GuidePedia

0


Βίντεο από την επιχείρηση των πραξικοπηματιών στρατιωτικών εναντίον του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ένα ένα τα στοιχεία που οδήγησαν στην αποτυχία του πραξικοπήματος.

Μια νέα διάσταση στα δραματικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην Τουρκία δίνει το σχέδιο πραξικοπήματος «Γιλντιρίμ», που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας της Άγκυρας.
Σύμφωνα με το έγγραφο, το πραξικόπημα είχε προγραμματιστεί να εκδηλωθεί στις 3:00 το πρωί του Σαββάτου.

Το σχέδιο των πραξικοπηματιών περιελάμβανε είκοσι βήματα που θα γίνονταν αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας, και τα οποία αφορούν τη νέα διακυβέρνηση της χώρας.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πραξικόπημα τελικά ξεκίνησε περί της 22:00 το βράδυ της Παρασκευής διότι ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν ενημέρωσε τον Ταγίπ Ερντογάν για «ύποπτες» κινήσεις. Ταυτόχρονα έστειλε 200 ειδικά εκπαιδευμένους φρουρούς προκειμένου να προστατεύσουν τον Τούρκο πρωθυπουργό από τους περίπου 50 καταδρομείς της Σχολής Ορεινών Καταδρομών που είχαν περικυκλώσει το ξενοδοχείο Grand Yazıcı Turban Otel στη Μαρμάριδα.

Οι καταδρομείς είχαν εντολή να συλλάβουν τον Ταγίπ Ερντογάν στις 3:00, την ώρα δηλαδή που θα εκδηλώνονταν το πραξικόπημα.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, όταν οι καταδρομείς είδαν τις κινήσεις των φρουρών, λίγα λεπτά προτού ο Τούρκος πρωθυπουργός αναχωρήσει από το μπανγκαλόου όπου διέμενε με τη συνοδεία του στο αεροδρόμιο του Νταλαμάν, γύρω στις 21:30, ξέσπασε μάχη που οδήγησε στην πρόωρη εκδήλωση του πραξικοπήματος. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής σκοτώθηκαν δύο φρουροί του Ερντογάν, και τραυματίστηκαν επτά.


Το ξενοδοχείο του Ερντογάν στη Μαρμαρίδα μετά την επίθεση.

Οι «50» που εστάλησαν να συλλάβουν τον Ταγίπ Ερντογάν αναζητούνται ακόμα από άνδρες του ανορθόδοξου πολέμου στα δάση της περιοχής της Μαρμαρίδας.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top