GuidePedia

0


Τα δίνει όλα η Άγκυρα για συγχώρεση από τη Μόσχα.


 Μετά την επιστολή του Ρ.Τ. Ερντογάν στον Βλαντιμίρ Πούτιν που ζητάει επισήμως συγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 στη Συρία ακολούθησε και δεύτερη επιστολή από τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, αυτή τη φορά εκφράζοντας τη βούληση της χώρας του να αποζημιώσει την οικογένεια του Ρώσου πιλότου και βεβαίως την Αεροπορία της χώρας.

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, στην επιστολή του ο κ. Γιλντιρίμ αναφέρει ότι “το περιεχόμενο της επιστολής (σ.σ. εννοώντας αυτή του Ερντογάν) είναι σαφής. Εκφράσαμε τη λύπη μας και θα καταβάλουμε αποζημίωση για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού εάν αυτό είναι απαραίτητο. Και οι δύο χώρες επιδιώκουμε την ομαλοποίηση των σχέσεων και κατά την άποψή μου, έχουμε φτάσει σε κάποια πρόοδο”.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός λειτουργεί ως όργανο του Ρ.Τ. Ερντογάν και είναι σαφές πώς η μία επιστολή είναι συνέχεια της άλλης. Πρόκειται για “επίθεση” φιλικών διαθέσεων από την Άγκυρα για να αποκατασταθούν οι σχέσεις της με τη Μόσχα.

Να σημειωθεί πώς στην επιστολή του ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πώς “δεν είχαμε την ποτέ πρόθεση ούτε το κάναμε επίτηδες να καταρρίψουμε το ρωσικό αεροσκάφος”, εκφράζει τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του πιλότου και δηλώνει πώς θα δικαστεί ο δολοφόνος του.

Το τι θα πράξει ο Ρώσος πρόεδρος μετά τη συγνώμη του Ρ.Τ. Ερντογάν είναι άκρως ενδιαφέρον, καθώς γνωρίζει την μπαμπεσιά των Τούρκων και πως κανείς δεν μπορεί να τους έχει εμπιστοσύνη. Αλλά μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι η Ρωσία έχει συμφέροντα στην Τουρκία.
Ο Β. Πούτιν ωστόσο κατάφερε μία σημαντική νίκη, αφού έχει πλέον του χεριού του την Τουρκία. Το οικονομικό στραγγάλισμα μέσω του εμπάργκο στον τουρισμό ήταν αρκετό για να γονατίσει ο πολύς Ερντογάν, πριν ακόμη οι κυρώσεις επεκταθούν και η Τουρκία υποστεί μία ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη.

Γνωρίζει πολύ καλά η Άγκυρα πώς σε ενεργειακό επίπεδο και με την Ρωσία απέναντι στρατιωτικά, είναι τελειωμένη στην περιοχή που θέλει να παίξει το ρόλο της περιφερειακής δύναμης.
Οι εξελίξεις λοιπόν στον ρωσοτουρκικό πεδίο, αλλά και μετά την διαφαινόμενη αποκατάσταση των σχέσεων Τουρκίας και Ισραήλ, θα έχουν σίγουρα επίδραση και στην Ελλάδα. Απλά μένει να δούμε σε τι βαθμό και με ποιο τρόπο.  

πηγή 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top