GuidePedia

0

Ο «ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ» ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΚΡΙΖΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΑΝ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ Ο.ΠΕΣΚΟΦ

του Βασίλη Καπούλα
Ατελείωτες είναι οι "συγγνώμες" του Ρ.Τ.Ερντογάν στη Ρωσία, στη Συρία αλλά και στο Ισραήλ καθώς σήμερα με εντολή του ίδιου προσφέρθηκε μέχρι και εξοχική κατοικία στους συγγενείς του Ρώσου πιλότου ενώ αναφερόμενος στο Ισραήλ είπε την εξής απίστευτη ατάκα, ότι ο στολίσκος με κατεύθυνση τη Γάζα δεν πήρε ποτέ την άδεια του ούτε ρωτήθηκε ποτέ ο ίδιος!

Η προσφορά προς τους συγγενείς του Ρώσου πιλότου απορρίφθηκε καθώς η Ρωσία θέλει δίκη του δολοφόνου. Αν όμως δικαστεί και καταδικαστεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα έχει πρόβλημα με τους Γκρίζους Λύκους και ήδη υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.

O Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε και τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, στην οποία υπογράμμισε τους ισχυρούς ιστορικούς αδελφικούς δεσμούς και σχέσεις των δύο χωρών κι εξέφρασε την ελπίδα του να επιλυθεί η συριακή κρίση σύντομα.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε τον κοινό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χώρα του και η εθνική της ασφάλεια όσο και η Συρία από την ΙSIS αναφορικά και με τις τρομοκρατικές επιθέσεις.Τόνισε δε την ανάγκη για από κοινού μάχη της διεθνούς κοινότητας κατά της τρομοκρατίας.

Αυτή η εξέλιξη έχει προκαλέσει την οργή των συντακτών εφημερίδας της Σ.Αραβίας που περιγράφουν αυτή την επικοινωνία «ως μια προδοσία των Οθωμανών κατά των Αράβων».

Η Τουρκική τουριστική πόλη Kemer πρόσφερε ένα "δώρο" στην οικογένεια του Ρώσου πιλότου Oleg Peshkov, ο οποίος σκοτώθηκε όταν η Άγκυρα έκανε "μαγκιές" καταρρίπτοντας το Su-24.

O γενικός πρόξενος της Ρωσίας στην Antalya, Alexander Tolstopyatenko, επιβεβαίωσε την τουρκική πρωτοβουλία.

"Είναι αλήθεια, συνάντησα αντιπροσωπεία από τον δήμαρχο του Kemer, τον Mustafa Gul. Οι αρχές της πόλης θέλουν να δώσουν ένα σπίτι ως "δώρο" στην οικογένεια του νεκρού Ρώσου πιλότου" είπε οTolstopyatenko.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Ibrahim Kalyn, είπε ότι η χώρα του σκέφτεται το ενεδεχόμενο να δώσει και αποζημίωση στους συγγενείς του Ρώσου πιλότου.

"Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα κατόπιν εντολής του Ρ.Τ.Ερντογάν για να παραδώσουμε μήνυμα "ανακούφισης" στην οικογένεια του Ρώσου πιλότου. Αν υπάρχει κάποια απαίτηση από την οικογένεια, θα το σκεφτούμε από την ανθρωπιστική άποψη. Δεν υπάρχει όμως καμία απαίτηση" είπε ο Kalyn.

Φυσικά η οικογένεια του Ρώσου πιλότου απέρριψε αμέσως την τουρκική προσπάθεια εξαγοράς.

"Φυσικά όχι., Αυτό είναι ανοησία. Κανείς δεν γράφει μηνύματα στην Τουρκία απαιτώντας αποζημίωση" είπε ο αδερφός του νεκρού Ρώσου πιλότου Pavel Peshkov.

"Δεν μας πέρασε ποτέ η ιδέα να ζητήσουμε κάτι, Ακόμη και αποζημίωση να μας πρόσφερε η Τουρκία κανείς μας δεν θα την δεχόταν. Δεν είναι απλά ταπείνωση αυτό. Είναι τρομερό" είπε.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν κάνει πίσω και για τον δολοφόνο του Ρώσου πιλότου, Alparslan Çelik, ο οποίος τελικά δεν θα αποφυλακιστεί πριν τα μέσα του 2017.

Όσον αφορά στο Ισραήλ, ο Ρ.Τ.Ερντογάν κατηγόρησε τη γνωστή ΜΚΟ IHH, IHH Humanitarian Relief Foundation, την οργάνωση χρησιμοποίησε η ΜΙΤ για τον στολίσκο με κατεύθυνση τη Γάζα λέγοντας:

"Με ρωτήσατε ποτέ πριν ξεκινήσετε; Πήρατε την άδεια μου";

Εξευτελισμός για τον πρώην "Σουλτάνο"...

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top