θάλασσα του Μαρμαρά, δυο F16 των πραξικοπηματιών, επιχείρησαν να προσεγγίσουν το αεροπλάνο, όμως αναχαιτίστηκαν από άλλα 2 F16 που είχαν απογειωθεί από την 1η ΤΑΔ, που εδρεύει στο Εσκίσεχιρ.

Ο υπασπιστής του Ερντογάν έχει συλληφθεί.

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top