GuidePedia

0

Μετά την Συρία, ο Β.Πούτιν είναι ο απόλυτος νικητής και στην Ουκρανία. Η Τουρκία τα δίνει όλα. 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Oι Τούρκοι προχωρούν σε μια νέα παραχώρηση-«βόμβα» προς την Μόσχα στα πλαίσια της αποδοχής της τουρκικής συγγνώμης από την Ρωσική Ομοσπονδία εμφανίζοντας τους Τούρκους Τατάρους της Κριμαίας (οι οποίοι και αποτελούν μόνο το 10% του αμιγώς ρωσικού υπολοίπου πληθυσμού της Χερσονήσου) να ζητούν από την Άγκυρα «να αποδεχθεί και να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσική επικράτεια και να σεβαστεί την απόφαση του κριμαϊκού λαού»!

Στην Ουάσγικτον ανεπιβεβαίωτες φήμες λένε ότι παίρνουν τις ασπιρίνες δύο-δύο για να συνέλθουν από το άκουσμα της δήλωσης αυτής.

Αυτό το δήλωσε στο Ria Novosti, ο επικεφαλής του κινήματος «Qirim», Ρεμζί Ιλιάσοφ.

«Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να ζυγίσει προσεκτικά τα θέματα που σχετίζονται με την Κριμαία και τις ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου στο σύνολό τους. Πρέπει να σεβασθεί την επιλογή των κατοίκων της Κριμαίας», είπε ο Ιλιάσοφ.

Είναι η πρώτη φορά που οι Τάταροι αναφέρονται στο Κίεβο ως «καθεστώς» μην αναγνωρίζοντας την νομιμότητα της νυν ουκρανικής κυβέρνησης η οποία προέκυψε απο την ανατροπή του νόμιμου προέδρου της χώρας Β.Γιανουκόβιτς τον Φεβρουάριο του 2014.

«Η αναγνώριση της Χερσονήσου ως τμήμα της Ρωσίας θα συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και καλούμε την Άγκυρα να μην υποκύψει στην κερδοσκοπία του Κιέβου και των πρώην πολιτικών προϊσταμένων της Κριμαίας που στρεβλώνουν την επικρατούσα κατάσταση.»

Και όμως αυτά δεν τα λέει η Μόσχα αλλά οι Τούρκοι Τάταροι της Κριμαίας που συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανατροπή του Β.Γιανουκόβιτς και πολλοί έξ'αυτών πολέμησαν στις τάξεις της Jays Al Islam εναντίον του συριακού Στρατού.

Όλα αυτά άλλαξαν 180 μοίρες μέσα σε λίγες ημέρες με την ολοκληρωτική υποταγή της Άγκυρας στην Μόσχα για λόγους που ακόμα δεν έχουν αναλυθεί και κατανοηθεί πλήρως. Πάντως όλες οι πληροφορίες τείνουν στο γεγονός ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανακάλυψε σχέδιο διαμελισμού της χώρα του και ανατροπή του ιδίου από κέντρα πέραν του Ατλαντικού και θεώρησε ότι άμεσα πρέπει να βρει ισχυρές συμμαχίες στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι πέραν της ρωσικής υπερδύναμης το υπάρχον καθεστώς του βαθέως αμερικανικού κράτους δεν επιθυμεί στην εξουσί ούτε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Β.Νετανιάχου αλλά ούτε και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Α.Σίσι. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο Ρ.Τ.Ερντογάν σε μια ιστορική «κυβίστηση» επέλεξε να ξαναφτιάξει τις σχέσεις του με όλους και κυρίως με κάθε κόστος.

Σύμφωνα με τον Ιλιάσοφ, οι Τάταροι της Κριμαίας είναι έτοιμοι να γίνουν «γέφυρα συνεννόησης» μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

«Εμείς οι Τάταροι της Κριμαίας, ανυπομονούμε να δούμε την ενίσχυση της φιλίας και της καλής θέλησης μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας», πρόσθεσε.

Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας είχαν επιδεινωθεί ραγδαία στις 24 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, όταν στη Συρία, ζεύγος τουρκικών F-16 κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24 και οι σχέσεις επανήλθαν άμεσα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο προέδρων προ μερικών ημερών

Η Κριμαία ανακτήθηκε από την Ρωσία με δημοψήφισμα το Μάρτιο του 2014. Την επανένωση με τη Ρωσία ψήφισε το 96,77% των κατοίκων της Κριμαίας (1.233.002 άτομα) αλλά η Δύση και φυσικά οι ΗΠΑ δεν το αναγνώρισαν καθώς απλούστατα δεν τους βόλευε.

«Εμείς οι Τάταροι της Κριμέας ελπίζουμε ότι η φιλία και η καλή θέληση μεταξύ των δύο χωρών θα γίνεται ισχυρότερη καθημερινά»

Οι Τάταροι ελέγχονται άμεσα από την Άγκυρα και φυσικά η αλλαγή στάσης έχει υπαγορευθεί από την ίδια την τουρκική κβέρνηση. Το πλήγμα για τις ΗΠΑ είναι τεράστιο γιατί εάν η Τουρκία αναγνωρίσει την επανένωση της Κριμαίας την Ρωσίας αυτό δεν μπορεί να αλλάξει ακόμα και αν κάποτε δεν υπάρχει ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Καταστρέφει δε όλους τους σχεδιασμούς Ουάσιγκτον-Κιέβου για αποσταθεροποίηση της περιοχής με «μαύρες επιχειρήσεις» στις οποίες οι Τάταροι θα είχαν τον βασικότερο ρόλο.

Ο Β.Πούτιν με μια κίνηση κατάφερε να βγει ο απόλυτς νικητής σε δύο μέτωπα: Στη Συρία και στην Ουκρανία

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top