GuidePedia

0

Πολιτικό άσυλο ζήτησαν από την Ελλάδα τα οκτώ μέλη του πληρώματος του τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε το πρωί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος».

Τα μέλη του πληρώματος οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης ενώ πριν από λίγο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι το ελικόπτερο προγραμματίζεται να σταλεί πίσω στην Τουρκία.

Στην ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΕΘΑ επισημαίνεται ότι:

«Αναφορικά με το περιστατικό προσγείωσης τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Black Hawk στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως στις 11:51 της 16/7, σας γνωρίζεται ότι προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό».

Την έκδοση πάντως των 8 πραξικοπηματιών ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Ζητήσαμε την άμεση έκδοση των οκτώ προδοτών οι οποίοι έχουν καταφύγει με ελικόπτερο στην Ελλάδα» αναφέρει σε μήνυμά του στο «twitter» ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν εδώ και λίγη ώρα την πληροφορία περί προσγείωσης τουρκικού ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, που μετέφερε επτά ένστολους και έναν πολίτη.

πηγή




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top